2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je voor een incasso als particulier

Zo kies je voor een incasso als particulier

Je kunt helaas altijd te maken krijgen met een wanbetaler. Bijvoorbeeld als je huurder je borg maar niet teruggeeft. Maar ook als je iets online hebt verkocht, bijvoorbeeld via Marktplaats, maar je geld maar niet krijgt. ZoKiesJe.nl geeft daarom informatie over de stappen die je kunt zetten om je geld alsnog terug te krijgen. Met alleen al de huidige, roerige huursector en de omzetgroei onder online marktplaatsen lijkt ons dat geen sinecure. Lees verder of het inschakelen van een incasso voor jou als particulier een verstandige zet is.

incasso als particulier kiezen Incasso als particulier bij wanbetaling

Je kunt als particulier, net als een 'gewoon' bedrijf, te maken krijgen met een wanbetaler. Dit zijn de drie veelvoorkomende situaties:

1. Je verhuurder

Wat veel voorkomt is de borg die je als huurder niet (makkelijk) terug krijgt bij beëindiging van het huurcontract. Die borg kan flink zijn; twee of drie keer de maandelijkse huur komt veel voor. Dat risico is niet vreemd gezien het grote aantal woninghuurders in Nederland.

Nederland telde in 2019 maar liefst 3.299.639 huurwoningen! Onder huurders zijn veel alleenstaanden en het aandeel van 65-jarigen en ouder zal daarvan alleen maar stijgen. Dit is deels te verklaren dat men na het overlijden van de partner de koopwoning verkoopt om vervolgens een woning te gaan huren. | Bron CBS en RIGO

Jouw verhuurder is in gebreke als hij na beëindiging van het huurcontract op onterechte gronden je borg niet terugbetaald. Dat kan ook een deel van de borg zijn... Zorg daarom dat je goed op de hoogte bent van je huurrecht.

2. De koper via je online marktplaats

Vele mensen verkopen in Nederland hun spullen online via een platform zoals Marktplaats, eBay en inmiddels ook Amazon. Maar daarnaast zijn er veel meer kleinere marktplaatsen. Het grootste deel van de transacties op deze websites verloopt zonder problemen. Toch zijn er helaas soms kopers die kwaad in de zin hebben. Veilig internetten.nl geeft daarom tips om veilig spullen online te verkopen. Ondanks deze waarschuwingen zijn er verkopers die toch op een (grote) betaling wachten na levering...

3. De huurder van je vastgoed

Het is niet voor iedereen weggelegd maar er is een groeiende groep particuliere investeerders in vastgoed. Dat is handig als een appeltje voor de dorst of om vermogen zeker te stellen voor de volgende generatie. De lage stand van de spaarrentes is daar ongetwijfeld debet aan. Je zit als verhuurder dan wel opeens op een hele andere stoel. Als je gewoon zelf een pand koopt of hebt gekocht en doorverhuurt loopt je natuurlijk risico. Zo is de huur stelselmatig betaald krijgen essentieel om een goed rendement te halen...

incassostappen Stappen voor incasso om zelf te zetten

  1. Stuur een ingebrekestelling oftewel een aanmaning aan je debiteur;
  2. Voer vrijblijvend (dus eerst gratis) overleg met een incasso adviseur voor de beste aanpak;
  3. Draag je zaak over aan een incassobureau voor particulieren.

incassobureau Incasso als particulier: het incassobureau

Als betaling uitblijft, is een incasso als particulier je beste kans om je geld alsnog terug te krijgen. Niet elk incassobureau geeft bijstand aan particulieren. Dat zou dus de eerste vraag moeten zijn! Let vervolgens bij jouw keuze voor het juiste incassobureau op de volgende zaken:

Incasso als particulier

Tot slot

Een gewaarschuwd mens telt voor twee... Ken je nog andere voorbeelden waar je als particulier je geld niet terug kreeg? Of heb je ervaring met een effectieve aanpak of een incassoprocedure? Deel je tips dan via de contactpagina. Dit artikel wordt dan steeds completer om Nederland eerlijker te maken.

Lees meer over financiële producten en diensten kiezen >>

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

04-10-2021

Tags: incasso als particulier incasso incassobureau financiën

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl