2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Omscholen naar de techniek op latere leeftijd?

Omscholen naar de techniek op latere leeftijd?

[Gastbijdrage] Heb je spijt van jouw carrièrekeuze? En heb je eigenlijk altijd al een baan in de techniek geambieerd? Dan is het belangrijk om hier werk van te maken. In Nederland moet je tot zeer late leeftijd door blijven werken. Dan is het wel belangrijk dat je iets doet waar je gelukkig van wordt. Waar je hart ligt. Als je elke dag met tegenzin naar je werk gaat, kan dit op de lange termijn grote invloed hebben op je mentale gezondheid. Daarom is het zaak om hier werk van te maken. Dit kan vroeg in je carrière zijn, maar je kan dit ook pas op latere leeftijd ontdekken. Eigenlijk maakt dat ook vrij weinig uit. Omscholen kan altijd. Zeker in de technische sector. Hier staan ze immers te springen om nieuw en gemotiveerd personeel.

Maar waar begin je als je je wilt laten omscholen? Waar let je op? Waar denk je aan? Waar vind je een opleiding loodgieter volwassenen bijvoorbeeld? In dit artikel geven we antwoord op al deze vragen.

Voordelen omscholen Voordelen van laten omscholen op latere leeftijd

Maar waarom zou je ervoor kiezen om je juist op latere leeftijd te laten omscholen? Het klinkt niet ideaal. Je hebt veel vaste lasten en je kunt het je wellicht niet veroorloven om weer volledig de schoolbanken in te duiken.

Misschien niet, maar er zijn ook voordelen. Je bent ouder en je hebt veel ervaring opgedaan. Hierdoor ken je jezelf beter. Iets wat je als je net van school komt waarschijnlijk nog niet kan zeggen. Je weet wat je wel en niet leuk vindt. Je weet wat jouw sterke punten zijn en waar je minder goed in bent. Bovendien heb je misschien ook meer tijd. Je kinderen zijn nu ouder, er zijn minder verplichtingen en je kunt dus weer echt tijd in jezelf investeren.

Bovendien hoeft een omscholingstraject niet te betekenen dat er helemaal geen geld meer binnenkomt. Volg je deze bijvoorbeeld bij opleidingsinstituut Strevon? Dan word je vanaf het begin van de loodgieter opleiding mbo betaald. Dit salaris stijgt naarmate je meer ervaring opdoet. Waarschijnlijk ligt het salaris wel lager dan wat je bij je huidige werkgever ontvangt, maar het is genoeg om je vaste lasten te kunnen betalen. Bovendien kan het alleen maar meer worden. Ondertussen leer je alle kneepjes van het vak en kun je straks eindelijk het beroep uitoefenen waar je zo lang van gedroomd hebt. Voordelen in overvloed dus.

omscholing onderzoeken Doe voldoende onderzoek

Er zijn heel veel verschillende opleidingsmogelijkheden als je je wilt laten omscholen naar de technische sector. Veel scholen bieden ook speciale trajecten aan voor mensen die dit op latere leeftijd willen doen. Het is in elk geval belangrijk dat je niet volledig zonder inkomsten komt te zitten. De opleiding moet dus te combineren zijn met je huidige baan (denk aan een avondschool) of je moet direct salaris krijgen als lokale loodgieter tijdens het volgen van een leer/werktraject. Doe voldoende onderzoek, zodat je precies weet wat er mogelijk is en welke opleiding het beste bij jouw wensen aansluit.

Meer keuzes in Werk >>

Artikel Omscholen naar de techniek door Strevon | Foto van Rdne stock project via Pexels


Kies voor de werkzame nieuwsbrief

 

 

28-11-2023

Tags: Werk Techniek Studie

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl