2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Tips! Zo kies je de juiste tegels voor de badkamer

Tips! Zo kies je de juiste tegels voor de badkamer

[Gastbijdrage] Wil je de badkamer een make-over geven? Een mooie badkamer begint bij de juiste tegels. Er zijn ontzettend veel opties beschikbaar, waardoor het moeilijk kan zijn om de perfecte keuze te maken. Daarom hebben we een aantal handige tips verzameld om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Lees verder voor meer informatie over tegels voor de badkamer!

stijl Tegels voor de badkamer Bepaal je stijl

Voordat je tegels gaat zoeken voor de badkamer in je huis, moet je bedenken welke stijl je mooi vindt. Wil je bijvoorbeeld een moderne of traditionele uitstraling? En welke kleur of patroon vind je mooi? Als je niet weet wat je mooi vindt, kun je inspiratie opdoen in tijdschriften of op internet. Dit maakt het makkelijker om een keuze te maken.

Tegelgrootte badkamer Kies de juiste grootte

De grootte van de tegels kan een grote impact hebben op de uitstraling van je badkamer. Grote tegels kunnen je badkamer groter doen lijken en zorgen voor een moderne uitstraling. Kleinere tegels zorgen juist weer voor een traditionele uitstraling en zijn vaak beter geschikt voor kleinere ruimtes. Maar er zijn ook nog andere factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste tegels. Zoals het materiaal van de tegels en de kleur.

materiaal tegels Kies het juiste materiaal

Als je nieuwe tegels zoekt voor je badkamer, heb je verschillende opties om uit te kiezen. Wil je een stoere en moderne look? Ga dan voor betonlook tegels. Wil je liever een warme uitstraling zonder het onderhoud van echt hout? Dan zijn houtlook tegels misschien een betere keuze. Daarnaast zijn marmerlook tegels geschikt voor mensen die op zoek zijn naar luxe, terwijl steenlook tegels een natuurlijke uitstraling geven zonder de extra kosten en het onderhoud van echt natuursteen. Kies tegels die passen bij jouw smaak en die praktisch en duurzaam zijn.

kleur badkamertegels De impact van de kleur op de badkamer

De kleur van de tegels heeft een grote impact op de uitstraling van je badkamer. Kies een kleur die past bij de rest van de badkamer of juist contrasteert voor een accent. Lichtere kleuren maken de badkamer groter, terwijl donkere kleuren de badkamer kleiner doen lijken. Denk aan de hoeveelheid natuurlijk licht in je badkamer, want dit kan de manier waarop de kleuren eruitzien beïnvloeden.

nieuwe tegels Waar moet je nog meer op letten?

Als je nieuwe tegels kiest voor je badkamer, denk dan niet alleen aan hoe ze eruitzien, maar ook aan hoe lang ze meegaan en hoe sterk ze zijn. Soms lijken goedkopere tegels aantrekkelijker, maar als ze snel kapot gaan, zullen de kosten uiteindelijk oplopen. Nog een tip: Als je kinderen of ouderen in huis hebt, kies dan tegels die niet glad zijn om uitglijden te voorkomen. Het is beter om te investeren in goede kwaliteit tegels die bij jouw stijl en behoeften passen.

Welke tegels voor de badkamer kies jij?

Uiteindelijk kun je de meest geschikte tegels uitzoeken als je rekening houdt met jouw persoonlijke stijl, de grootte van de tegels, het materiaal, de kleur en de afwerking. Denk ook aan de hoeveelheid natuurlijk licht in je badkamer en praktische overwegingen, zoals onderhoud. Maak een weloverwogen keuze om de badkamer van je dromen te creëren. Wat wordt jouw keuze?

Zie meer woontips in de Categorie Huis >>

[Gastauteur Tegels voor de badkamer :] Tegelhoek | Foto van Andrea Piacquadio via Pexels.


Kies voor de woonnieuwsbrief

 

 

07-05-2023

Tags: Tegels Huis Badkamer

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl