2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Welke mooie lijst past het beste bij jou?

Welke mooie lijst past het beste bij jou?

[Gastbijdrage] Als je een kunstwerk van wat extra aandacht wilt voorzien, is een mooie lijst de perfecte manier om dit te doen. Als je een kunstwerk of foto inlijst dan zorg je ervoor dat het een waardige plek in je woning krijgt en mooi gekaderd wordt. Maar welke lijst past nou het beste bij wat je wilt inlijsten en je interieur? In dit artikel leer je de verschillende kenmerken van verschillende soorten lijsten, zodat jij zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

mooi schilderij Een mooi schilderij, doek of canvas

Als je een schilderij op doek op de kop hebt getikt of een foto op canvas hebt laten drukken, dan kun je het best een schilderijlijst gebruiken. Ze hebben een kenmerkend L-vormig profiel, waardoor je het canvas in de lijst monteert in plaats van via de achterkant in de lijst stopt. Het doek kan hierdoor met een zwevend effect in de lijst worden gemonteerd. Om dat te bereiken, wordt er een kleine marge overgelaten die tussen jouw canvas en de lijst inzit.

Schilderijlijsten zijn beschikbaar in allerlei verschillende stijlen. Zo zijn er strakke, minimalistische schilderijlijsten die perfect passen binnen een modern interieur. Je kunt echter ook kiezen voor schilderijlijsten met meer decoratieve elementen, zodat het beter aansluit op je klassieke of eclectische interieurstijl. Op Baklijst.nl vind je prachtige, handgemaakte schilderijlijsten. Deze lijsten worden volledig op maat voor jou gemaakt, waardoor je ook zelf bepaalt of je het zwevende effect wilt of niet. Bekijk alle schilderijlijsten op Baklijst.nl.

afwisselend interieur Een mooie lijst - Elke week wat anders

Wanneer je houdt van kunst en je daardoor niet kunt ophouden met het kopen van wéér een nieuw pareltje, dan past een wissellijst perfect bij jou. In een wissellijst stop je jouw favoriete, platte kunstwerk en hangt deze gemakkelijk op aan de muur. Wanneer je dan weer een nieuw plat kunstwerk hebt, haal je jouw wissellijst van de muur en wissel je de kunstwerken uit. Dit kan uiteraard ook met foto’s of andere platte werken die je wilt inlijsten.

Het verschil tussen een wissellijst en een fotolijst, is de manier waarop de foto in de lijst wordt geplaatst. Waar fotolijsten een bepaalde sluiting hebben om ervoor te zorgen dat jouw foto’s altijd stevig blijven zitten, die helaas minder goed bestendig zijn tegen het constant open en afsluiten van de lijst, hebben wissellijsten speciale sluitingen die er juist voor gemaakt zijn om vaak te openen en te sluiten. Dankzij deze kwalitatieve sluitingen, kun jij naar hartenlust je kunst wisselen en geniet je jarenlang van de prachtige lijst die perfect aansluit op jouw interieur.

foto’s kiezen Nooit genoeg foto’s

Een andere manier om veel verschillende kunst of foto’s tentoon te stellen in je huis, is door een collagelijst te kopen. Collagelijsten zijn eigenlijk een groep fotolijsten die aan elkaar zijn vastgemaakt. Als tiener plakken veel meiden foto’s op aan de muur in de vorm van een hartje of een andere mooie vorm. De collagelijst is de volwassen versie van dit concept. Met een collagelijst hang je jouw favoriete foto’s mooi op in een cluster.

Collagelijsten bieden wel minder vrijheid, omdat je vastzit aan de hoeveelheid ‘lijstjes’ die erin verwerkt zijn en de vorm waarin ze opgehangen worden. Gelukkig zijn er steeds meer collagelijsten te vinden op de markt. Zorg ervoor dat je een collagelijst van hoge kwaliteit koopt, zodat je de foto’s of kunstwerkjes nog kunt wisselen en de lijst kunt hergebruiken. Wat dat betreft ben je het beste af met een vrij neutrale collage lijst die geen bijzondere vorm of kleur heeft. Als je echt fan bent van een collage aan je muur, dan kun je natuurlijk verschillende soorten collagelijsten kopen.

Bij collagelijsten bereik je de mooiste resultaten als je goed nadenkt over de samenstelling van de lijst. Welke foto’s en kunstwerken ga je erin ophangen? Combineer de juiste kleuren met elkaar, thematiseer je collage door foto’s en kunstwerken van één vakantie op te hangen of van je favoriete feestje. Zo zorg je ervoor dat je een mooie coherentie behoudt in je kamer.

alle mogelijkheden Een mooie lijst - Bekijk alle mogelijkheden

Aangezien er altijd veel vraag is naar lijsten en veel bedrijven deze aanbieden, kan het erg moeilijk zijn om door alle lijsten de mooiste lijsten te vinden. Wanneer je jouw foto’s of kunstwerken écht wilt laten opvallen en een mooie blikvanger in je huis wilt maken, dan kun je het beste investeren in hoge kwaliteit lijsten. Je ziet er gewoon aan af dat deze speciaal zijn en dat zorgt er meteen voor dat jouw kunst van hogere waarde lijkt. Bekijk dus goed wat de mogelijkheden zijn, zodat je jarenlang geniet van de mooiste lijsten in je interieur.

Meer huiselijke keuzes >>

[ Gastauteur mooie lijst :] Baklijst.nl | [ Foto mooie lijst :] Foto door Multi Awesome Studio op Unsplash.


Kies voor de interieurnieuwsbrief

 

 

15-08-2023

Tags: Huis Interieur Lijsten

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl