2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kom je dagelijks aan je dosis noten

Zo kom je dagelijks aan je dosis noten

[Gastbijdrage] Als je een gezond voedingspatroon wilt aanhouden, is het belangrijk dat je gevarieerd eet. Veel mensen volgen een dieet of zitten in een sleur met hun maaltijden, waardoor het lastig is om iets nieuws toe te voegen aan je voedingspatroon. Het is echter belangrijk om noten te eten, omdat ze veel essentiële voedingsstoffen bevatten. In dit artikel vind je inspiratie over hoe je meer noten kunt toevoegen aan je voeding.

noten gezond Wat maakt noten gezond?

Dat noten gezond zijn, hoor je tegenwoordig overal, maar wat maakt noten nou daadwerkelijk gezond? Het zit vooral in het feit dat noten heel veel vitaminen en mineralen bevatten, terwijl ze relatief klein zijn. Je hoeft dus maar weinig te eten van de noten om veel gezonde voedingsstoffen tot je te nemen. Hierdoor zijn ze ook gemakkelijk toe te voegen aan je dieet, want zelfs als je ze niet aan een maaltijd toevoegt, kun je altijd gemakkelijk nog een handjevol noten als tussendoortje eten.

Naast de vitamines en mineralen, bevatten noten ook veel onverzadigde vetten, vezels en eiwitten. Deze voedingsstoffen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je lichaam je voedsel goed verteert en je lichaam extra versterkt.

voeding noten Gemakkelijk dosis noten toevoegen aan je voeding

Noten toevoegen aan je voedingspatroon is erg gemakkelijk. Ze zijn op zoveel verschillende manieren te eten, dat er altijd wel iets bijzit voor jou. Op topnoten.nl vind je een groot assortiment aan noten, zodat je altijd een lekkere noot vindt die bij jouw smaak past. Ook kun je hier superfoods halen die je extra kunt toevoegen aan je voedingspatroon, zodat je zeker weet dat je jouw lichaam alles geeft wat het nodig heeft.

maaltijd met noten De belangrijkste maaltijd van de dag

Is ontbijt voor jou de belangrijkste maaltijd van de dag? Dan kun je hier erg gemakkelijk noten aan toevoegen. Meng de verse noten van topnoten door je yoghurt of voeg het toe aan een mix van gesneden fruit. Zo heb je direct een lekker knapperige toevoeging. Ontbijt jij met een aantal boterhammen? Dan kun je zelf een notenboter maken. Hiervoor hoef je alleen je favoriete noten in een keukenmachine te gooien, wanneer het erg droog wordt, kun je er een scheutje olie aan toevoegen. Dan besmeer je jouw broodje met je lekkere, zelfgemaakte notenboter. Dit kan allemaal natuurlijk ook voor je lunch gebruikt worden.

Een extra speciale warme maaltijd

Noten zijn ook heel gemakkelijk toe te voegen aan avondmaaltijden. Veel noten kun je lekker meebakken in de wok, voor extra crunch. Je kunt noten ook fijnhakken en gebruiken als paneerlaag voor je vlees. De zachte smaak van noten combineert bijvoorbeeld erg goed met vis, zoals zalm, of juist een mals stuk rundvlees. Fijngehakte noten zijn ook te gebruiken als garnering in je pasta, salade of boven op je lasagne.

Genoeg variatie Genoeg variatie met je snack

Je kunt ook je eigen notenmix maken om er zeker van te zijn dat je genoeg varieert met de noten die je eet. Bij topnoten vind je een breed scala aan heerlijke notenmixen, maar als je kieskeurig bent met de noten die je lekker vindt, kun je deze ook zelf maken. Koop alle noten die je lekker vindt, stop ze allemaal in een grote bak en mix ze door met een lepel. Je kunt hier ook heerlijke superfoods en gedroogd fruit aan toevoegen. Wanneer je jouw tussendoortje extra bijzonder wilt maken, kun je jouw mix ook zelf branden in de oven. Zo worden de noten extra knapperig en wordt de smaak van de noten sterker.

Gezond genieten, maar altijd met mate

Als je eenmaal gemerkt hebt hoe veelzijdig noten zijn, zul je merken dat je eigenlijk niet meer zonder kan. Hoewel noten erg gezond zijn, wordt er wel aangeraden om maximaal één handje noten per dag te eten, omdat je anders te veel koolhydraten binnenkrijgt. Je handen gebruiken als meetinstrument is hiervoor perfect, omdat deze in verhouding zijn met je lichaam. Het gemiddelde aantal gram noten dat je per dag mag eten, is 25 gram. Ben jij echter groot en sport je veel? Dan kun je dus het best je hand gebruiken om te zorgen dat jouw lichaam krijgt hoeveel het nodig heeft. Zo geniet jij op een gezonde manier van heerlijke noten.

Meer keuzes in Eten & Drinken >>

[ Gastauteur dosis noten :] Topnoten | [ Foto dosis noten :] door Maksim Shutov op Unsplash.


Kies voor de gezonde nieuwsbrief

 

 

13-08-2023

Tags: Eten & Drinken Noten Gezondheid

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl