2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je leuke Facebook acties

Zo kies je leuke Facebook acties

Opvallende en originele acties vanuit je Facebook bedrijfspagina dragen bij aan het behalen van je marketingdoelstellingen. Zet de fan daarom centraal en bedenk vooral aardige, leuke Facebook acties, activeringen en campagnes.

leuke facebook acties Van clicks naar bricks

Met serieuze, creatieve inzet van Facebook zorg je dat je onderneming oprecht iets voor je echte fans kan betekenen. Maar wel gericht vanuit het hart van je zaak, je core business! Geven komt nu eenmaal op de eerste plaats als je ambassadeurs wilt winnen. Combineer daarbij het liefst online met offline. Zo ga je van virtueel naar realiteit. Jawel, ook hier dus van clicks naar bricks. Ga in ieder geval steeds weer voor een concept gericht op meer traffic en interactie.

facebook acties Waar je dan aan moet denken?

Een creatieve invulling van een actie of campagne is natuurlijk maatwerk maar er zijn een aantal generieke voorbeelden te geven:

1. Het snelle wedstrijdwerk:

2. Haak in op speciale situatie:

3. Creëer meerwaarde:

Behalve voor liken en ‘beantwoord’-verzoeken verlopen deze acties tegenwoordig via een tab/app, zie hieronder voor de regels. Bij wedstrijdvormen kan je vragen om naam en mailadres en om akkoord te gaan met de voorwaarden. Afsluitend kan een bedankpagina een extra verwijzing bevatten. Voorop staan uiteraard duidelijke privacy voorwaarden.

facebook acties

 

regels facebook acties Hou het creatief binnen de nieuwe regels

Facebook heeft de regels omtrent het uitvoeren van Facebook winacties aangescherpt. Kort gezegd mag je niet meer gebruik maken van de functies die Facebook zelf biedt, zoals vragen om een bericht te delen. Oftewel winacties houden waarbij je iets vraagt wat invloed heeft op de tijdlijn van de deelnemer. Laat je dus goed informeren over wat en wel niet mag.

Sinds kort mag je echter wel weer promoties inzetten vanuit je pagina tijdlijn met bijvoorbeeld een bericht. Zo is het toch weer mogelijk om kleine, simpele promoties plegen op je pagina! Winnaar(s) mogen ook gewoon bekend worden gemaakt op je pagina. Het delen van foto’s is echter nog steeds niet toegestaan als deelnamemechanisme. Lees hier de exacte do's en don'ts voor Facebook acties.

app facebook acties Gebruik apps als oplossing voor Facebook acties

De oplossing voor deze regels is een ‘tabblad’ boven aan je bedrijfspagina exclusief voor fans beschikbaar te maken. Laat in dat tabblad een applicatie bouwen door een specialist. Afhankelijk van het budget en de functionaliteiten kan deze app een standaard stramien hebben of op maat gemaakt, net als de tab. Maar voor deze techniek komt natuurlijk jouw unieke concept! Doe het er niet even tussendoor en durf te vragen…

Apps om te ontdekken, spelen en organiseren

De wereld van Facebook-apps Facebook is niet alleen een sociaal netwerkplatform om verbonden te blijven met vrienden en familie, maar het biedt ook een breed scala aan apps waarmee gebruikers kunnen ontdekken, spelen en organiseren. Deze apps voegen extra functionaliteit toe aan het Facebook-ecosysteem en bieden gebruikers de mogelijkheid om acties te ondernemen die verder gaan dan alleen het delen van berichten en foto's.

Ontdekken van nieuwe interesses

Met behulp van Facebook-apps kunnen gebruikers nieuwe interesses ontdekken en zich verbinden met gemeenschappen die dezelfde passies delen. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, muziek, fitness, koken of reizen, er zijn apps beschikbaar die je helpen om nieuwe inhoud te ontdekken en in contact te komen met gelijkgestemde mensen. Deze apps kunnen aanbevelingen doen op basis van je voorkeuren en helpen je bij het vinden van evenementen, groepen en pagina's die relevant zijn voor jouw interesses.

Spelen en plezier hebben

Een ander aspect van apps op Facebook is de mogelijkheid om te spelen en plezier te hebben. Er zijn talloze games en amusementstoepassingen beschikbaar die gebruikers in staat stellen om te concurreren met vrienden, uitdagingen aan te gaan en hun vaardigheden te testen. Of je nu een fan bent van puzzelspellen, strategische spellen of arcade-achtige uitdagingen, er is voor elk wat wils. Deze apps bieden ook sociale interactiemogelijkheden, zoals het uitnodigen van vrienden om deel te nemen aan spellen of het delen van prestaties op je Facebook-tijdlijn.

Organiseren van evenementen en acties

Facebook-apps kunnen ook een waardevol hulpmiddel zijn bij het organiseren van evenementen en acties. Of je nu een klein feestje plant, een inzamelingsactie wilt starten of een grootschalig evenement wilt organiseren, er zijn apps beschikbaar die je kunnen helpen bij het beheren van uitnodigingen, RSVP's, ticketverkoop en meer. Deze apps vereenvoudigen het proces van het organiseren en plannen, waardoor je je kunt concentreren op het creëren van een geweldige ervaring voor de deelnemers.

Integratie met andere apps en platforms

Wat Facebook-apps nog krachtiger maakt, is de integratie met andere apps en platforms. Veel ontwikkelaars bieden de mogelijkheid om je Facebook-account te verbinden met hun apps, waardoor je gegevens kunt delen en een naadloze ervaring kunt hebben tussen verschillende platforms. Dit kan variëren van het delen van je prestaties in een hardloop-app op je Facebook-profiel tot het aanmelden bij andere diensten met je Facebook-inloggegevens.

Kortom, het gebruik van apps op Facebook stelt gebruikers in staat om hun ervaring op het platform uit te breiden, nieuwe interesses te ontdekken, plezier te hebben, evenementen te organiseren en naadloos te integreren met andere platforms. Of je nu op zoek bent naar vermaak, informatie of praktische hulpmiddelen, er is een breed scala aan apps beschikbaar om aan je behoeften te voldoen. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van Facebook-apps en ontdek alle mogelijkheden die ze te bieden hebben.

Lees ook verder over de mogelijkheden van Pinterest voor je onderneming.

Schrijf je in voor de ondernemende gratis nieuwsbrief

 

13-04-2021

Tags: marketing campagne social media ondernemen facebook acties

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl