2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Hoe kies je een nieuwe damesregenjas?

Hoe kies je een nieuwe damesregenjas?

[Gastbijdrage] E-bikes zijn razend populair in ons land en vormen steeds vaker hét vervoermiddel om naar het werk te gaan. Allemaal leuk en aardig, maar het weer werkt helaas niet altijd mee. Er zijn periodes dat je vrijwel dagelijks regenbuien over je heen krijgt. Een gewone jas volstaat dan niet meer, je hebt in dergelijke periodes echt een goede regenjas nodig. Maar wat zijn de aandachtspunten bij het kopen van een nieuwe regenjas voor dames?

Nieuwe regenjas voor dames Nieuwe regenjas voor dames kiezen? Hier let je op

De tijden van een regenbroek en regenjas als set zijn voorbij; zo dicht bepakt, lelijk en oncomfortabel wil je niet arriveren op school of op je werk. Maar wat kiezen we dan wel? Met enig gevoel voor mode kiezen wij vrouwen voor een hippe regenjas voor dames, en er is gelukkig volop keuze, zodat je ook tijdens regenachtig weer modieus je fietstocht kunt afleggen. Maar doen ze ook wat ze beloven en welke aandachtspunten neem je mee bij je keuze?

regenjas kiezen Modieuze damesregenjas kiezen

Er valt gelukkig heel wat te kiezen wanneer het aankomt op dames regenjassen; er zijn tal van mode ontwerpers die een eigen regenjassen collectie op de markt brengen. Scandinavische regenjassen, kenmerkend door het design, de afwerking en het typisch Scandinavische kleurenpalet van aardse kleuren, vind je terug in de collectie van ilse jacobsen. Een ilse jacobsen regenjas, of regenjassen van het merk Maium, weerspiegelen altijd in design het huidige modebeeld, of gaan zelfs een stapje verder door zelf trendsettend te zijn. Natuurlijk wil je wel dat een regenjas niet alleen fashionable is, maar ook van praktisch nut is. Waar kies je voor?

materiaal regenjas dames Welk materiaal kiezen we?

Regenjassen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Gevoerde regenjassen hoeven niet over getapete naden te beschikken, dit is niet aan de orde. Vaak zijn zij gemaakt van een softshell buitenzijde met fleece binnenvoering. De klassieke regenjas die je bij de fietsenmaker kocht, je weet wel; zo'n op te vouwen pakket, zijn gemaakt van polyester en kennen een PVC coating met getapete naden. Het verschil tussen beide type regenjassen is dat een opvouwbare polyester regenjas over de gewone jas wordt gedragen, waar de gevoerde, eigentijdse regenjas als buitenjas én gelijktijdig als regenjas kan fungeren. Gevoerde regenjassen kun je dus ook als gewone buitenjas dragen. Het is maar net waar jouw voorkeur ligt.

aandachtspunten damesregenjas Aandachtspunten om je keuze op te baseren

Tijdens regen in het donker vallen we minder op, regenjassen zijn daarom soms voorzien van reflecterende details; het is de overweging waard om hiervoor te kiezen. Waar letten we nog meer op?

Verder is het belangrijk om na te gaan of de regenjas volledig waterdicht is, waterafstotend, of slechts waterbestendig. Alleen een regenjas die echt waterdicht is beschermd je uiteindelijk tegen water. De andere gradaties houden het water langer tegen, maar kunnen uiteindelijk wel water doorlaten.

Meer keuzes in Mode & Schoonheid >>

[Artikel Damesregenjas en foto door Regenjas.nl]

30-11-2023

Tags: Mode & Schoonheid Jas Dameskleding

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl