2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je een leuke podcast die je past

Zo kies je een leuke podcast die je past

Ben je op zoek naar een leuke podcast of wil je er eerst wat meer over weten? Weet je niet goed waar je moet beginnen? Geen zorgen. In dit blog laten we je zien hoe je een podcast kunt kiezen die bij je past. We nemen je mee in de wereld van de podcasts en geven je tips die je helpen bij het maken van je keuze. Voor je het weet luister of kijk je naar een podcast die jouw interesses weerspiegelt. Vooruit, laten we beginnen!

Wat is een podcast Wat is een podcast?

Een podcast is een serie audio- of video-opnames die je kunt luisteren of bekijken via een website, een app of computersoftware, dus meestal op je smartphone of computer. Podcasts kunnen samen worden gezien als een soort radio-uitzendingen, maar dan toegankelijk op je eigen tijd en gemak. Podcasts worden geproduceerd door professionele bedrijven, maar er zijn ook veel podcasts die door gewone mensen worden gemaakt.

podcast genres Welke genres zijn er?

Er zijn veel verschillende genres in de podcast-wereld. Sommige podcasts zijn gericht op verhalen vertellen zoals het populaire 'Man met de microfoon'. Andere zijn educatieve podcasts om je kennis te vergroten. Sommige podcasts behandelen politieke en actuele onderwerpen zoals die van Maarten van Rossem, terwijl andere meer gebaseerd zijn op entertainment en misdaad/'true crime'. Er zijn ook veel podcasts gericht op specifieke onderwerpen zoals technologie (probeer eens 'Smashing Security'), sport, mode, financiën, reizen, kunst, geschiedenis en zelfs religie. Of hou je meer van natuur? Luister dan echt eens naar 'Groene Oren' van Staatsbosbeheer.

waar podcasts Waar vind je podcasts?

Er zijn veel verschillende websites waar je podcasts kunt vinden. De meeste van deze websites staan vol met podcasts die je kunt downloaden en luisteren. De meest bekende websites voor podcasts zijn Onlineradio.nl, iTunes en Spotify, maar er zijn ook veel andere websites waar je podcasts kunt vinden zoals PodNL, Podtail, Player FM, Google Podcasts, Podimo, Stitcher, Acast, SoundCloud en TuneIn Radio.

Een goed voorbeeld om een leuke podcast te scoren

leuke podcast en radioMet online radio kun je vanuit je luie stoel en onderweg genieten van al je favoriete radiostations en podcasts. Zoek eenvoudig je favoriete muziek, luister naar de laatste nieuwsberichten of lach je rot bij de beste comedy podcasts. De website is zeer gebruiksvriendelijk, waardoor je binnen een paar klikken geniet van de meest recente radiostations en podcasts. Ook is het mogelijk om je favoriete podcasts te bewaren, zodat je ze nog eenvoudiger kunt terugvinden.

passende podcast Hoe kies je een leuke podcast die bij je interesses past?

Een leuke podcast vind je zo met dit 7-stappenplan:

  1. Om een podcast te vinden die bij je interesses past, moet je eerst een lijst maken met de onderwerpen waar je graag over wilt horen.
  2. Daarna kun je een paar verschillende podcasts uitproberen en zien of deze bij je interesses aansluiten.
  3. Je kunt ook andere mensen vragen of zij suggesties hebben voor podcasts die je zou kunnen luisteren.
  4. Als je eenmaal een lijst met podcasts hebt, kun je deze één voor één doorlopen en gewoon eens proberen of je er iets aan hebt.
  5. Je kunt ook de recensies lezen van andere luisteraars om te zien wat zij van de podcast vinden.
  6. Heb je zo iets gevonden dat je interessant vindt? Dan kan je je er op abonneren en meer afleveringen luisteren.
  7. Als je meer over een bepaalde podcast wilt weten, kun je trouwens altijd de website bezoeken om meer informatie te krijgen. De meeste podcast websites hebben ook een FAQ-sectie waar je tips kunt vinden over hoe je de beste podcasts kunt vinden en hoe je het meeste uit je kijk- en luisterervaring kunt halen.

Een leuke podcast gevonden?

Een podcast is dus een nieuwe tool om je interesses te verkennen en nieuwe onderwerpen te leren. Jij hebt de regie! Er zijn veel verschillende genres en websites waar je podcasts kunt vinden. Het is belangrijk om een lijst te maken van je interesses en vervolgens een paar verschillende podcasts uit te proberen om te zien of ze bij je interesses aansluiten. Door de recensies van andere luisteraars te lezen en de website te bezoeken, kun je meer te weten komen over een bepaalde podcast en zo een podcast vinden die bij je past. ZoKiesJe.nl wenst je heel veel kijk- en luisterplezier!

Meer hobby-keuzes >>

Artikel in samenwerking met Online-radio.nl, foto Een leuke podcast luisteren is via Pexels van Kampus Production.


Ontvang de informatieve nieuwsbrief

 

 

03-04-2023

Tags: Huis Tuin Hobby Er op uit reizen Financiën Gezondheid Eten & Drinken Mode & Schoonheid Studie Werk Ondernemen PC & Mobielr Apps & Games Zorg Maatschappij Podcast

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl