2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kan je jouw speakers optimaliseren

Zo kan je jouw speakers optimaliseren

[Gastbijdrage] Wanneer je van echt goed geluid houdt, investeer je natuurlijk in goede speakers. Speakers zorgen ervoor dat al het geluid van je films, muziek of games een stuk beter klinkt. Het zorgt dus voor een betere ervaring, waarbij je je volledig in je geluid waant. Maar als je eenmaal goede speakers hebt, waar zet je ze dan neer? Er zijn bepaalde manieren waarop je jouw speaker kunt plaatsen, zodat je het geluid nog meer optimaliseert. In dit artikel leer je hoe je jouw speakers het best in je kamer plaatst.

beste muziek Genieten van de beste muziek

Ben jij een echte muziekfanaat? Heb jij al meerdere keren geluidsoverlast klachten van je buren ontvangen, maar kun je niet zonder het luid afspelen van je favoriete playlists? Dan vergroot je die muziekervaring, en potentieel de klachten van je buren, nog meer door ze aan je muur te monteren.

Door speakers aan de muur te monteren, zorg je ervoor dat ze hun geluidsgolven in volle glorie de kamer in kunnen duwen. Doordat ze hoger in de ruimte zijn, verspreiden de geluidsgolven beter over de gehele ruimte. Daarnaast staat er ook minder in de weg waarop de geluidsgolven kunnen botsen. Als geluidsgolven ergens tegenaan botsen, dan vervormt het geluid, omdat ze breken of weerkaatsen. Hierdoor kan het zijn dat je flink inlevert op geluid, wanneer je jouw speakers achter je beeldscherm hebt staan.

Wanneer je jouw speakers probeert te verstoppen, zul je merken dat je jouw speakers vaak luider moet zetten om alles goed te kunnen horen. Daarnaast zul je minder van de bas merken en kan het geluid wat hol klinken. Door je speakers aan de muur te monteren, voorkom je deze problemen en optimaliseer je het geluid dat jouw oren ontvangen.

Je monteert speakers gemakkelijk aan je muur met muurbeugels die je vindt op vebos.nl. Met deze hoge kwaliteit muurbeugels zorg je ervoor dat jouw speakers veilig aan de muur gemonteerd worden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je geliefde investering ineens op de grond valt.

Een prachtige thuisbioscoop

Geniet jij van films, met de prachtige beelden in combinatie met bijpassende muziek en special effects? Dan doe je jezelf pas echt een plezier wanneer je investeert in een mooie thuisbioscoop. Zo geniet je van het beste geluid én een prachtige setup. Om dit te bereiken heb je het volgende nodig, naast je speakers en een goed beeldscherm natuurlijk.

beeldscherm hoogte Je beeldscherm op de juiste hoogte

Naast muurbeugels vind je op vebos.nl ook standaarden om je tv op te monteren. Door je beeldscherm op een standaard te plaatsen, zorg je voor zo min mogelijk afleiding rondom het scherm. Zo kun je met volle focus naar de beelden staren die voor je langs schieten. Het is al helemaal perfect als je ook nog een soundbar hebt, want ook deze kun je op de standaard monteren. Zo heb je een minimalistische manier om jouw set-up mee te beginnen.

Door je beeldscherm op een standaard te monteren, zorg je ervoor dat je jouw beeldscherm op verschillende hoogten kunt zetten. Zo zorg je ervoor dat je nooit last krijgt van je nek, zelfs niet na een filmmarathon. Daarnaast kun je met een standaard je beeldscherm ook gemakkelijk verplaatsen. Zo bouw je overal je thuisbioscoop op.

positie thuisbios Jezelf in je film plaatsen

Het voordeel van je thuisbioscoop overal opbouwen, wordt ondersteund wanneer je ook je speakers op een standaard monteert. Zo heb je alle voordelen voor het geluid die een muurbeugel ook biedt, maar zorg je ervoor dat je jouw speakers kunt neerzetten waar je wilt. Zo plaats je ze naast je beeldscherm, of juist achter je bank, zodat het net lijkt alsof je zelf in de film bent. Zo optimaliseer je het geluid én je thuisbioscoopervaring.

Speakers optimaliseren? Gun jezelf het beste geluid

Hoewel een standaard of een muurbeugel misschien voelt als een erg prijzige investering, zorg je er hiermee wel voor dat je alles uit je speakers haalt dat erin zit. Als je veel geld neerlegt voor goede speakers, is het zonde als je de werking ervan zelf tegenwerkt. Je haalt dus meer uit je investering wanneer je er meer in stopt. Daarnaast zorg je ervoor dat iedereen graag bij jou langskomt en dat je heerlijk kunt ontspannen, dat is toch elke investering waard?!

Meer voor een smart home >>

[ Gastauteur Speakers optimaliseren :] Vebos.nl | Foto Speakers optimaliseren door Amr Taha™ op Unsplash.


Kies voor de luisterrijke nieuwsbrief

 

 

16-08-2023

Tags: Huis Hobby PC & Mobiel Interieur

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl