2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
iPhone kopen: hoe kies je de iPhone die bij jou past?

iPhone kopen: hoe kies je de iPhone die bij jou past?

[Gastbijdrage] Apple lanceert bijna elk jaar een geheel nieuwe iPhone. Een moment waar de liefhebbers enorm naar uitkijken. Ook dit jaar zal naar verwachting de iPhone 15 worden gelanceerd. Dat betekent dat we al heel wat modellen verder zijn. Om nog maar te zwijgen over de populaire SE-serie. Anno 2023 beschikken we dus over een heel groot aanbod om uit te kiezen. Heel fijn, maar dit maakt het tegelijkertijd ook een stuk lastiger om een keuze te maken. Hoe kies je de iPhone die bij jou past?

kosten iPhone Wanneer prijs een grote rol speelt

Hoeveel wil je maximaal aan een nieuwe telefoon uitgeven? Als je een strikt budget hebt, dan is dit de maatstaf waarmee je te werk moet gaan. Op dit moment is de iPhone 14 de norm. Dit is het nieuwste model. Hoewel hij misschien niet zo geavanceerd is als de Pro-modellen is het een prima telefoon en heeft hij ook een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Is de iPhone 14 nog altijd iets boven jouw budget? Kies dan gerust voor een iets eerdere generatie. De iPhone 13 verschilt namelijk nauwelijks met de iPhone 14. Ze beschikken zelfs over dezelfde processor. Het verschil is dus nauwelijks te voelen, maar je bent wel al snel honderden euro’s goedkoper uit. Met een iPhone 13 bij Ben beschik je dus over een goede smartphone voor een scherpe prijs.

schermgrootte iPhone Grootte van het scherm

Weet jij nog hoe de allereerste mobiele telefoons eruit zagen? De kleine schermpjes van toen zijn niet meer te vergelijken met de smartphones die je nu ziet. Dat kan ook bijna niet anders. Waar de telefoontjes toen enkel gebruikt werden om mee te bellen en later ook te sms’en, beschikken ze nu over talloze andere functies. Met een smartphone kun je werkelijk alles. Maar wanneer je films kijkt of een game speelt, moet je dit natuurlijk wel op een goed scherm kunnen doen. Dat is dan ook de reden dat de meeste smartphones van nu over een groter scherm beschikken.

De afgelopen jaren lijkt het echter een ware trend te zijn. Hoe groter het scherm, hoe beter de telefoon. Helaas is dit niet altijd even praktisch. Zeker niet voor de mensen die hun telefoon graag in de broekzak dragen. Bij sommige smartphones is dit tegenwoordig gewoon niet meer mogelijk.

Vraag jezelf daarom af hoe belangrijk de grootte van het scherm is. Wil je over een goed scherm beschikken, maar geef je niet om allerlei geavanceerde opties? Kies dan voor een iPhone 14 Plus. Of bespaar honderden euro’s en geef toch de voorkeur aan de iPhone 13. De verschillen zijn nauwelijks te voelen en het beeldscherm is bij beide telefoons perfect van kwaliteit en nog van leuk formaat.

Kwaliteit camera iPhone Kwaliteit van de camera

Ben je dol op fotograferen? Dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van een iPhone. iPhone liep lang een beetje achter met de kwaliteit van hun camera’s. Zeker in vergelijking met Android telefoons. Sinds de laatste modellen lijkt dit probleem echter opgelost te zijn. De iPhone 14 beschikt zelfs over een 48-megapixel cameralens. Deze is perfect voor mensen die aan professionele fotografie doen. Als de kwaliteit van de camera er iets toe doet, doe je er goed aan om voor de nieuwste modellen iPhone te kiezen.

Meer keuzes voor PC & Mobiel >>

[ Gastauteur iPhone kopen :] Ben | [ Foto iPhone kopen :] Tomasz Kulesa via Pexels.


Kies voor de haarscherpe nieuwsbrief

 

 

05-09-2023

Tags: PC Mobiel iPhone

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl