2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je leuke Facebook acties

Zo kies je leuke Facebook acties

Opvallende en originele acties vanuit je Facebook bedrijfspagina dragen bij aan het behalen van je marketingdoelstellingen. Zet de fan daarom centraal en bedenk vooral aardige, leuke Facebook acties, activeringen en campagnes.

leuke facebook acties Van clicks naar bricks

Met serieuze, creatieve inzet van Facebook zorg je dat je onderneming oprecht iets voor je echte fans kan betekenen. Maar wel gericht vanuit het hart van je zaak, je core business! Geven komt nu eenmaal op de eerste plaats als je ambassadeurs wilt winnen. Combineer daarbij het liefst online met offline. Zo ga je van virtueel naar realiteit. Jawel, ook hier dus van clicks naar bricks. Ga in ieder geval steeds weer voor een concept gericht op meer traffic en interactie.

facebook acties Waar je dan aan moet denken?

Een creatieve invulling van een actie of campagne is natuurlijk maatwerk maar er zijn een aantal generieke voorbeelden te geven:

1. Het snelle wedstrijdwerk:

2. Haak in op speciale situatie:

3. Creëer meerwaarde:

Behalve voor liken en ‘beantwoord’-verzoeken verlopen deze acties tegenwoordig via een tab/app, zie hieronder voor de regels. Bij wedstrijdvormen kan je vragen om naam en mailadres en om akkoord te gaan met de voorwaarden. Afsluitend kan een bedankpagina een extra verwijzing bevatten. Voorop staan uiteraard duidelijke privacy voorwaarden.

facebook acties

 

regels facebook acties Hou het creatief binnen de nieuwe regels

Facebook heeft de regels omtrent het uitvoeren van Facebook winacties aangescherpt. Kort gezegd mag je niet meer gebruik maken van de functies die Facebook zelf biedt, zoals vragen om een bericht te delen. Oftewel winacties houden waarbij je iets vraagt wat invloed heeft op de tijdlijn van de deelnemer. Laat je dus goed informeren over wat en wel niet mag.

Sinds kort mag je echter wel weer promoties inzetten vanuit je pagina tijdlijn met bijvoorbeeld een bericht. Zo is het toch weer mogelijk om kleine, simpele promoties plegen op je pagina! Winnaar(s) mogen ook gewoon bekend worden gemaakt op je pagina. Het delen van foto’s is echter nog steeds niet toegestaan als deelnamemechanisme. Lees hier de exacte do's en don'ts voor Facebook acties.

app facebook acties Gebruik apps als oplossing voor Facebook acties

De oplossing voor deze regels is een ‘tabblad’ boven aan je bedrijfspagina exclusief voor fans beschikbaar te maken. Laat in dat tabblad een applicatie bouwen door een specialist. Afhankelijk van het budget en de functionaliteiten kan deze app een standaard stramien hebben of op maat gemaakt, net als de tab. Maar voor deze techniek komt natuurlijk jouw unieke concept! Doe het er niet even tussendoor en durf te vragen…

Lees ook verder over de mogelijkheden van Pinterest voor je onderneming.

Schrijf je in voor de ondernemende gratis nieuwsbrief

 

13-04-2021

Tags: marketing campagne social media ondernemen facebook acties

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl