2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Upsell maken naar je klanten? 8 Goede keuzes!

Upsell maken naar je klanten? 8 Goede keuzes!

[Gastbijdrage] Er bestaan talloze manieren om als bedrijf extra omzet te maken. Een van de populairste methodes is door middel van een upsell. Dit houdt in dat je een extra product aan een klant biedt die al een keertje wat bij je heeft gekocht. De kunst van een goede upsell maken is echter erg lastig om te leren. Er zijn namelijk veel dingen waar je aan moet denken om dit goed voor elkaar te krijgen. Wil jij weten wat deze dingen zijn? Dan is het slim om deze blog door te nemen, want we hebben 8 zaken voor je op een rijtje gezet.

wat upsellen Bepalen welke producten en diensten je wil upsellen

In de eerste plaats is het van groot belang om te bepalen welke producten en diensten je wil upsellen. De producten en diensten moeten immers aansluiten op wat je al eerder hebt verkocht aan je klant. Wanneer je klant bijvoorbeeld andere ondernemers helpt met het opzetten van hun websites, kun je de mogelijkheid tot reseller hosting bieden. Dit sluit immers aan met wat behulpzaam kan zijn voor je klant. Bedenk daarom van tevoren welke producten en diensten geschikt zijn om eventueel voor een upsell aan te bieden en zo flink meer upsells te kunnen maken.

klantbehoefte en interesses Begrijp de behoeften en interesses van je klant

Ten tweede is inzicht in de behoeften en interesses van klanten belangrijk bij upsells. Dit komt doordat het je helpt te begrijpen wat klanten leuk vinden en wat ze in de toekomst waarschijnlijk zullen kopen. Hierdoor kun je je upsell tactieken beter afstemmen en klanten effectiever bereiken met producten of diensten die aansluiten bij hun specifieke wensen en behoeften. Het kennen van de behoeften en interesses van klanten helpt ook om een omgeving van vertrouwen te creëren, omdat klanten het gevoel hebben dat je hen begrijpt en oplossingen kan bieden voor hun problemen.

Persoonlijke aanbevelingen Persoonlijke aanbevelingen geven

Als derde is het geven van persoonlijke aanbevelingen belangrijk bij upsells maken, omdat je zo een relatie met klanten kan opbouwen en een gevoel van vertrouwen kan creëren. Door persoonlijke aanbevelingen te doen, kunnen bedrijven inspelen op de individuele behoeften van hun klanten en hun producten of diensten aanbieden die speciaal op hen zijn afgestemd. Dit bevordert de loyaliteit en kan mogelijk leiden tot meer omzet en inkomsten. Bovendien geven persoonlijke aanbevelingen klanten de indruk dat er naar ze geluisterd wordt en dat ze gewaardeerd worden, waardoor ze eerder geneigd zijn geld uit te geven aan extra artikelen of diensten.

upsell passend Verklaren waarom een upsell van pas zal komen

Verder is uitleggen waarom een upsell van pas zal komen is van groot belang voor het maken van upsell. Dit komt doordat het klanten een duidelijk inzicht geeft in de extra waarde die ze zullen krijgen als ze de upsell kopen. Met deze informatie kunnen ze een weloverwogen beslissing nemen of het de moeite waard is om de aankoop te doen of niet. Als klanten begrijpen hoe een bepaalde upsell werkt, is de kans groter dat ze tevreden zijn met hun aankoop en bereid zijn om in de toekomst meer producten of diensten van je bedrijf te kopen.

voordelen upsell De voordelen van de upsell uitleggen

In de vijfde plaats is het uitleggen van de voordelen van een upsell cruciaal bij het maken van upsell, omdat het klanten helpt begrijpen waarom een upgrade of extra aankoop voor hen voor hen is. Het versterkt ook de klantloyaliteit door aan te tonen dat je als bedrijf geeft om wat klanten nodig hebben en willen. Door gedetailleerde informatie te geven over de voordelen, kunnen klanten weloverwogen beslissingen nemen over hun aankopen en vertrouwen hebben in hun beslissingen. Dit leidt uiteindelijk tot een grotere klanttevredenheid, wat kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen en loyaliteit met je bedrijf.

vervaldatum aanbieding Een vervaldatum voor je aanbieding aanhouden

Tevens is het bijhouden van een vervaldatum voor je aanbieding belangrijk bij upsells. Dit komt doordat het de klant duidelijk maakt dat hij of zij snel moet handelen om te profiteren van de speciale aanbieding. Dit schept ook verwachtingen en helpt je om vragen van klanten effectiever te beheren. Als klanten weten wanneer de aanbieding afloopt, is de kans groter dat ze tijdig een beslissing nemen. Het instellen van een ware vervaldatum kan ook een gevoel van urgentie creëren en klanten aanmoedigen om actie te ondernemen.

upsellen

klant historie De geschiedenis van de klant gebruiken

Tot slot is het slim om van klantgeschiedenis gebruik te maken bij upsells, want het stelt je in staat je te richten op klanten die eerder producten hebben gekocht die nauw verwant zijn aan wat je aanbiedt. Door het aankoopgedrag van klanten in het verleden te begrijpen, zal je potentiële upsell mogelijkheden identificeren en je marketingboodschappen daarop afstemmen. Dit zorgt ervoor dat de juiste boodschap een matchende klant op het perfecte moment bereikt, waardoor de kans op een succesvolle upsell toeneemt.

Meer over ondernemen >>

[ Gastauteur Upsell maken en foto verkoopgesprek :] mijn.host | [ Foto sales grafiek :] door Lukas via Pexels.


Kies voor de verkopende nieuwsbrief

 

 

13-07-2023

Tags: Ondernemen Verkoop

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl