2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Let hierop bij het kopen van een boiler

Let hierop bij het kopen van een boiler

[Gastbijdrage] Bij het kopen van een boiler zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Een boiler is een essentieel apparaat in huis omdat het verantwoordelijk is voor het verwarmen van water voor dagelijkse behoeften. Voor het douchen, afwassen en overige zaken waarbij warm tapwater nodig is, is de boiler een juiste oplossing. Hier zijn enkele belangrijke punten waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een boiler:

boilertype 1. Type boiler

Er zijn verschillende soorten boilers beschikbaar in de markt. Zo heb je opslagboilers, doorstroomboilers en zonneboilers. Het type boiler waar je voor kiest, is afhankelijk van de behoeften en beschikbare ruimte. Opslagboilers slaan een voorraad warm water op voor gebruik. Doorstroomboilers verwarmen direct warm water wanneer nodig. Zonneboilers maken gebruik van zonne-energie om het water te verwarmen. Een milieubewuste keuze. 

Grootte en capaciteit 2. Grootte en capaciteit

De capaciteit van de boiler moet overeenkomen met je behoeften. Als je een groot gezin hebt of vaker op een dag gebruik maakt van de douche met meerdere personen, is een boiler met grote capaciteit nodig om voldoende warm water te leveren. Een te kleine boiler kan leiden tot te weinig warm water, terwijl een te grote boiler onnodig energie kan verbruiken. Meestal heb je genoeg aan een boiler 80 liter. De meest populaire is de Stiebel Eltron boiler 80 liter

Energie efficiëntie 3. Energie-efficiëntie

Kies een boiler met een hoog energie-efficiëntie label. Dit zal niet alleen je energierekening verlagen, maar ook bijdragen aan een beter milieu. Zo zijn de boilers van STIEBEL ELTRON bijvoorbeeld beter geïsoleerd en zuiniger in gebruik dan de boilers van veel andere aanbieders. 

brandstof boiler 4. Brandstoftype

Boilers kunnen op verschillende brandstoffen werken zoals gas, elektriciteit, olie of zonne-energie. De keuze van brandstof hangt af van de beschikbaarheid en kosten in jouw regio. Gas- en elektrische boilers zijn meestal de best werkende keuzes. De voorkeur gaat dan vooral uit naar de elektrische boilers in het kader van kostenbesparing en milieuvriendelijkheid. Elektriciteit is goedkoper dan gas en we willen met zijn allen van het gas af! 

boileronderhoud 5. Onderhoud

Ook een belangrijk punt om rekening mee te houden is het onderhoud dat er nodig is bij een boiler. Sommige modellen vereisen meer regelmatig onderhoud dan andere. Zorg ervoor dat je begrijpt welk onderhoud er nodig is en of je dit zelf kunt doen of professionele hulp nodig hebt. Breng ook in kaart wat voor kosten hierbij komen kijken om later niet voor verrassingen te staan. 

Prijs en budget 6. Prijs en budget

Stel een budget vast voordat je een boiler kiest en probeer je daar aan te houden. Stel ook direct redenen vast waarvoor een uitzondering gemaakt kan worden om af te stappen van het budget en hoger in te zetten. Vergeet ook niet de totale kosten in kaart te brengen zoals aankoopprijs, installatiekosten en de onderhoudskosten die er eventueel bij komen kijken. 

installeren boiler 7. Installatie

Houd in de gaten of de installatie juist verloopt. Schakel daarom altijd een erkende professional in. Een onjuiste installatie kan leiden tot prestatie problemen en zelf gevaarlijke situaties. 

veiligheid boiler 8. Veiligheid

Overweeg de veiligheidsfuncties van de boiler, zoals drukventielen en oververhittingsbeveiliging. Dit is vooral belangrijk wanneer je voor een gasboiler kiest. 

milieu boiler 9. Milieuvriendelijkheid

Als je milieubewust bent, overweeg dan het gebruik van een zonneboiler of een elektrische boiler met een hoog rendement. Op die manier ben je toch bezig met het verkleinen van je ecologische voetafdruk. 

Het kopen van een boiler is een belangrijke investering voor je huis. Ook is het essentieel om zorgvuldig alle beschikbare opties te overwegen. Door rekening te houden met de bovenstaande factoren kun je de juiste boiler kiezen die voldoet aan jouw behoeften en budget. Daarnaast ben je dan ook milieubewust bezig en maak je een energie-efficiënte keuze! 

Meer huiselijke keuzes >>

Artikel Boiler kopen door Boilerhuis.nl | Foto door Pixabay via Pexels.


Kies voor de warme nieuwsbrief

 

 

06-12-2023

Tags: Huis Boiler

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl