2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo vind je een nieuwe baan na ontslag

Zo vind je een nieuwe baan na ontslag

[Gastbijdrage] Het maakt eigenlijk niet uit hoe lang je al in dienst bent van hetzelfde bedrijf. Of je hier nu al jaren werkt of pas net bent begonnen. Het voelt altijd vreselijk om te horen dat je niet kunt blijven. Dat er ontslag boven je hoofd hangt. Zelfs als hier een hele goede reden voor is. Het is ook belangrijk om te beseffen dat je hier vaak niets aan kunt doen. Misschien zat je gewoon niet op de juiste plek of had het bedrijf gewoon geen andere keus vanwege bedrijfseconomische redenen. Begrijpelijk, maar dat maakt het niet minder vervelend. Inmiddels zit jij wel met de zorgen. Want hoe moet het nu verder? Hoe ga je dit financieel aanpakken? En belangrijker nog: hoe vind je weer snel een nieuwe baan?

Don’t stress! Het is heel normaal om veel emoties te ervaren bij ontslag. Je kunt je boos voelen, verdrietig zijn en ook je zelfvertrouwen kan een flinke deuk hebben opgelopen. Toch is het ook belangrijk om de positieve kanten van het ontslag te blijven zien. Waar de ene deur sluit, zal de ander weer openen. Misschien biedt dit wel kansen waar je nooit eerder op had gerekend. Ontslag hoeft niet het einde van de wereld te zijn. Met behulp van de volgende tips ga jij weer snel aan de slag en vind je een baan die misschien nog wel veel beter bij je past.

outplacement kans Vraag of outplacement mogelijk is

Wist je dat een werkgever je nooit zomaar mag ontslaan? Hier moet echt een goede reden voor zijn en deze moet ook onderbouwd kunnen worden. Daarnaast heb je recht op ontslagvergoeding en is het vaak mogelijk om extra hulp te krijgen bij het vinden van een nieuwe baan. Bijvoorbeeld middels een outplacementtraject van https://www.gortoutplacement.nl.

Outplacement is bedoeld om mensen te helpen na ontslag. Hierbij ontvang je een deskundig traject waarbij je wordt geholpen om een nieuwe baan te vinden. Dat niet alleen, ook is er ruimte voor andere begeleiding. Bijvoorbeeld bij het verwerken van het ontslag. Daarnaast word je niet losgelaten zodra je eenmaal een nieuwe baan hebt, maar is er ook ruimte voor nazorg. Dit geeft waardevolle lessen waar je de rest van je leven wat aan hebt.

cv up-to-date Maak werk van je cv

Als je al jaren bij hetzelfde bedrijf hebt gewerkt, is de kans groot dat je geen cv meer hebt. Of dat deze in elk geval niet meer up-to-date is. Zodra je bent ontslagen, is het daarom allereerst belangrijk dat je deze op orde maakt. Een cv is van essentieel belang om te kunnen solliciteren bij andere bedrijven.

Zorg ervoor dat jouw cv er met kop en schouders bovenuit steekt. Bedrijven ontvangen soms dagelijks tientallen verschillende sollicitaties. Je moet er alles aan doen om op te vallen. Bijvoorbeeld door een zeer aantrekkelijke cv te maken en echt veel aandacht te besteden aan de lay-out, mooie foto’s toe te voegen of op andere manieren je cv aantrekkelijker te maken.

netwerk gebruiken Maak gebruik van je eigen netwerk

Vaak vergeten mensen ook hun eigen netwerk in te schakelen. Vertel gerust op het schoolplein of aan buren, kennissen, vrienden en familie dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Misschien is er wel iemand die iets voor je weet.

Meer beste keuzes voor en op je werk >>

[Artikel Nieuwe baan na ontslag door GORToutplacement | Foto door Fauxels via Pexels.


Kies voor de werkzame nieuwsbrief

 

 

 

 

 

11-12-2023

Tags: Werk Ontslag

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl