2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Overlijdensrisicoverzekering kiezen als zzp'er

Overlijdensrisicoverzekering kiezen als zzp'er

Als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) draag je veel verantwoordelijkheid. Je bent niet alleen de drijvende kracht achter je bedrijf, maar mogelijk ook de financiële steunpilaar voor je gezin. ZoKiesJe.nl legt je hier uit waarom het belangrijk is om als zzp'er te overwegen een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten en hoe je de juiste overlijdensrisicoverzekering kiezen kan.

overlijdensrisicoverzekering nodig Waarom heeft een zzp'er een overlijdensrisicoverzekering nodig?

 1. Bescherming voor je gezin

  Als zzp'er ben jij de broodwinner van je gezin. Als er iets met jou gebeurt, kan dat financiële gevolgen hebben voor je partner en kinderen. De overlijdensrisicoverzekering biedt financiële bescherming door een uitkering te verstrekken aan je nabestaanden bij overlijden.

 2. Zakelijke verplichtingen

  Als zzp'er heb je mogelijk zakelijke leningen of verplichtingen. Een overlijdensrisicoverzekering kan helpen om ervoor te zorgen dat je bedrijf niet in financiële problemen komt als je er niet meer bent.

 3. Bedrijfscontinuïteit

  Als je samenwerkt met andere zzp'ers of partners in je bedrijf, kan een overlijdensrisicoverzekering ervoor zorgen dat de bedrijfsactiviteiten kunnen doorgaan, zelfs als jij er niet meer bent.

overlijdensrisicoverzekering dekking Hoeveel dekking heb je nodig?

De dekking die je nodig hebt, hangt af van je persoonlijke situatie. Hier zijn enkele factoren om te overwegen:

Soort overlijdensrisicoverzekering kiezen Soorten overlijdensrisicoverzekeringen

Er zijn drie belangrijke soorten overlijdensrisicoverzekeringen die je als zzp'er kunt overwegen: de gelijkblijvende, lineair dalende en annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering.

 1. De gelijkblijvende variant biedt een vast uit te keren bedrag bij overlijden gedurende de gehele looptijd van de polis.
 2. De lineair dalende overlijdensrisicoverzekering keert steeds minder uit naarmate de looptijd vordert, wat vaak wordt gekozen bij bijvoorbeeld een hypotheekbescherming waarbij het uit te keren bedrag daalt naarmate de hypotheek wordt afgelost.
 3. De annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering keert uit op basis van een annuïtair aflopende formule, vergelijkbaar met de manier waarop veel hypotheken worden afgelost.

De keuze voor een van deze drie opties hangt af van je persoonlijke financiële behoeften en omstandigheden van jouw als zzp'er en de nabestaanden.

kruislings afsluiten Samen een overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Een goede overlijdensrisicoverzekering biedt de mogelijkheid om deze op één of twee levens af te sluiten, wat ideaal is voor partners. Bij gezamenlijke verzekeringen dekken partners elkaar, wat betekent dat de financiële lasten voor de overlevende partner gedeeltelijk worden opgevangen bij het overlijden van de ander.

Kruislings verzekeren

Een interessante optie bij gezamenlijke verzekeringen is de overlijdensrisicoverzekering kruislings afsluiten. Hierbij hebben beide partners hun eigen aparte polis op het leven van de ander. Dit kan erfbelasting verminderen. Als een partner als eerste overlijdt, ontvangt de ander een uitkering. Als de tweede partner later overlijdt, keert de verzekering ook uit, bijvoorbeeld aan de kinderen. Dit zorgt voor financiële zekerheid voor de nabestaanden en minimaliseert eventuele erfbelasting.

betrouwbare verzekeraar Kies een betrouwbare verzekeraar

Het kiezen van de juiste overlijdensrisicoverzekering is net zo belangrijk als het hebben van de verzekering zelf. Hier zijn enkele tips voor het selecteren van een betrouwbare verzekeraar:

1.Vergelijk offertes

Verzamel offertes van verschillende verzekeraars om de prijzen en dekkingsopties te vergelijken. Dit helpt je de beste deal te vinden.

2. Bekijk de reputatie

Onderzoek de reputatie van de verzekeraar door klantrecensies te lezen en te controleren of ze financieel stabiel zijn. Een gevestigde en betrouwbare verzekeraar is essentieel.

3. Klantenservice

Let op de klantenservice van de verzekeraar. Je wilt zeker weten dat ze snel en professioneel reageren op vragen en claims.

4. Specialisatie

Sommige verzekeraars zijn gespecialiseerd in verzekeringen voor zzp'ers en zelfstandigen. Overweeg om met zo'n specialist in zee te gaan, omdat ze beter begrijpen wat jij nodig hebt.

kostenfactoren verzekering Wat beïnvloedt de kosten van de verzekering?

Verschillende factoren beïnvloeden de kosten van een overlijdensrisicoverzekering, waaronder:

herzie verzekering Vergeet niet te herzien

Besef dat je levenssituatie in de loop der jaren kan veranderen. Het is daarom belangrijk om je overlijdensrisicoverzekering regelmatig te herzien en deze aan te passen aan je huidige behoeften. Als je bijvoorbeeld meer kinderen hebt gekregen of je zakelijke verplichtingen zijn toegenomen, wil je misschien je dekking verhogen.

Een overlijdensrisicoverzekering kiezen beschermt!

Als zzp'er is het van groot belang om de financiële toekomst van je gezin en bedrijf te beschermen. Een overlijdensrisicoverzekering is een verstandige keuze om deze bescherming te bieden.

[Foto Overlijdensrisicoverzekering kiezen als zzp'er van Elina Fairytale via Pexels]

Meer beste keuzes voor je onderneming >>


Kies voor de verstandige nieuwsbrief

 

 

01-11-2023

Tags: Financiën Ondernemen Verzekeren Levenseinde

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl