2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je een passend abonnement en toestel

Zo kies je een passend abonnement en toestel

Het aantal huishoudens met meer dan één smartphone groeit. Niet alleen volwassenen maken gebruik van een smartphone; ook senioren doen het tegenwoordig. Via de groepen binnen een app als Whatsapp blijven ze op de hoogte van hetgeen er binnen de familie speelt. Bij de aanschaf van een toestel en het afsluiten van een abonnement voor mobiele data en belminuten zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk aan de verschillende soorten abonnementen die worden aangeboden. Kies je voor een simkaart met prepaid internet, of ga je voor een abonnement met onbeperkt mobiele data? De beste keuze hierin is vaak voornamelijk afhankelijk van je verwachte verbruik. 

 abonnement en toestel kiezen Een abonnement en toestel kiezen

Niet alleen het aanbod aan abonnementen bij verschillende providers is groot. Ook worden er jaarlijks tientallen nieuwe smartphones op de markt gebracht. Kies je voor de nieuwste iPhone Pro, of ga voor een voordelig alternatief als de Xiaomi Redmi Note 11 Pro? Een kwalitatief goed toestel, dat je voor een aanzienlijk lagere prijs aanschaft. In plaats van een volledig nieuwe smartphone, kan ook een refurbished toestel het overwegen waard zijn. Een duurzaam alternatief! 

data en belminuten Bepaal je verbruik aan mobiele data en belminuten 

Wanneer je momenteel al een smartphone gebruikt, is het heel eenvoudig te achterhalen hoeveel mobiele data en belminuten je verbruikt op maandbasis. Dit kan via de app van je provider, maar bijvoorbeeld ook via het toestel zelf. In het geval van een iPhone ga je naar je instellingen en kijk je vervolgens onder “Mobiel netwerk”. Op basis van deze data kun je doelgericht op zoek gaan naar een geschikt abonnement. Je wilt voorkomen dat je een veel te ruim abonnement afsluit, waarvan je de helft van de beschikbare belminuten en gigabytes aan mobiele data niet gebruikt. Het leidt tot onnodig hoge kosten. 

Tip: kies voor een provider waar je een abonnement zelf samen kunt stellen op basis van je verwachte verbruik. 

abonnement of prepaid Sim only abonnement of prepaid simkaart 

Houd bij het inschatten van je maandelijkse verbruik rekening met de plekken waar je normaliter verblijft. Iemand op leeftijd zal voornamelijk thuis zijn; hier heeft men de beschikking over een WiFi-netwerk. Een duur abonnement met onbeperkt mobiele data is in dit geval niet noodzakelijk. Andersom zal een student of bijvoorbeeld werkende volwassene relatief vaak op pad zijn. Je wilt ook onderweg kunnen internetten, foto’s kunnen delen en het laatste nieuws kunnen lezen. In dit geval is mobiele data belangrijk; je hebt niet overal toegang tot een veilig draadloos netwerk.

Meer over en voor PC & Mobiel >>

[ Sc | Foto Een abonnement en toestel van:] Anna-m. w. via Pexels


Kies voor de passende nieuwsbrief

 

 

26-05-2023

Tags: PC & Mobiel Smartphone

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl