2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Wanneer heb je een verzuimverzekering nodig?

Wanneer heb je een verzuimverzekering nodig?

[Gastbijdrage] Je hebt er vast wel al een keertje van gehoord: een verzuimverzekering. Een verzuimverzekering is, zoals de naam het al zegt, een verzekering die je beschermt tegen de financiële gevolgen van verzuim. Verzuim staat voor de afwezigheid van een medewerker, terwijl deze medewerker wel aanwezig had moeten zijn om te werken. Er zijn verschillende redenen waarom iemand kan verzuimen. Denk hierbij aan ziekte, psychische problemen, fysieke problemen en nog veel meer.

Iedere organisatie komt weleens in aanraking met verzuim en daarom is het belangrijk dat je voorbereid bent op de gevolgen van verzuim. Een verzuimverzekering is zeer aan te raden voor bedrijven. Ben jij benieuwd wanneer en waarom je een verzuimverzekering nodig hebt? Lees dan gauw verder, want in dit artikel vertellen we je er alles over.

Om deze redenen heb jij een verzuimverzekering nodig

Bij verzuim zijn er twee soorten die we onderscheiden. Je hebt kortdurend verzuim en langdurig verzuim. Kortdurend verzuim is verzuim waarbij iemand binnen 4 weken weer aan het werk is. Langdurig verzuim is verzuim dat langer dan 4 weken duurt.

Er zijn verschillende redenen waarom een werkgever een verzuimverzekering nodig heeft. Dit zijn enkele voorbeelden:

verzuimverzekering nodig Verzekert tegen onverwachte kosten

Een verzuimverzekering zorgt voor financiële bescherming bij verzuim. Hierdoor krijg je als werkgever geen onverwachte hoge kosten van bijvoorbeeld loondoorbetaling bij ziekte van het personeel. Op deze manier is een werkgever goed voorbereid en weet hij of zij wat ze kunnen verwachten.

Het voorkomen van verzuim Het voorkomen van verzuim

Een verzuimverzekering kan een handig hulpmiddel zijn voor werkgevers die het (financiële) risico van verzuim willen afdekken. Daarnaast is het belangrijk dat je als werkgever zoveel verzuim kan voorkomen of verminderen. Een verzuimverzekering biedt naast financiële bescherming ook ondersteuning en advies van professionals op het gebied van verzuim. Denk hierbij aan bedrijfsartsen, coaches en arbeidsdeskundigen. Deze professionals komen goed van pas bij het helpen voorkomen en verminderen van ziekteverzuim.

regels en wetten De regels en wetten van de wetgeving volgen

Je bent als werkgever wettelijk verplicht om de eerste 104 weken bij ziekte of arbeidsongeschiktheid van medewerkers het loon door te betalen. Met een verzuimverzekering kun je ervoor zorgen om dit na te streven. Op deze manier voorkom je dat je boetes of sancties krijgt.

band werkgever medewerker Een goede band tussen werkgever en medewerker

Een goede verzuimverzekering kan een echte toevoeging zijn. Ook kan het erg waardevol zijn voor medewerkers. Dit kan ervoor zorgen dat zij meer motivatie hebben en meer betrokken zijn bij uw bedrijf.

Zekerheid Zekerheid

Het grote voordeel van een verzuimverzekering is dat je hiermee de zekerheid hebt dat je bij verzuim niet voor onverwachte financiële uitgaven komt te staan. Dit voorkomt stress en hierdoor kan je je focussen op andere prioriteiten in je bedrijf.

Alles voor je onderneming lees je via de Categorie Ondernemen >>

[Gastauteur van Wanneer heb je een verzuimverzekering nodig? is Sazas, uw verzuimspecialist | Foto via Pexels door Fauxels]


Ontvang de stressvrije nieuwsbrief

 

 

14-04-2023

Tags: Financiën Werk Ondernemen Verzekeringen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl