2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Een luxe interieur past bij iedereen

Een luxe interieur past bij iedereen

[Gastbijdrage] Een luxe interieur klinkt voor veel mensen als iets onbereikbaars. Als jij elke dag hard aan het werk bent om goed rond te komen, een beetje een sloddervos bent of simpelweg nog nooit echt in aanraking bent gekomen met een luxe interieur, kan het zijn dat je denkt dat het niets voor jou is. Een luxe interieur past echter bij iedereen. In dit artikel leer je wat een luxe interieur is en waarom het bij iedereen past. Je vindt advies over een luxe interieurstijl en meer op reinderveenstra.com.

uitleg luxe interieur Wat is een luxe interieur?

Een luxe interieur kenmerkt zich door het gebruik van donkere kleuren, gecombineerd met gouden accenten en zachte materialen. Vaak wordt er ook gebruikgemaakt van lichte meubels, om zo een kalme en ruime uitstraling aan het interieur te geven. De donkere kleuren stralen warmte en diepte uit.

Een luxe interieur maakt van elke ruimte een prachtige, hotelachtige kamer. En hotelkamers zijn ook altijd ingericht om een bepaalde mate van kalmte en rust op te roepen. Dit is niet alleen voor mensen met bakken geld, iedereen verdient rust. Juist als je elke dag hard je best doet om een goed leven te creëren voor jou en je omgeving, verdien je een beetje luxe in je woning.

ruimtelijk maken Kleine ruimtes lijken groter

Een luxe interieur zorgt ervoor dat kleine ruimtes groter lijken. Heb jij een aantal kleine kamers? Dan zorgt een luxe interieur voor verbinding tussen de verschillende ruimtes en een lichte, ruime uitstraling. Een luxe interieur is vrij minimalistisch, waardoor enkel essentiële meubels hun perfecte plaats in de kamer vinden. Daarnaast is de combinatie tussen lichte tinten en warme, donkere kleuren perfect om meer diepte te creëren in een kamer. Door te spelen met de balans tussen het licht en donker in de kamer, wordt er gezorgd voor een ruim ogende kamer.

ruimtes knusser Grote ruimtes knusser maken met een luxe interieur

Hoewel een luxe interieur relatief minimalistisch is, wordt er veelal gebruikgemaakt van grote meubels en decoraties. Ten minste, wanneer daar ruimte voor is. Hierdoor worden grote ruimtes meer met elkaar verbonden, zoals een open keuken met de eetkamer en de woonkamer. Door de warme kleuren die worden gebruikt, oogt de ruimte een stuk knusser. De gouden accenten dragen hier extra aan bij en trekken de aandacht naar zich toe. Zo wordt ervoor gezorgd dat jouw grote ruimtes knusser aanvoelen.

natuurlijk licht Weinig natuurlijk licht in je woning?

Wanneer je weinig ramen of enkel ramen op het noorden hebt, dan kan een luxe interieur flink bijdragen aan een mysterieus, warm en zwoel gevoel in je woning. Je waant je in een prachtige droomwereld die gewoon bestaat in jouw realiteit! Dankzij de gouden accenten, lijkt het net alsof je de zon in huis haalt. Door rekening te houden met het soort licht dat wordt gebruikt, kan de sfeer in je woning flink beïnvloed worden. De interieurstylisten van Studio Reinder Veenstra weten precies wat jouw ‘probleem’ ruimtes nodig hebben om te stralen.

dieren in huis Kinderen of dieren in huis

Wanneer je jonge kinderen hebt die door het huis rennen of huisdieren hebt met een lichte vacht die haren loslaten, zul je wel goed moeten nadenken of een luxe interieur bij jouw levensstijl past. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat je op donkere kleuren lichte haren goed ziet. Doordat er vaak gebruik wordt gemaakt van zachte materialen, zoals fluweel, blijven de haren extra goed zitten op het materiaal. Je zult dus vaak je kamers moeten schoonmaken om ervoor te zorgen dat de luxe uitstraling bewaard blijft.

Kinderen knoeien helaas vaak ook meer dan iedereen wilt, waardoor je de kans loopt dat verschillende materialen geruïneerd worden. Fluweel en andere stoffen kunnen minder goed tegen vlekken. Deze materialen schoonmaken moet vaak worden gedaan door een professionele stomerij. Dat kan een prijzige uitgave worden. Een luxe interieur past het best bij volwassenen zonder kinderen of met huisdieren die geen haren verliezen en niet kwijlen. Als jij je huisdieren goed hebt afgericht en je al wat oudere kinderen hebt, dan kun je natuurlijk alsnog kiezen voor een prachtig luxe interieur.

hulp inschakelen Zelf doen of hulp inschakelen

Wanneer je genoeg tijd hebt en niet te veel wilt investeren, kun je gemakkelijk gedurende een aantal maanden zelf aan de slag met het stylen van je luxe interieur. Je kunt hulp inschakelen door middel van een ontwerpsessie bij Studio Reinder Veenstra wanneer je vastloopt in je proces. Je kunt het ook volledig door hen uit handen laten nemen. Dan weet je zeker dat je met een perfect interieur van je woning geniet en scheelt het je een hoop tijd. Geniet van een rustgevend en luxe interieur met de hulp van een professionele stylist. Succes.

Meer interieurkeuzes >>

[ Gastauteur een luxe interieur :] Studio Reinder Veenstra | [ Foto van een luxe interieur :] Foto door Sidekix Media op Unsplash.


Kies voor de interieurnieuwsbrief

 

 

17-08-2023

Tags: Interieur Huis

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl