2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Stacaravan als investering: kies de juiste

Stacaravan als investering: kies de juiste

[Gastbijdrage] Heb je wat geld over en ben je op zoek naar een leuke mogelijkheid om te investeren en eventueel een extra centje bij te verdienen. Heb je al eens nagedacht over het kopen van een stacaravan van stekelbos.nl? Met een eigen stacaravan heb je altijd een uitvalsbasis om even een paar daagjes weg te gaan en bovendien kun je wat bijverdienen door je stacaravan te verhuren aan vakantiegangers. Wil jij investeren in een stacaravan? Zo kies je de juiste!

grootte stacaravan Grootte

Hoe groot moet jouw stacaravan zijn? Baseer de grootte van jouw stacaravan op de grootte van je gezin, zodat je er in ieder geval zelf van kan genieten. Een paar extra bedden is natuurlijk mooi meegenomen omdat je dan de mogelijkheid hebt om ook vrienden en familie mee te nemen naar de stacaravan. Houdt wel rekening met de verkoopbaarheid. Je zult een stacaravan voor vier personen wellicht sneller kunnen verhuren dan een stacaravan voor acht personen. De meeste mensen gaan nou eenmaal niet met z’n achten op vakantie.

leeftijd stacaravan investering Leeftijd

Hoe ouder jouw nieuwe stacaravan is, hoe minder geld je ervoor neer moet leggen. Let echter wel op de staat van de caravan. Leuk als hij bijna niks kost, maar als het vervolgens onverhuurbaar is door achterstallig onderhoud heb je er alsnog niks aan. Ga bij voorkeur voor een middengebied. Kies niet voor een stokoude stacaravan, maar ook geen splinternieuwe. Kleine onderhouds dingetjes die mankeren aan een wat oudere caravan kun je waarschijnlijk zelf best oplossen.

mogelijkheden caravan Mogelijkheden

Wat zijn de mogelijkheden in jouw stacaravan? Is er een wc en douche, of moet dat toch gebeuren in het toiletgebouw op de camping? Hoe werkt verwarming in jouw stacaravan? Vind je verwarming überhaupt nodig? Voor elke mate van luxe is absoluut een markt. De één houdt nou eenmaal meer van glamping en de ander wordt helemaal warm van the real deal, ofwel: kamperen is afzien. Welk segment wil jij aanspreken? Een luxere stacaravan kost meer, maar kun je natuurlijk ook voor meer geld verhuren

locatie van de stacaravan Locatie

Waar moet de stacaravan staan? Er zijn grofweg twee mogelijkheden. Je kunt een stacaravan kopen die al bij een camping hoort. Dat is lekker makkelijk, maar je bent in dat geval wel afhankelijk van de camping. Je kunt ook een losse stacaravan kopen en zelf op zoek gaan naar een mooie locatie. Dan ben je vrij als een vogel, maar het vinden van de geschikte locatie kan nog weleens een zoektocht zijn.

Genieten van een stacaravan als investering

Kortom: een stacaravan om te verhuren is een prima investering. Denk goed na over de mate van luxe die jij in je stacaravan wil bieden en vergeet ook niet om op tijd zelf van je aanwinst te genieten.

Meer financiele keuzes >>

Artikel en foto Stacaravan als investering door Stekelbos Caravans.


Kies voor de slimme nieuwsbrief

 

 

10-01-2024

Tags: Stacaravan Financiën Investeren

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl