2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Kiezen voor SEO als ondernemer? Begin zo!

Kiezen voor SEO als ondernemer? Begin zo!

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van SEO, maar de standaard definitie dat SEO "het proces van het beïnvloeden van de zichtbaarheid van een website of een webpagina in de onbetaalde resultaten van een zoekmachine" is, helpt je niet echt bij het beantwoorden van belangrijke vragen voor je bedrijf en je website. ZoKiesje.nl neemt je met deze 'tutorial' graag mee in de wereld van zoekmachineoptimalisatie. Doe er je voordeel mee als innovatieve ondernemer!

De belangrijke SEO-vragen De belangrijke SEO-vragen voor je bedrijf

Als ondernemer wil je groeien om niet achteruit te gaan want de concurrentie zit ook niet stil. Zoals al aangestipt, kan kiezen voor SEO je daarbij helpen. Maar ja, wat werkt? Hoe krijg je nu al dat waardevolle verkeer naar je site? Verrijk je online kennis door de antwoorden te doorgronden op deze belangrijke vragen voor je bedrijf en je website:

  1. Hoe optimaliseer je je site voor zoekmachines?
  2. Hoe verhoog je de organische zichtbaarheid van je site, zodat je 'content' gemakkelijk wordt gevonden?
  3. Hoe weet je hoeveel tijd je aan SEO moet besteden?
  4. Hoe onderscheidt je goed SEO advies van slecht of zelfs schadelijk SEO advies?

Of wordt je al zenuwachtig van deze vragen? Wat voor jou als ondernemer waarschijnlijk interessant is, is hoe je SEO daadwerkelijk kunt inzetten voor meer relevant verkeer, leads, verkoop en uiteindelijk omzet en winst voor je bedrijf.

seo kiezen Waarom zou je zorgen moeten maken over SEO?

Heel veel mensen zoeken naar dingen. Dat verkeer kan zeer krachtig zijn voor een bedrijf, niet alleen omdat er veel verkeer is, maar omdat er veel zeer specifiek verkeer met een hoge intentie is. Er zijn vier soorten zoekwoord intentie waar je rekening mee kunt houden in je content en zoekwoorden:

Mensen zoeken naar allerlei dingen die rechtstreeks verband houden met je bedrijf. Bovendien zoeken je prospects ook naar allerlei dingen die slechts losjes verband houden met je bedrijf. Dit biedt echter nog meer kansen om in contact te komen en hun vragen te beantwoorden, hun problemen op te lossen en een betrouwbare bron van informatie voor hen te worden.

verkeer van zoekmachines Wat werkt eigenlijk om verkeer van zoekmachines te genereren?

Allereerst is het belangrijk op te weten dat Google verantwoordelijk is voor het grootste deel van het zoekmachineverkeer in de wereld. Dit kan weliswaar variëren van niche tot niche, maar het is (hoogst)waarschijnlijk dat Google de dominante speler is in de zoekresultaten waarin je bedrijf of website zou willen verschijnen. Je SEO richten op het algoritme van Google is dus het meest effectief.

Algoritme

Welke zoekmachine je ook gebruikt, zoekresultaten veranderen voortdurend. Vooral Google heeft de laatste tijd veel dingen aangepast in hoe zij websites rangschikken. Veel van de gemakkelijkste en goedkoopste manieren om je pagina's in de zoekresultaten te krijgen zijn de laatste jaren uiterst riskant geworden omdat je daarmee op hun 'blacklist' kunt komen. Een URL-blokkering is natuurlijk wel het laatste dat je wilt... Het algoritme van Google is helaas uiterst complex dus als dit boven je online pet groeit, doe je er goed aan samen te werken met het beste SEO bureau dat je kunt selecteren. Zo geef je hen vervolgens een goede briefing.

Relevantie

Google is op steevast zoek naar pagina's die hoogwaardige, relevante informatie bevatten over de zoekopdracht van de zoeker. Ze bepalen de relevantie door de inhoud van uw website te 'crawlen' (te lezen) en (algoritmisch) te evalueren of die inhoud relevant is voor wat de zoeker zoekt, meestal op basis van de trefwoorden die erin staan.

Linkbuilding

Trefwoorden bepalen de kwaliteit van je website op een aantal manieren, maar prominent is nog steeds het aantal en de kwaliteit van andere websites die naar je pagina en je site als geheel linken.

Sitekwaliteit

Het algoritme van Google weegt in toenemende mate extra elementen mee om te bepalen waar je site wordt gerangschikt, zoals:

Start voor verandering

seo strategie

Het goede nieuws is dat je geen zoekmachinespecialist hoeft te zijn om met waardevolle termen in de zoekresultaten te scoren. Als je meer wilt weten over hoe zoekmachines werken, zijn er veel goede bronnen beschikbaar, waaronder Moz's beginnersgids en Google's eigen zoekinformatie.

Kiezen voor SEO de basis!

We hebben hier maar een tipje van de zoeksluiertr opgelicht maarr hopelijk stemt dit je in in eder geval tot nadenken over je online aanpak. Begin met, of verbeter je, SEO-tactieken en strategieën die je vast zullen helpen om meer verkeer van zoekmachines te krijgen.

Meer online onderrnemerstips >>

[Foto Kiezen voor SEO :] van Ann H via Pexels.


Ontvang de nieuwsbrief voor meer online tips

 

 

22-02-2023

Tags: Ondernemen Online SEO

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl