2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Je nieuwe tuin aanleggen: hoe pak je dat aan?

Je nieuwe tuin aanleggen: hoe pak je dat aan?

[Gastbijdrage] Het duurt nog even, maar het voorjaar gaat er toch echt aan komen. Het is slechts een kwestie van tijd tot je weer heerlijk in je tuin van de zon zit te genieten. En al dat mooie groen om je heen groeit en bloeit. Tenzij je er net woont of al een paar jaar niet echt naar je tuin hebt omgekeken natuurlijk. Want dan wordt het toch echt een keer tijd om plannen te maken. Niet zomaar plannen, maar serieuze, doordachte tuinplannen. Die je laat uitvoeren om daarna jarenlang nog met veel meer plezier van je tuin te genieten. Maar: hoe ga je van start met je tuin aanleggen? Het antwoord ligt voor de hand: met een expert op het gebied van tuinaanleg uiteraard.

vijver aanleggen Water in je tuin

Veel mensen houden van water: de zee, rivieren, meertjes. Maar je kan natuurlijk ook water naar je toe halen, door een vijver aanleggen opnemen in je tuinplannen. De aanleg van een vijver kan je eventueel zelf, maar de tuinspecialist is uiteraard ook een vakman op dat gebied. Een vijver maken is namelijk iets dat heel nauwkeurig werken vereist. Dus ben je wat ongeduldig van aard of weet je dat je niet bepaald twee rechterhanden hebt: neem dan geen risico. Want hoe zonde zou het zijn als die als mooi bedoelde vijverpartij niet waterpas blijkt te liggen? Of dat jouw prachtige vijver gaat verzakken? Nee inderdaad: dat wil je niet. De vakman garandeert jou de perfect liggende vijver. Dat wordt genieten deze zomer.

watertafel plaatsen Geen ruimte voor een vijver?

Het kan natuurlijk zo zijn dat een vijver iets teveel plek inneemt in jouw tuin en dat je de voorkeur geeft aan veel groen. Misschien heb je alleen een kleine stadstuin bij je knusse woning. Maar er zijn altijd mogelijkheden met water. Behalve een vijver maken, kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een watertafel of andere waterelementen. Een watertafel is een soort waterbak die in verschillende maten en materialen verkrijgbaar is. Zo wordt cortenstaal steeds populairder. Natuurlijk kan je ook eens kijken naar voorgevormde vijverbakken: zo krijg je toch een vijver in je tuin, maar wel in een standaardmaat. Uiteraard trekken ook watertafels en vijverbakken vogels aan en geeft ook deze vorm van water in jouw tuin dat rustgevende gevoel.

groen in je tuin Groen, groener, groenst

Uiteraard wil je ook groen in je tuin, liefst veel groen. Planten en bloemen geven ook dat echte tuinidee, die fijne plek om buiten te zitten. Ook dit groen wordt door jouw tuinexpert meegenomen in zijn ontwerp. Dit zal hij trouwens pas opstellen na goed overleg met jou. In een intakegesprek worden al jouw wensen besproken. Door zijn ruime ervaring weet hij elke keer weer de juiste vragen te stellen, waardoor hij wat later met een tuinontwerp komt waar je u tegen zegt. Je kan kiezen voor planten in de volle grond, maar een mooie plantenbak tilt het niveau van elke tuin omhoog. Een plantenbak voor buiten is verkrijgbaar in diverse maten en vormen. Je vindt altijd een plantenbak die jij mooi vindt én die past in en bij de rest van jouw tuin. Jouw tuinvakman adviseert jou om alles tot een mooi geheel te maken.

keuze plantenbak Welke plantenbak past bij jou?

Een plantenbak voor buiten kiezen is niet niks. Je maakt immers een keuze voor jaren. Met jouw keuze voor een polyester plantenbak zit je altijd goed. Je kiest dan immers een materiaalsoort die al langere tijd heel populair is. Maar we noemden al even cortenstaal, dat echt flink in opkomst is. Hoe dan ook: van zowel kiezen voor een polyester plantenbak als een cortenstaal plantenbak krijg je geen spijt, zeker niet als je luistert naar de adviezen van jouw ervaren tuinspecialist. Een cortenstaal plantenbak heeft een stijlvolle uitstraling.

Vooruit met die tuinplannen!

Word jij ook nog enthousiaster door bovenstaand? Neem dan contact op en kom samen met ons tot een mooi tuinontwerp. Je zal zien dat jouw tuin aanleggen een leuk, uitdagend project wordt met een prachtige nieuwe tuin tot gevolg. Laat nu die zomer maar komen.

Meer tuinkeuzes >>

Artikel Nieuwe tuin aanleggen met foto door Gras en Groen Winkel.


Kies voor de groene nieuwsbrief

 

 

15-01-2024

Tags: Tuin Vijver Aanleg Planten

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl