2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo leer je heel goed omgaan met geld

Zo leer je heel goed omgaan met geld

Praten over geldzaken heeft een positieve invloed op verantwoord financieel gedrag. Daarom vormt ‘Studio Week van het geld’ het online hart van projectweek over leren omgaan met geld. Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 maart 2021 vindt de 10e editie van de Week van het geld plaats. Dit jaar is het thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard'.

week goed omgaan met geld 10e editie Week van het geld - 22 t/m 26 maart

Voor het eerst in het bestaan van de projectweek zullen de activiteiten, vanwege de huidige situatie en maatregelen m.b.t. coronavirus, dit keer vooral online plaats vinden. Centraal hierbij staat de Studio Week van het geld, waarvandaan de hele week online uitzendingen te zien zijn voor onder andere leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo. 

Gastlessen en workshops over goed omgaan met geld

Medewerkers van onder meer banken, verzekeraars en gemeenten zullen daarnaast traditiegetrouw weer vele gastlessen en workshops verzorgen op scholen over omgaan met geld, maar dan eveneens online. Ook slaat de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) een speciale uitgifte ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de Week van het geld.

goud geld waard ‘Goed omgaan met geld is goud waard’

Uit onderzoek blijkt dat praten over geldzaken positieve invloed heeft op verantwoord financieel gedrag. In de Week van het geld 2021 staat het thema: ‘Goed omgaan met geld is goud waard’ centraal. Met dit thema stimuleren we gesprekken tussen kinderen en jongeren onderling en de gesprekken met hun ouders en leerkrachten. Bekijk de themavideo waarin kinderen samen praten over geldzaken en hun ‘gouden geldtips’ geven. Ook voor mbo leerlingen is er een nieuwe themafilm.

goed omgaan met geld goud waard

Studio Week van het geld

Vanuit de Studio Week van het geld worden de hele week online programma’s uitgezonden voor kinderen en jongeren, als ook voor ouders en professionals in het werkveld. De week gaat officieel van start met de officiële opening op maandagochtend 22 maart om 10.00 uur.

In de programmering zijn onder meer opgenomen:

week van het geld Over de Week van het geld

goed omgaan met geldInitiatiefnemer van de Week van het geld, platform Wijzer in geldzaken, streeft naar structurele integratie van financiële competenties in het onderwijscurriculum. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Ter ondersteuning van deze doelstelling organiseert Wijzer in geldzaken in 2021 de 10e editie van de Week van het geld.

financieel fitter Financieel fitter

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om Nederland financieel fitter te maken. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van www.wijzeringeldzaken.nl waar meer nuttige tips en checklists op staan.

Nuttige tips goed omgaan met geld

In het leuke blog Geld stinkt niet en voor niks gaat de zon op lees je dat er veel uitdrukkingen zijn voor geld, dat geeft wel het belang aan van geld. Maak daarom gebruik van de nuttige tips van het platform Wijzer in geldzaken over omgaan met geld:

Wil je meer lezen over ouderschap kijk dan eens op de site Papa's wereld. Of gaat het om flexibel sparen, incasso, een creditcard of andere financiële producten en diensten kiezen? Lees dan deze berichten op ZoKiesje.nl >>.
 

Schrijf je ook in voor de gouden nieuwsbrief

 

 

[Bronnen:] Persbericht 'Wijzer in geldzaken' 2/3/2021 en website wijzeringeldzaken.nl

22-03-2021

Tags: Goed omgaan met geld financiën geld

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl