2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Meubelinspiratie voor een landelijke woonstijl

Meubelinspiratie voor een landelijke woonstijl

[Gastbijdrage] Wist je dat er niet simpelweg één landelijke woonstijl bestaat? Binnen deze interieurtrend bestaat er een waaier aan mogelijkheden, met elk hun eigen oorsprong. Zo staat de echt Britse landelijk woonstijl voor traditioneel landelijk wonen, waarin bloemenpatronen, jacht elementen en een grote, rustieke open haard niet mogen ontbreken. Deze zeer uitgesproken interieurstijl kent een vleugje aristocratie en nostalgie. Aan de andere kant van dit landelijk-woonspectrum treffen we juist industriële invloeden binnen het landelijke interieur, en niet te vergeten Scandinavische invloeden.

In ons land voeren de laatste twee invloeden de boventoon. Wij hebben het immers niet zo op traditioneel - waar we moderniteit juist graag omarmen. We kiezen dus voor een modern landelijk interieur. Maar welke meubels passen daar nu precies bij? We nemen je mee in het keuzeaanbod!

Landelijke meubelen, wat zijn dat eigenlijk?

Landelijk staat voor rustiek. Rustieke materialen dragen een element in zich uit vervlogen tijden, evenals het inmiddels uit de gratie geraakte brocante. Een groot verschil tussen brocante meubels en rustiek landelijke meubelen is dat brocante meubelen vaak sierlijke rondingen en afwerkingen kennen; dit in tegenstelling tot rustiek landelijke meubelen. De eenvoud van landelijke meubelen is tevens de aantrekkingskracht. Gewoon rechttoe rechtaan kasten en meubelen, die uit eenvoudige planken zijn opgetrokken en soms een whitewash beits kennen. Dit is een typisch Scandinavische stroming overigens.

Industrieel landelijke meubelen Industrieel landelijke meubelen

Industrieel landelijke meubelen kunnen uit geheel onbehandeld hout bestaan, maar kunnen ook roomwit geverfd zijn bijvoorbeeld - mooi in combinatie met metalen details, zoals een metalen onderstel of handgrepen. Combineer kasten, dressoirs en tafels met robuuste stoffen- of lederen banken. Beiden vormen een geweldige match; leren banken bij Robuustetafels.nl matchen bijvoorbeeld altijd bij landelijke of industriële meubelen, doordat deze woonwinkel expert is binnen dit segment.

Industriële meubelen kennen een bijzonder overlapping met landelijke meubelen; beiden stromingen zijn kenmerkend authentiek vanwege het materiaalgebruik en design. Dit is dan ook de reden dat landelijke meubels binnen een scala aan stromingen zijn terug te vinden.

Landelijk interieur Landelijk interieur

Een landelijk interieur laat veel wit en hout zien. Witte muren, naturel houten meubelen, met hout afgewerkte wanden, tot aan een wit plafond met houten steunbalken, dat is het idee. Om variatie aan te brengen aan het interieur kun je mooie vale kleuren gebruiken, zoals vaal blauw, groen, antraciet of bruin.

Rotan meubelen Rotan

Mooie pitrieten of rotan meubelen passen ook perfect binnen dit interieur. Rotan vormt een geheel eigen segment; rotan meubelen zijn namelijk verkrijgbaar van kasten tot tafels en woonaccessoires. Met de toevoeging van rotan geef je het interieur een extra landelijke sfeer. Koop bijvoorbeeld een grote rotan plantenbak en plaats hier een mooie groene graslelie in. Wist je overigens dat graslelies een bijzondere lucht reinigende eigenschap bezitten? Reden te meer om deze fraai te laten terugkeren binnen je interieur en ze versterken de landelijke sfeer ook nog eens, zonder ooit oubollig te zijn!

Landelijke woonstijl iets voor jou?

Met deze tips maak je vast de beste keuze uit meubels met een landelijke woonstijl.

Meer woonstijlkeuzes >>

[ Afgebeeld Landelijke woonstijl :] Bank Inveruno, 3,5 zits, in Africa leer walnut + Verona salontafels, bij Robuuste Tafels


Kies ook voor de landelijke nieuwsbrief 

21-02-2023

Tags: Huis meubelen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl