2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Wanneer betalen met je creditcard slim is

Wanneer betalen met je creditcard slim is

[Gastauteur] Een creditcard is bijna onmisbaar als je weleens reist of online aankopen doet. Het is een handig financieel betaalmiddel waar je op veel plekken terecht kunt en het biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere betaalmiddelen. Maar wanneer is het nu eigenlijk slim om met je creditcard te betalen? Lees verder voor enkele tips over wanneer betalen met je creditcard juist slim is.

betalen met een creditcard Voordelen van betalen met een creditcard

Met je creditcard betalen heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere manieren van betalen. Het biedt onder andere bescherming tegen fraude en diefstal. Met een creditcard kun je betalingen betwisten als een dienst niet is geleverd, zoals bijvoorbeeld bij een faillissement van het bedrijf waar je iets hebt besteld of als je vlucht is geannuleerd. Bijna alle creditcards in Nederland van Mastercard, Visa of American Express bieden deze mogelijkheid. Als je creditcardgegevens gestolen worden, hoef je meestal niet op te draaien voor de kosten van ongeautoriseerde aankopen. Een ander voordeel van een creditcard zijn de aantrekkelijke kortingen en beloningen, zoals cashback, punten of kortingen op bepaalde aankopen.

reizen met creditcard Reizen

Als je onverwacht met kosten geconfronteerd wordt, zoals bijvoorbeeld reparatiekosten voor je auto of een medische rekening, dan kan een creditcard een slimme oplossing zijn. Zo hoef je niet meteen je spaargeld of andere financiële middelen aan te boren. Een ander voordeel van het gebruik van een creditcard op reis is dat je op veel plaatsen kunt betalen waar geen andere betaalmethoden geaccepteerd worden. Bijvoorbeeld bij tolwegen en parkeergarages. Ook kun je met een creditcard vaak makkelijk online boekingen maken voor hotels. Je moet natuurlijk wel op tijd het bedrag terugbetalen om extra kosten te voorkomen.

Online aankopen creditcard Online aankopen

Daarnaast kan het slim zijn om een creditcard te gebruiken bij online aankopen. Een creditcard biedt namelijk extra bescherming tegen fraude en diefstal. Bovendien bieden veel creditcards ook aankoopbescherming. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld je geld terug als een product niet geleverd wordt of als het kapot is. Dit kan een geruststellende gedachte zijn als je online winkelt. Je moet natuurlijk wel alleen bij vertrouwde websites winkelen en je creditcardgegevens niet zomaar aan derden verstrekken. Kijk daarom altijd goed naar de betrouwbaarheid van de website en gebruik bijvoorbeeld een beveiligde betaalomgeving.

Grote aankopen Grote aankopen

Ben je van plan om een grote aankoop te doen, zoals een nieuwe televisie of laptop? Ook dan kan het slim zijn om te betalen met je creditcard. Veel creditcards bieden namelijk extra bescherming in de vorm van aankoopbescherming en garantieverlenging. Op deze manier heb je meer zekerheid. Bovendien zijn er creditcards die rentevrije periodes bieden voor aankopen, waardoor je meer tijd hebt om het aankoopbedrag terug te betalen zonder dat je extra kosten hoeft te betalen. Hoe fijn!

Wanneer betalen met je creditcard?

Al met al kan het betalen met een creditcard juist slim zijn in verschillende situaties, zoals bij onverwachte kosten, online aankopen en grote aankopen. Maar het is wel belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met je creditcard en op tijd terug te betalen om extra kosten te voorkomen.

Meer keuzes voor je financiën >>

[ Gastauteur Wanneer betalen met je creditcard :] Creditcard-online.eu
[ Foto Wanneer betalen met je creditcard :
] Creative Commons Image via Pixabay.


Kies voor de voordelige nieuwsbrief

 

 

09-05-2023

Tags: Financiën Maatschappij

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl