2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Horloge kiezen? Rolex Datejust kopen doe je zo

Horloge kiezen? Rolex Datejust kopen doe je zo

[Gastbijdrage] Ben je op zoek naar een mooi, luxe horloge van hoge kwaliteit? Dan kom je al snel uit bij hét pareltje van de horlogewereld; de Rolex. Rolex staat bekend als een merk met luxe, hoge kwaliteit en mooie, tijdloze designs. Het is bovendien de sponsor bij sporten zoals tennis en Formule 1 en wordt verder gedragen door allerlei bekendheden. Neem nu bijvoorbeeld de presidenten van Amerika; ze dragen vaak een Rolex met een zogeheten presidentiële band! Maar een Rolex Datejust kopen, hoe doe je dat dan? Wij leggen het je in deze blog uit, want zo'n horloge kiezen, is namelijk lang niet zo makkelijk als je mogelijk denkt. Lees hier hoe je begint aan het kopen van een Rolex Datejust. 

Rolex horloge kiezen Een Rolex Datejust kopen, tweedehands of in de winkel?

Een Rolex Datejust kopen gaat niet zomaar. Je zult allereerst een belangrijke keuze maken omtrent de wijze van aanschaf. Je kunt een Rolex Datejust aanschaffen via een particuliere verkoper, via een officiële dealer of via een bedrijf dat tweedehands modellen inkoopt en deze verkoopt. 

Mogelijk denk je dan; ik koop hem lekker bij een officiële dealer of zelfs de gewone Rolex winkel, dat is betrouwbaar! Daar heb je gelijk in, maar dat gaat niet zomaar. Hier staan vaak ellenlange wachtrijen waar celebrity's voorrang krijgen en je nooit weet waar je aan toe bent. Een Rolex Datejust kopen zul je dus hoogstwaarschijnlijk via een tweedehands-dealer moeten doen, maar daar betaal je meer voor vanwege die lange wachtlijst. 

criteria Rolex aanschaf Rolex Datejust horloge kiezen - waar je op moet letten

Als je ervoor kiest om een Rolex Datejust kopen te gaan doen, dan zul je op een aantal belangrijke dingen moeten letten. Je hebt nu besloten dat je dit via een tweedehands-dealer gaat doen, maar daarmee is de kous natuurlijk niet af. Zo zul je op een aantal andere dingen moeten gaan letten. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan de echtheid van het horloge. Bij een goede dealer mag je er vanuit gaan dat het horloge echt is, maar controleer dit zelf altijd ook eens nauwkeurig. Kijk daarnaast naar features in het horloge die je graag ziet. Hoewel je een Rolex Datejust kopen wilt, kunnen er natuurlijk nog een hoop veranderingen in zitten. Van de kleur tot aan het materiaal en van de bezel tot de wijzerplaat; er kan een boel naar keuze worden gekozen. 

aankoop Rolex Jouw aanschaf

Goed, je hebt nu een aantal dingen die je wilt zien als je je Rolex Datejust kopen gaat, maar hoe zit het dan met de aanschaf? Bij sommige dealers zul je in termijnen kunnen betalen, maar bij de meesten zul je gewoon het bedrag op tafel moeten leggen. Figuurlijk dan, want dit hoeft meestal niet écht. Je maakt het gewoon over. Kijk bovendien nog één keer naar alles wat je wilt zien bij het horloge. Als het een tweedehands model is, bedenk je dan wel dat het niet per se nodig is om een doos en de papieren erbij te krijgen. Het is natuurlijk een leuk extraatje, maar je moet er niet ineens onwijs veel meer voor hoeven te betalen. 

Meer keuzes in Mode & Schoonheid >>

[Gastauteur van Horloge kiezen is Langedyk Vintage Watches  | Photo Rolex horloge van Pixabay]


Kies voor de kwaliteitsnieuwsbrief

 

 

21-10-2023

Tags: Horloges Mode & Schoonheid

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl