2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Onbeperkt mobiel internetten: 4G of 5G?

Onbeperkt mobiel internetten: 4G of 5G?

[Gastbijdrage] Ben je op zoek naar een mobiel internetabonnement waarbij je onbeperkt kunt internetten? Dan heb je waarschijnlijk de keuze tussen een 4G- of 5G-abonnement. Maar welke van deze twee is nu het beste? Laten we de voor- en nadelen van onbeperkt 4G en onbeperkt 5G eens onder de loep nemen.

verschil 4G en 5G Wat is 4G en 5G?

Voordat we de voor- en nadelen van onbeperkt 4G en onbeperkt 5G bespreken, is het handig om te weten wat deze termen precies inhouden. 4G is de vierde generatie mobiele netwerktechnologie en is momenteel het meest gebruikte netwerk voor mobiel internet in Nederland. 5G is de vijfde generatie en is de opvolger van 4G. Eigenlijk is de snelheid een van de grootste verschillen tussen 4G en 5G: 5G is vele malen sneller dan 4G. Dit komt doordat 5G meer frequenties gebruikt en de bandbreedte daardoor groter is.

onbeperkt mobiel internetten 4G Voor- en nadelen onbeperkt 4G

Als je kiest voor onbeperkt 4G, dan kies je voor een betrouwbaar en stabiel netwerk met een goede dekking. Het bereik van 4G is namelijk erg groot en de verbinding is over het algemeen stabiel. Daarnaast is 4G al jaren de standaard voor mobiel internet, waardoor vrijwel alle smartphones en tablets geschikt zijn voor 4G. Een nadeel van onbeperkt 4G is dat de snelheid niet altijd even hoog is. Als het druk is op het netwerk, kan de snelheid behoorlijk afnemen. Dit kan vooral vervelend zijn als je veel gebruikmaakt van streamingdiensten of grote bestanden moet downloaden.

onbeperkt 5G Voor- en nadelen onbeperkt 5G

Als je kiest voor onbeperkt 5G, dan kies je voor een razendsnel netwerk waarbij je zonder vertragingen kunt internetten. Dit is vooral handig als je veel gebruikmaakt van streamingdiensten of grote bestanden moet downloaden. Daarnaast is 5G geschikt voor nieuwe technologieën zoals virtual reality en het internet of things. Een nadeel van onbeperkt 5G is dat de dekking nog niet overal even goed is. Momenteel is 5G nog niet landelijk dekkend en moet je soms nog terugschakelen naar 4G. Ook zijn nog niet alle smartphones geschikt voor 5G, waardoor je mogelijk een nieuwe telefoon moet aanschaffen.

Welk abonnement 4 of 5G Onbeperkt mobiel internetten: welk abonnement kies je?

De keuze tussen onbeperkt 4G en onbeperkt 5G hangt af van je persoonlijke wensen en behoeften. Als je vooral gebruikmaakt van social media en af en toe een video kijkt, dan is onbeperkt 4G waarschijnlijk voldoende voor jou. Als je echter veel gebruikmaakt van streamingdiensten en grote bestanden downloadt, dan is onbeperkt 5G waarschijnlijk een betere keuze. Ook als je graag de nieuwste technologieën uitprobeert, zoals virtual reality of het internet of things, dan is 5G de beste keuze. Je moet ook even goed kijken naar de dekking van 5G in jouw regio. Momenteel is 5G nog niet landelijk dekkend en kan het zijn dat je op sommige plekken nog geen gebruik kunt maken van 5G.

Kijk ook even naar de snelheid van het netwerk en de limieten van het onbeperkte abonnement. Sommige providers hanteren bijvoorbeeld een Fair Use Policy, waarbij de snelheid wordt verlaagd als je te veel data verbruikt.

Meer voor PC & Mobiel >>

[ Gastauteur Onbeperkt mobiel internetten :] tyCoon Media en Bloeise | [ Foto Onbeperkt mobiel internetten van Luis Villasmil via Unsplash]


Kies voor de snelle nieuwsbrief

 

 

07-05-2023

Tags: PC & Mobiel Internet

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl