2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je de perfecte shampoo voor jou!

Zo kies je de perfecte shampoo voor jou!

[Gastbijdrage] We willen natuurlijk allemaal zo goed mogelijk zorg dragen voor ons haar en de juiste shampoo is daarvoor van groot belang. In de wereld van shampoo zijn oneindig veel soorten en we snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Veel mensen denken ook dat er eigenlijk geen verschil zit tussen al die soorten shampoo, dat het alleen de prijs is en de geur die de ene shampoo onderscheidt van de andere. Maar als je gaat voor een shampoo van een kwalitatief merk, zoals Kerastase shampoo, is dat echt niet het geval. Wij helpen je in dit artikel op weg. Zo kies je de perfecte shampoo voor jou!

kwalitatieve shampoo Een kwalitatief merk

Een wat duurder kappersmerk is eigenlijk altijd beter voor je haar dan een shampoo van de drogisterij. Kappersshampoo’s zijn een stuk geconcentreerder en daardoor leveren de verschillende soorten shampoos ook echt ander werk. Daarnaast is kappersshampoo verrijkt met ingrediënten op basis van het nieuwste onderzoek en de nieuwste technologieën. De producten van deze shampoo zijn de pioniers in technologie en receptuur, shampoo van de drogisterij is een verdunde remake. Wees lief voor je portemonnee en koop deze shampoo niet na je knipbeurt bij de kapper, maar ga hiervoor naar een kappersspeciaalzaak of groothandel. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Beauty Plaza. Hoe minder tussenhandel er zit tussen jou en je shampoo, hoe goedkoper.

eisen haar De eisen van jouw haar

Kies voor een shampoo met ingrediënten die passen bij de eisen van jouw haar. Als je snel last hebt van droog haar is het van belang dat je kiest voor goed hydraterende ingrediënten. Shampoos die zijn verrijkt met bijvoorbeeld arganolie zijn een goed idee. Voor dun haar dat snel uitvalt is het een idee om te gaan voor shampoo verrijkt met vitaminen en mineralen. Dit kan ook een uitkomst zijn als je je haar wilt laten groeien.

droog beschadigd haar Snel droog of beschadigd?

Heb jij constant last van droog haar of beschadigd haar? Check je shampoo eens. Veel haartypen reageren slecht op kunstmatige gladmakers als siliconen en parabenen. Een silicoon- en parabeenvrije shampoo kan dan een uitkomst zijn voor jou. De meeste kappersmerken bevatten geen synthetische gladmakers. Als je dat toch wat duur vindt, kan je ook kijken naar biologische shampoo. Deze zijn al ontzettend mainstream en voor een paar euro extra gewoon te krijgen bij de drogisterij. Vaak staat al in koeienletters op de fles dat deze shampoo geen siliconen of parabenen bevat. Bijkomend voordeel van silicoon- en parabeenvrije shampoo is dat je geen of minder plastic door het doucheputje spoelt. Toch een prettige gedachte.

De perfecte shampoo die matcht

Kortom: de ene shampoo is echt de andere niet. Kijk goed naar de eisen van je haar en kies een shampoo die past bij jou. Zo zit je haar altijd goed!

Meer over keuzes in Schoonheid >>

Artikel door De perfecte shampoo door Beauty Plaza | Foto door Garon Piceli via Pexels.


Kies ook voor de perfecte nieuwsbrief

 

 

28-11-2023

Tags: Mode & Schoonheid Shampoo

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl