2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Auto kopen of leasen voor ondernemers

Auto kopen of leasen voor ondernemers

[Gastbijdrage] Bij het aanschaffen van een bedrijfsauto staan ondernemers voor het eeuwenoude dilemma: kopen of leasen? Een beslissing die niet lichtvaardig genomen moet worden, gezien de impact op financiën en bedrijfsflexibiliteit. In deze blog ontdekken we de voordelen en de nadelen van financial lease, een aantrekkelijke optie voor ondernemers. Van onmiddellijk eigenaarschap en fiscale voordelen tot het behoud van eigen vermogen, financial lease biedt een scala aan mogelijkheden.

financial lease voordeel Voordelen van financial lease

Financial Lease biedt ondernemers diverse voordelen die het aantrekkelijk maken bij het verwerven van bedrijfsauto's. Deze zakelijke financieringsvorm verleent onmiddellijk eigenaarschap, waarbij je economisch eigenaar wordt zodra de financiering is voldaan. Vergelijkbaar met een hypotheek op een huis, geniet je als ondernemer van directe voordelen zoals flexibiliteit met vervroegde aflossingen, variabele kredietbedragen en maandelijkse termijnen. Bovendien profiteer je van fiscale voordelen, zoals btw-teruggave, renteaftrek en zakelijk afschrijven. Het aantrekkelijke aspect van onbeperkte kilometrage en snelle beschikbaarheid maken Financial Lease ook toegankelijk voor starters zonder jaarcijfers.

vermogen houden Behoud van eigen vermogen

Een ander cruciaal voordeel van Financial Lease is het behoud van eigen vermogen. In tegenstelling tot directe aankoop met eigen middelen, waarbij het volledige bedrag in één keer wordt uitgegeven, behoud je met Financial Lease de financiële flexibiliteit. Dit vrijgekomen eigen vermogen kan strategisch worden ingezet voor andere investeringen, waardoor je onderneming kan groeien of een noodzakelijke buffer behoudt. Het vermogen blijft beschikbaar voor rendabele zakelijke activiteiten, waarmee de ondernemer op lange termijn financiële stabiliteit waarborgt.

merk en model kiezen Flexibiliteit in merk en model

Dankzij financial lease geniet u van optimale flexibiliteit bij het selecteren van uw gewenste voertuig merk en -model. Deze leasevorm stelt ondernemers in staat om de auto of bedrijfswagen te kiezen die perfect aansluit bij hun zakelijke behoeften, zonder concessies te doen aan merkvoorkeuren. Of het nu gaat om een luxe sedan, een efficiënte hatchback of een robuuste bedrijfsauto, financial lease biedt de vrijheid om het ideale voertuig te kiezen. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor diverse ondernemingen die streven naar een auto dat naadloos aansluit bij hun specifieke bedrijfsactiviteiten en uitstraling.

nadeel leasen Nadelen van financial lease

Bij het kiezen voor Financial Lease zijn enkele overwegingen van belang. Ten eerste kan de auto niet worden aangekocht bij een particulier, maar moet deze bij een officieel autobedrijf worden verkregen. Daarnaast vormen reparatie-, onderhouds- en verzekeringskosten geen onderdeel van het leasecontract, een situatie vergelijkbaar met directe aankoop. Terwijl sommige leasevormen, zoals operational lease, deze kosten dekken, vereisen ze na afloop van de leaseperiode de teruggave van het voertuig. Met Financial Lease behoud je echter de controle en eigenaarschap, zij het met de toevoeging van rentekosten voor de financiering. De afweging hierbij is of de rentekosten opwegen tegen het behoud van eigen vermogen, wat weer winst kan genereren door investeringen in bijvoorbeeld voorraad of bedrijfsprocessen. In de praktijk verdienen eigen middelen vaak meer dan de kosten van een financiering.

De beste keuzes voor je onderneming >>

Artikel Auto kopen of leasen voor ondernemers door Financial Lease For You | Foto door Erick Marynowski via Pexels.


Kies voor de beste keuzes nieuwsbrief

 

 

23-01-2024

Tags: Vervoer Auto Leasen Ondernemen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl