2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo start en kies je goed: onderneem tips

Zo start en kies je goed: onderneem tips

[Gastbijdrage] Ondernemen: een grote droom van velen. Maar waar begin je? En wat zijn de dingen die je altijd in je achterhoofd moet houden? In deze blog zijn een aantal inspirerende tips te lezen voor wanneer je aan het begin staat om te starten met ondernemen.

Leg jouw domeinnaam op tijd vast

Allereerst is het heel belangrijk om helemaal zeker te zijn van jouw idee. Daarna ga je direct jouw domeinnaam checken. Dit is essentieel om er zeker van te zijn dat jouw idee nog niet bestaat en je ook een juiste naam kan koppelen aan het bedrijf. Je wil natuurlijk niet allerlei dingen hebben vastgelegd en uitgeschreven met jouw naam, en er vervolgens achter komen dat deze al in gebruik is. Het kan voorkomen dat je jouw domeinnaam moet kopen van een andere website die meerdere domeinnamen beheert. Deze bedrijven kopen heel veel domeinnamen op en verkopen deze door voor een prijs. Het is vaak een kwestie van een goed bod uitbrengen. Als de domeinnaam heel populair is, zal de prijs ook een stuk hoger zijn. Na het kopen of vinden van jouw domeinnaam moet je hem vastleggen bij een registrar. De registrar doet een registratieaanvraag voor u bij de organisatie die de domeinnamen beheert namens het ICANN. Voor domeinnamen met de extensie ‘’.n’’l is dat de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN).

Maak heel duidelijk wat jij gaat betekenen voor anderen

Soms beginnen mensen een onderneming maar is de kernboodschap of het kernidee een beetje onduidelijk. Nieuwe connecties en potentiële partners moeten in één klap kunnen weten wat ze aan jou en jouw bedrijf gaan hebben in de toekomst. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld op jouw website heel duidelijk naar voren te laten komen wat je aanbiedt of kan betekenen voor iemand. Hierbij kun je sparren en een waardepropositie canvas gebruiken. Dit canvas helpt je om betere proposities te ontwerpen. Hiermee maak je voor jezelf heel duidelijk welke waardes jij bij de klant kan bieden. Met het ontwerp geef je inzicht in hoe je producten en diensten goed kan laten aansluiten bij de behoefte en wensen van klanten. Plaats de kernpunten uit dit canvas op jouw website om de waarde van jouw bedrijf aan te tonen.

Bouw een uitgebreid netwerk op

Wanneer je in jouw idee geloofd en duidelijk hebt wat je gaat betekenen voor anderen, is het tijd voor wat meer actie. Voor ondernemers is een uitgebreid netwerk dé manier om verder te groeien. Zo is het dus hartstikke belangrijk om warme contacten te onderhouden met vrienden en kennissen. Is je netwerk nou nog niet zo groot, of niet in de juiste branche, ga dan naar netwerk evenementen. Deze zijn er tegenwoordig ontzettend veel voor startende ondernemers. Kijk bijvoorbeeld op de website van de Kamer voor Koophandel, hier is een groot overzicht met allerlei netwerkevenementen per maand. Kijk goed welke aansluit op jouw bedrijfstak. Zo zijn er netwerkevenementen voor kleine ondernemers of specifieke branches zoals de finance wereld.

Sluit je aan bij een coworking space

Ook kun je ervoor kiezen om op een coworking locatie te gaan werken. Hier is het heel makkelijk om andere ondernemers te ontmoeten, en zo dingen voor elkaar te betekenen. Een passende coworking locatie bij jou in de buurt kun je vinden door online te zoeken naar cowork locaties. Vaak zit er een vast maandelijks bedrag verbonden aan het gebruikmaken van de locatie. Op de website Working.space vind je alle mogelijke coworking locaties in Nederland. Het is geen probleem als er bedrijven uit verschillende bedrijven aangesloten zijn, want vaak kun je juist veel aan elkaar hebben.

Meer keuzes voor ondernemers >>

Artikel door WebOké | Foto door Canva Studio via Pexels.


Kies voor de zakelijke nieuwsbrief

 

 

22-01-2024

Tags: Ondernemen Domeinnaam Netwerken Werkplek

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl