2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Het ideale vloerkleed kies je zo

Het ideale vloerkleed kies je zo

[Gastbijdrage] Een vloerkleed kan de ideale manier zijn om een ruimte een extra gezellige touch te geven. Maar vloerkleden zijn er in zoveel verschillende soorten, kleuren en maten dat het lastig is om er één te kiezen die het best bij jou en jouw woon- of slaapkamer past. Daarom zetten we alle aspecten waar je op moet letten bij de aanschaf van een vloerkleed even voor je op een rijtje.

vorm vloerkleed Vorm

Welke vorm vloerkleed past het best bij jouw interieur? Ronde vormen lenen zich vaak uitstekend voor een gezellige sfeer. Een landelijk ingericht huis met veel warme kleuren vraagt om een rond of ovaal kleed, terwijl een meer stijlvol design of industrieel ingericht huis vraagt om meer rechte hoeken. Volero vloerkleden zijn er in allerlei leuke vormen, dus laat je inspireren.

kleur van kleed Kleur

Kies een kleed dat qua kleur goed past bij jouw interieur en kijk daarbij vooral naar de kleur van de bank en de andere stoffen elementen in jouw woonkamer. Bij koude kleuren als grijs of groen zit je met zwart of wit eigenlijk altijd wel veilig. Bij wat warme kleuren kun je eerder naar gebroken wit kijken. Een wat kleurrijker kleed kan een echt statement zijn. Zorg dat je de mogelijkheid hebt om het kleed terug te brengen als het echt lelijk staat bij de rest van je interieur.

formaat vloerkleden Formaat

Als je twijfelt over het formaat dat je kleed moet hebben, tape dan het gedeelte van de ruimte af waar het kleed zou moeten liggen en meet het oppervlakte hiervan op. Neem de maten in je achterhoofd als je gaat shoppen en probeer zo min mogelijk van die maten af te wijken. Het is bijvoorbeeld mooi als je kleed aan beide kanten ongeveer 15 cm uitsteekt bij de bank.

vloerkleed materiaal Materiaal van het ideale vloerkleed

Kies een materiaal dat bij jou past. Wol is lekker zacht, maar een wollen kleed kan heel duur zijn en sommige mensen vinden het niet prettig aan hun voeten. Katoen is een stuk goedkoper en kan in veel gevallen ook nog eens in de was gegooid worden. Tegenwoordig bestaan er ook veel kleden van synthetische materialen of van gerecyclede materialen. Synthetisch materiaal is ideaal voor mensen die last hebben van allergie voor huisstofmijt.

Hoogpolig of laagpolig Hoogpolig of laagpolig

In de wereld van kleden kun je kiezen voor een hoogpolig of een laagpolig vloerkleed. De pool van het kleed zegt iets over de lengte van de opstaande stofdeeltjes. Hoogpolige vloerkleden zijn lekker zacht en warm en hebben een goede isolerende werking. Echter, je kunt hier geen meubels boven op plaatsen, want dan deukt de stof onomkeerbaar in en dat is zonde. Als je van plan bent om je kleed onder de bank te leggen kun je dus beter kiezen voor een laagpolig vloerkleed.

Meer goede interieurkeuzes >>

[Artikel Het ideale vloerkleed inclusief foto hoogpolig vloerkleed door Volero]


Kies voor de woonnieuwsbrief

 

 

19-12-2023

Tags: Huis Interieur Vloerkleden

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl