2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je de juiste verzekering

Zo kies je de juiste verzekering

[Gastbijdrage] We weten allemaal dat het leven ontzettend duur is. In sommige gevallen is het leven zelfs te duur, veel te duur. Als jouw huis ernstig beschadigd raakt door een flinke storm of inbraak, als je onverhoopt zwaar geblesseerd in het ziekenhuis belandt of per ongeluk iemands auto kapot rijdt, kun je te maken krijgen met kosten die je niet zelf kunt betalen. Gelukkig kun je je daarom laten verzekeren bij Allianz Direct. Geen idee hoe jij in al die chaos de beste verzekering voor jou kiest? Wij vertellen er in dit artikel alles over.

Welke verzekeringen Welke verzekeringen heb je nodig?

In Nederland zijn twee verzekeringen verplicht. Iedereen is verplicht het basispakket van de zorgverzekering af te sluiten, en iedereen met een auto moet minimaal een WA-verzekering afsluiten. De rest is helemaal eigen keuze. Verzekeringen zijn niet goedkoop, dus laat jezelf alleen verzekeren voor dingen die je niet kunt betalen mocht het misgaan. Schade aan de woning of door aansprakelijkheid kan erg duur zijn. Goede woonverzekeringen en een aansprakelijkheidsverzekering zijn daarom slim. Als je een gloednieuwe dure auto hebt, kun je je WA-verzekering het best aanvullen met een Cascoverzekering of Allriskverzekering. Lees verder over verschillende verzekeringen.

Welk risico Welk risico loop je?

Hoe meer eigen risico jij bereid bent te nemen, hoe lager je premie uitvalt. Hoe ver durf je daarin te gaan? Verzekeringsmaatschappijen bieden vaak wel advies aan bij het opstellen van je eigen risico, maar als je twijfelt, is het beter om advies te vragen aan een derde partij die geen belang heeft bij winst van de verzekeringsmaatschappij. Online zijn ook veel tools te vinden om je eigen risico te berekenen.

dekking juiste verzekering Waar laat je jezelf dekken?

Ga op zoek naar een verzekeringsmaatschappij die betrouwbaar en voordelig is. Dit doe je door zoveel mogelijk te vergelijken op vergelijkingssites. Vraag ook eens in je directe omgeving bij welke verzekeringsmaatschappij zij zijn aangesloten en hoe dat bevalt.

pakket verzekeren Een pakket?

Probeer al je verzekeringen af te sluiten bij één verzekeringsmaatschappij. In dat geval kun je namelijk vaak een pakket afsluiten waarbij je korting krijgt wanneer je meerdere verzekeringen tegelijk afsluit. Kijk wel kritisch naar het pakket dat je wordt aangeboden. Vaak zijn deze pakketten niet zelf samen te stellen, en heb je dus te maken met dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Misschien heb je niets aan een opstalverzekering als je in een huurhuis woont. Gebruikmaken van een pakket kan tot wel een paar tientjes per maand schelen.

De juiste verzekering voor jou?

Kortom: besluit welke verzekeringen jij nodig hebt en waar je ze gaat afsluiten, en wees zorgvuldig bij het bepalen van je eigen risico en het kiezen van een eventueel pakket. Zo ben jij perfect en voordelig verzekerd!

Meer keuzes voor je financiën >>

Artikel De juiste verzekering door Allianz Direct | Foto door Philippe Donn via Pexels.


Kies voor de voordelige nieuwsbrief

 

 

11-01-2024

Tags: Financiën Verzekering Huis

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl