2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
De beste leverancier van drukwerk kiezen

De beste leverancier van drukwerk kiezen

[Gastbijdrage] Ben je op zoek naar een leverancier voor het laten drukken van flyers, visitekaartjes of bijvoorbeeld een grote banner? Flyers laten drukken bij Drukzo.nl is een van de mogelijkheden die je in dat geval hebt. Hoe kies je de beste aanbieder van drukwerk en waarop moet je letten bij het daadwerkelijk bestellen hiervan? In dit artikel lees je er meer over. 

Het bestellen van drukwerk is interessant voor bedrijven die hun naamsbekendheid middels offline marketing willen vergroten. Ook sportverenigingen kunnen er baat bij hebben, bijvoorbeeld voor het drukken van een spandoek. Of denk aan studenten, die flyers willen drukken voor een evenement op school. 

ontwerptool drukwerk Kies voor een aanbieder met een uitgebreide ontwerptool 

Verschillende aanbieders van drukwerk bieden de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen van je drukwerk in een online tool. Kies een tekst, voeg symbolen toe en bepaal in welke kleur je de flyers, het spandoek of de visitekaartjes wilt laten drukken. Het gebruik van dergelijke tools maakt flyers, brochures en visitekaartjes ontwerpen heel eenvoudig. Het alternatief is een aanbieder van drukwerk, die uitsluitend de mogelijkheid biedt om een vooraf gecreëerd ontwerp te uploaden. Nadeel hiervan is dat op voorhand niet altijd vaststaat dat de kwaliteit van dit ontwerp van voldoende kwaliteit is. Een lage bestandskwaliteit maakt dat het eindresultaat niet zal aansluiten op je wensen. 

Tip: sommige partijen voeren eerst een check uit op de kwaliteit van het ontwerp, voordat zij het drukwerk leveren. Het voorkomt dat teksten of afbeeldingen niet scherp zijn na het drukken van het ontwerp. 

kwaliteit drukwerk Mogelijkheden om kwaliteit van het drukwerk te kiezen 

Kies niet alleen voor een partij waar je een tool kunt gebruiken voor het ontwerpen van het drukwerk. Let ook op de mogelijkheden die je hebt om de kwaliteit van het drukwerk af te stemmen op je voorkeuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de keuze in de dikte van het papier. Zeker bij brochures die je ter inzage in een winkel of kantine legt is een wat dikker papier aan te raden; het voorkomt dat de brochure al snel opnieuw gedrukt moet worden. Bij flyers die huis-aan-huis verspreid worden is dit minder belangrijk. Het is prettig deze keuze te hebben. 

Zo kies je de beste leverancier van drukwerk

De kwaliteit van het eindproduct is niet alleen afhankelijk van de dikte van het papier, maar bijvoorbeeld ook van de afwerking die je kiest. Kies je voor een glanzend drukwerk, of juist voor een matte, slechts licht glanzende afwerking? 

Meer keuzes in ondernemen >>

Gastauteur Beste leverancier van drukwerk is Drukzo van Helloprint | Foto door Angela Roma via Pexels.


Kies voor de zichtbare nieuwsbrief

 

 

13-11-2023

Tags: Drukwerk Ondernemen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl