2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
De juiste valbeveiliging voor je klus kiezen

De juiste valbeveiliging voor je klus kiezen

[Gastbijdrage] Doe jij werk waarbij het risico op vallen aanwezig is? Dan begrijp je al geen ander dat het heel belangrijk is om ervoor te zorgen dat je jezelf goed beschermt tegen gevaren. Gelukkig zijn er heel wat verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je niet zomaar een val van grote hoogte kan maken.

goede voorbereiding Een goede voorbereiding is van groot belang

Sta jij op het punt aan het werk te gaan op een plek waar gevaar niet is uitgesloten? Wil jij hier de juiste valbeveiliging voor kopen? Bekijk dan van tevoren eerst goed welke risico's je allemaal loopt bij de uit te voeren werkzaamheden. Er zijn namelijk heel wat verschillende systemen te krijgen om je te beschermen, maar die zijn niet bij alle verschillende klussen even geschikt.

aanbod valbeveiligingssystemen Bekijk het aanbod aan valbeveiligingssystemen

Webshops als die van Safety One Solutions hebben een groot aantal verschillende systemen klaarstaan waarmee jij je veiligheid garandeert. Denk hierbij aan hekken die je om een werkplaats op grote hoogte heen kan zetten, maar ook aan loopbruggen, harnassen, vanglijnen en vangnetten. Verzeker jezelf ervan dat de producten die je koopt aan alle eisen en voorwaarden voldoen voordat je tot aanschaf overgaat.

De juiste beveiliging De juiste beveiliging voor de juiste klus

Je ziet in een valbeveiligingsshop de verschillende producten bij elkaar staan. Neem deze dan goed door om te bekijken in welke situaties ze het beste gebruikt kunnen worden. Je vindt bij een specialist op het gebied van valbeveiligingssystemen vaak uitgebreide informatie over een bepaald systeem en het gebruik hiervan. Zo kan jij een goede keuze maken voor een systeem dat jou straks gaat helpen om veilig te blijven tijdens je werkzaamheden.

advies inwinnen Win bij twijfel altijd extra advies in

Weet je nog steeds niet zeker welk systeem je het beste in kan gaan zetten? Schroom dan vooral niet om hier extra informatie over in te winnen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om even contact op te nemen met een specialist op het gebied van valbeveiliging. Deze bekijkt dan samen met jou wat voor werk je gaat uitvoeren en hoe jij jezelf daar het beste bij kan beschermen. Zo voorkom je dat je straks een systeem geleverd krijgt waar je niet veilig genoeg mee bent, of die je eigenlijk niet kan gebruiken in jouw specifieke situatie.

Meer klus- en woontips >>

[Gastauteur De juiste valbeveiliging & foto:] Safety One Solutions


Kies voor de opvallende nieuwsbrief

 

 

06-06-2023

Tags: Wonen Klussen Veiligheid

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl