2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
5 Tips voor het inrichten van de kinderkamer

5 Tips voor het inrichten van de kinderkamer

[Gastbijdrage] Het inrichten van de kinderkamer is toch vaak wel een dingetje. Het moet in eerste instantie uiteraard een fijne plek zijn om te slapen, maar eigenlijk om te spelen of om gewoon te relaxen. De kinderkamer moet bovendien ook veilig zijn. Het praktische aspect moet tot slot ook niet vergeten worden, want dat kan een hoop ergernis schelen. Hoe je een kinderkamer dan ook het best inricht, ontdek je in dit artikel.

Deze tips helpen je op weg

Of je het nu een leuke klus vindt of dat het zweet je al uitbreekt bij het idee alleen al; je kunt ongetwijfeld een aantal tips gebruiken voor het inrichten van de kinderkamer. Hieronder lees je er vijf die vast en zeker leiden tot een mooi eindresultaat.

ontwikkeling kind 1. De ontwikkeling van je kind

Een eerste, goede tip is om rekening te houden met het ouder worden van je kind. Dit betekent dat de kinderkamer als het ware mee moet groeien. Dit geldt natuurlijk voor de meubels, zoals een grote kledingkast of een nieuw kinderbed, maar ook voor de overige aankleding van de kinderkamer. Kleine aanpassingen zijn zo gedaan, maar zie je het niet zitten om na twee jaar al weer aan het schilderen te moeten, denk dan vast een stapje vooruit.

lichte ruimte 2. Houd de ruimte licht

Je doet er goed aan om een kinderkamer licht te houden. Dit geldt in elk geval voor de kleuren die langdurig aanwezig zijn in de kamer. Neem de kleur van de vloer, de wanden en de kleur van de gordijnen. Pasteltinten doen het doorgaans erg goed. Saai hoeft het zeker niet te zijn, want je kunt gerust wat fellere kleuren gebruiken om mee te decoreren.

opbergruimte maken 3. Zorg voor opbergruimte

Heb je nu niet zoveel ruimte, maak dan gebruik van de hoogte die de kamer heeft. Denk er bijvoorbeeld aan om de ruimte onder het bed te benutten. Dit is namelijk een typische plek die veelal onbenut blijft, terwijl deze ruimte juist mogelijkheden biedt. Ga voor kindermeubels met voldoende opbergmogelijkheden. Ledikantjes hebben het vaak niet, maar koop je een nieuw kinderbed, kijk dan eens naar de bedden met lades eronder.

relaxplek kids 4. Een plek om te relaxen

Naast de juiste kindermeubels is het fijn om een plekje te hebben om te 'chillen'. Al vanaf jonge leeftijd vinden kinderen het fijn om een plekje te hebben, waar ze zich heerlijk terug kunnen trekken. Een leeshoekje is een leuk voorbeeld. Leg simpelweg wat grote en kleine kussens op de grond, al dan niet op een kleedje, en je bent klaar. Een zitzak kan ook. Heb je meer ruimte of wil je er als ouder ook zelf gebruik van maken, voor bijvoorbeeld voedingen of troostmomentjes, dan is een schommelstoel een leuke aanvulling voor de kinderkamer.

Inrichten van de kinderkamer inspiratie 5. Doe inspiratie op

Een laatste tip voor het inrichten van de kinderkamer is om van te voren voldoende inspiratie op te doen. Kijk online en in diverse winkels en tijdschriften. Je vindt op tal van plekken compleet ingerichte en stijlvolle kinderkamers die je op de nodige ideeën brengen. Op deze manier kom je er eenvoudig achter wat je wilt en wat juist niet.

Meer interieurkeuzes >>

[Gastauteur Inrichten van de kinderkamer incl. foto:] Emob.


Kies voor de stijlvolle nieuwsbrief

 

 

19-07-2023

Tags: Huis Interieur Kinderen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl