2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Welke spullen zijn onmisbaar op autovakantie

Welke spullen zijn onmisbaar op autovakantie

[Gastbijdrage] Ben jij ooit al eens met de auto op vakantie geweest? In Nederland gaat 44% van de vakantiegangers met de auto op vakantie en 49% met het vliegtuig. Reizen met de auto is zeer aan te bevelen voor korte afstanden en als je binnen Europa op vakantie gaat. Reizen met het vliegtuig is een stuk efficiënter als je buiten Europa reist. Vakantie kan veel stress opleveren. Heb je al je spullen die je wilt meenemen ingepakt? Heb ik alle belangrijke documenten wel bij me? Allemaal vragen waar je wellicht tegen op bent gestuit. Daarom geven we je in dit artikel een zevental tips die je hierbij helpen. Benieuwd? Lees dan snel verder en kom erachter!

spullen mee autovakantie Deze spullen kan je niet missen op een autovakantie!

De voorbereiding van een vakantie kan vaak veel stress opleveren. Vooral bij het inpakken ontstaan er veel problemen. Om het je wat makkelijker te maken hebben we een aantal tips onder elkaar gezet waarop je moet letten bij het inpakken van je spullen op autovakantie:

1. Identiteitsbewijzen op orde

Het is belangrijk dat je je identiteitsbewijs, rijbewijs en andere benodigde documenten meeneemt en veilig bewaart. Deze zul je nodig hebben in het buitenland. Als je deze niet bij je hebt kan dit vervelende problemen opleveren.

2. Reisdocumenten

Neem alle belangrijke reisdocumenten mee, zoals hotelreserveringen, vliegtickets (indien van toepassing), routebeschrijvingen, kaarten en eventuele informatie over uw reisverzekering.

3. Autoaccessoires

Denk aan alles wat je kunt nodig hebben voor je auto, zoals een reservewiel, een krik, een gevarendriehoek, veiligheidshesjes, startkabels, gereedschap en eventuele andere accessoires. Ook handige bagagehulpmiddelen kun je meenemen. Hiermee kun je je bagageruimte vergroten. Zo is een dakkoffer kopen zeer aan te raden.

dakkoffer spullen autovakantie

4. Geld en middelen

Zorg ervoor dat je genoeg geld bij je hebt om tijdens de reis te betalen. Neem contant geld mee en zorg voor een bankpas of creditcard die over de hele wereld wordt geaccepteerd.

5. Contactgegevens en noodnummers

Noteer cruciale noodnummers, zoals het alarmnummer van het land waar je naartoe reist, het telefoonnummer van je autoverzekering en belangrijke contactgegevens, zoals familieleden of vrienden die je in geval van nood kunt bereiken.

6. EHBO-kit

Het is verstandig om een EHBO-kit mee te nemen. Als er een ongeluk gebeurd ben je op deze manier altijd voorbereid. In een EHBO-kit zitten bijvoorbeeld pleisters, verbanden, pijnstillers, insectenwerend middel, zonnebrandcrème en andere persoonlijke medicijnen.

7. Autodocumenten en -papieren

Het is belangrijk dat je op autovakantie altijd alle nodige documenten voor je auto bij je hebt. Denk hierbij aan, het verzekeringsbewijs, het APK-keuringsbewijs, het kentekenbewijs en de groene kaart. Ook je rijbewijs moet je altijd bij je hebben.

Meer spullen voor je vakantie >>

[ Gastauteur Spullen autovakantie :] REMENKO Automotive | Foto van Timur Weber via Pexels


Kies voor de reislustige nieuwsbrief

 

 

22-06-2023

Tags: Eropuit Reizen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl