2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je een goede skincare routine!

Zo kies je een goede skincare routine!

[Gastbijdrage] Skincare, oftewel huidverzorging, is enorm belangrijk. Wanneer je dagelijks make-up draagt wil je je huid hierna- en hiervoor goed verzorgen, zodat je geen last krijgt van puistjes, zonneschade of rimpels. Een groot deel van een egale huid is ook genetisch bepaald, maar met de juiste huidverzorging kun je dit goed op weg helpen. In dit artikel geven we je wat tips hoe je de beste skincare kunt kiezen!

huidtype bepalen Bepaal je huidtype

Om de juiste skincare te kiezen, is het belangrijk dat je weet wat voor huidtype je hebt. Je kunt een normale, vette, droge of gecombineerde huid hebben:

soorten skincare Verschillende soorten skincare

Nadat je bepaald hebt wat voor huidtype je hebt, kun je op zoek gaan naar goede skincare voor je huid. Wanneer je een droge en gevoelige huid hebt, is het belangrijk om een voedende en rijke crème te gebruiken, ‘s ochtends en ‘s avonds. Ook kun je embryolisse lait-crème concentré gebruiken. Deze is zacht voor de huid en zorgt niet voor irritatie op de gevoelige huid.

Lait-Creme Concentre

Heb je een vette huid? Zorg ervoor dat je huid elke ochtend en avond goed reinigt. Zo verwijder je de talg op je huid op een milde manier. Daarnaast is het belangrijk dat je je huid ook regelmatig exfolieert, zodat je poriën minder snel verstoppen. Hydratatie is daarnaast ook belangrijk voor een vette huid. Kies voor een luchtige dagcreme, zodat je huid er niet zwaar aan gaat voelen. Wanneer je een gecombineerde huid hebt, kun je kiezen voor een dagcrème op gel basis. Deze trekt namelijk snel in en verstopt je poriën niet. Gebruik ook een milde reiniger om je huid te reinigen, zodat de droge delen van je huid niet uitdrogen.

skincare routine Een vaste routine

Voor een gezonde en egale huid, is het belangrijk dat je een vaste routine aanbrengt met je skincare. Probeer bijvoorbeeld elke ochtend en avond je huidverzorging rond dezelfde tijd te doen, en daarnaast elke ochtend en avond dezelfde producten te gebruiken. Zo kan je huid wennen aan de skincare. Daarnaast is de volgorde van je skincare ook belangrijk. Je begint altijd met het reinigen van je gezicht, daarna gebruik je eventueel een tonic. Daarna breng je een serum aan, eventueel je oogcrème. Als laatste breng je je dag- en nachtcrème aan.

Meer keuzes in Mode & Schoonheid >>

[Artikel Goede skincare en foto Embryolisse Lait Crème Concentré door Little Wonderland | Sfeerfoto  door Ron Lach via Pexels]


Kies voor de beeldschone nieuwsbrief

 

 

20-12-2023

Tags: Huidverzorging Mode & Schoonheid

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl