2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
CoronaMelder-app helpt besmetting voorkomen

CoronaMelder-app helpt besmetting voorkomen

[Update: De CoronaMelder-app is vanaf vrijdag 22 april 2022 niet meer actief omdat de laatst overgebleven maatregelen zijn komen te vervallen. Dat is goed nieuws. Dit artikel laten we staan mocht de app helaas toch weer nodig blijken] Het coronavirus is er helaas nog altijd. Daarom blijft het erg belangrijk om alert te blijven. Gelukkig hebben al meer dan 4,5 miljoen Nederlanders de handige CoronaMelder-app gedownload. Met de app kan je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Een goed hulpmiddel naast alle coronamaatregelen om het Coronavirus COVID-19, te verslaan. Zelfs Hugo de Jonge kreeg een coronamelding per app. Heb jij 'm nog niet? Lees dan snel verder!

Heb jij de CoronaMelder-app al?

Besef dat elke download helpt om de verspreiding van corona te voorkomen. In de App Store en de Google Play Store staat de CoronaMelder-app voor je klaar. De app zet je in een minuut op je mobiel. Iedereen kan zijn of haar verantwoordelijkheid nemen; het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

Zo werkt CoronaMelder-app

CoronaMelder waarschuwt app-gebruikers die langere tijd in de buurt zijn geweest van iemand die achteraf corona blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Wie de app downloadt, hoeft géén persoonlijke gegevens in te vullen. De app weet dus niet je naam, niet je e-mailadres en niet je telefoonnummer.

Ook werkt CoronaMelder niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet wie je bent of waar je bent. Ontvang je een melding? Dan geeft de app je het advies om je te laten testen, ook als je geen klachten hebt. Zo voorkom je dat je mensen in je omgeving onbewust besmet. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig.

CoronaMelder-app mijlpaal

Meer dan 100.000 mensen die positief zijn getest op corona waarschuwden via CoronaMelder anderen hierover. Prof. dr. Wolfgang Ebbers doet onderzoek naar CoronaMelder en is tevreden met het resultaat:

"Deze mijlpaal toont aan dat steeds meer mensen bereid zijn de app te gebruiken. Belangrijk, zeker nu we weten dat de Britse variant van het virus nóg besmettelijker is."

 

coronamelder-app

Simpel downloaden

Elke download helpt om de verspreiding van corona te voorkomen. In de App Store en de Google Play Store staat de CoronaMelder voor je klaar. De app zet je in een minuut op je mobiel, tenminste dat schijnt. Zet je stopwatch aan en check dit zelf. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

Als je de app nog niet hebt, kan je hem heel eenvoudig downloaden en gebruiken.

Downloaden doe je zo: 

  1. Download de CoronaMelder-app. Als je een Android-telefoon hebt, vind je de app in de Google Play Store. Heb je een iPhone? Dan vind je de app in de App Store.
  2. Installeer de app. Op het scherm van je telefoon lees je hoe dit moet.
  3. Volg de stappen in de introductieschermen.
  4. Zet in de instellingen van je telefoon bluetooth aan én laat deze aan staan. Alleen dan kan de app meten of je bij andere telefoons met CoronaMelder in de buurt bent geweest.
  5. Ontvang je een melding? Dan geeft de app je het advies om je te laten testen.
  6. Blijk je zelf corona te hebben? Dan is het jouw eigen keuze of je jouw besmetting – samen met de GGD – wilt melden in de app.

coronamelder-app

Meer weten over CoronaMelder?

Kijk op de website www.coronamelder.nl voor meer informatie over CoronaMelder. Heb je vragen over de app zelf, bel dan gratis met de medewerkers van de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280 (elke dag geopend van 8:00 tot 20:00 uur).

DigiHulplijn

Vind je het installeren van de app lastig? Bel de DigiHulplijn op 0800-1508. De DigiHulplijn is elke werkdag bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur. De ervaren vrijwilligers helpen je met alle plezier en geduld bij het installeren van de app.

Download jij CoronaMelder-app ook?

We zijn benieuwd of het lukt binnen 60 seconden, probeer het maar. We hopen dat je meedoet en zo een eenvoudige bijdrage levert aan het terugdringen van COVID-19. Lees ook hoe je ouderen kunt helpen met deze coronahulp.

Meer tips voor je gezondheid vind je hier >>

Schrijf je ook in voor de gezonde nieuwsbrief

 


[Bron: nieuwsbericht Rijksoverheid]

18-03-2021

Tags: CoronaMelder-app corona covid19 gezondheid zorg

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl