2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
De mooiste prijzen voor wedstrijden kiezen

De mooiste prijzen voor wedstrijden kiezen

[Gastbijdrage] Sportwedstrijden zijn belangrijk om mensen te stimuleren het meeste uit zichzelf te halen. Of het nu gaat om solo- of teamsport, motivatie is altijd erg belangrijk. Wanneer iemand een sterke prestatie heeft geleverd, is het altijd fijn als je ze hiervoor kunt belonen. Hiervoor kun je verschillende sportprijzen kiezen, zodat het duidelijk is wat er allemaal gepresteerd is. Maar welke sportprijs past het best bij de wedstrijd die je organiseert? In dit artikel leer je over de verschillende prijzen voor wedstrijden die je kunt uitdelen aan het einde van de strijd.

aantal prijzen Eén grootse prijs of meerdere kleinere prijzen voor wedstrijden?

Het eerste waar je over na kunt denken, is of je een hoofdprijs wilt uitdelen of meerdere teams of spelers een prijs wilt geven. Dit kan namelijk flink beïnvloeden hoeveel budget er is om uit te geven aan de prijs. Vaak wordt er gekozen voor meerdere prijzen als het om jongere kinderen gaat. Hoe ouder de deelnemers, hoe minder prijzen er vaak te winnen zijn en hoe grootser de prijzen zijn.

Natuurlijk zijn er voldoende budget grote prijzen te bestellen, dus ook wanneer er weinig geld is voor een prijs, kun je de winnaar alsnog met iets moois presenteren. Zo heeft de winnaar altijd iets om te herinneren aan de prachtige prestaties en leuke momenten die het tijdens de wedstrijd heeft beleefd.

Goud, zilver of brons Goud, zilver of brons? Doe eens iets anders!

Vaak wordt er gedacht aan goud, zilver en brons om de eerste, tweede en derde prijs te belonen. Dit komt doordat goud een duurder element is, omdat het minder in de grond zit. Toch hoeft dit niet te betekenen dat dit ook dé manier is om de eerste prijs aan te duiden. Om op kosten te minderen kun je ook kiezen voor meerdere zilveren prijzen, die door een extra kleurtoevoeging of formaat differentieert wie eerste, tweede of derde is geworden.

Zo kun je kiezen voor zilveren trofeeën, met bijvoorbeeld blauwe, paarse of roze accenten. Wil je juist iets speciaals voor de eerste, tweede en derde prijs? Laat de trofee dan graveren. Je kunt hierbij kiezen voor simpelweg het graveren van de datum, prijs en de naam van de wedstrijd. Als je iets meer te besteden hebt, kun je er echter ook voor kiezen om het logo van de organisatie op de prijs te graveren. Zo zorg je ervoor dat de naam van je organisatie altijd opvalt. Zelfs familieleden van de winnaar die de prijs bewonderen die in de kast staat, zullen zien van wie de prijs afkomt. Wie weet inspireert het ze om hun eigen kinderen aan te melden bij jouw organisatie.

bekers winnaars Verder kijken dan enkel bekers

De meest gebruikte prijs is een beker. Er zijn echter een hoop andere vormen van prijzen die je kunt uitdelen. Zo kun je kiezen voor een combinatie tussen bekers, medailles en lintjes. Dit is ook een mooie manier om winnaars in verschillende categorieën aan te duiden. De kleintjes krijgen een lintje, terwijl de groten met een mooie beker naar huis gaan.

Wil je echt groots uitpakken met het uitdelen van prijzen, bijvoorbeeld tijdens een kampioenschap? Dan kun je ook kiezen voor bokalen, met of zonder deksel, en vergulde borden. Een bord kun je het best laten graveren, omdat er een groot oppervlak is. Hier kun je van alles op laten plaatsen. Het is dus perfect als er wat meer tekst of uitleg bij de prijs komt.

exclusieve prijzen Extra exclusieve prijzen voor wedstrijden

Wil je een meer exclusieve prijs uitdelen? Dan zijn glazen prijzen een mooie manier om iemand te belonen voor de prestaties. Glas is natuurlijk erg breekbaar en past daardoor niet als prijs bij wedstrijden tussen kinderen. Door deze breekbaarheid, voelt de prijs wel extra speciaal aan. Het zal waardig behandeld worden, zodat het niet per ongeluk kapot gaat.

Glazen prijzen kunnen ook in verschillende kleuren worden gemaakt. Zo kun je alsnog een gouden, glazen prijs uitdelen aan de winnaar, of juist kiezen voor een mooie blauwe, zwarte of rode glazen prijs. Zo deel je echt iets unieks en exclusiefs uit.

Het gaat natuurlijk om het spel

Uiteindelijk zijn prijzen mooi, maar een wedstrijd gaat natuurlijk om de sport, mooie prestaties van deelnemers en de connecties die worden gemaakt tijdens een wedstrijd. Wanneer dat allemaal op orde is, dan is de prijs slechts een kers op de taart.

Meer mooie keuzes voor je Hobby >>

[ Gastauteur Prijzen voor wedstrijden :] Sportprijzen Hoogeveen | [ Foto Prijzen voor wedstrijden :] door Ariel op Unsplash.


Kies voor de sportieve nieuwsbrief

 

 

18-08-2023

Tags: Sport Hobby

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl