2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Hoe ziet jouw droomtuin eruit?

Hoe ziet jouw droomtuin eruit?

Een tuin is voor sommige één van de belangrijkste plekken van de gehele woning. Hier kun je lekker genieten van het weer en de natuur. Toch zit het weer niet altijd mee. Een goede oplossing hiervoor is bijvoorbeeld een overkapping of een veranda. Hiermee kun je lekker droog in je tuin zitten. Op deze manier kun jij je tuin upgraden tot een ware droomtuin. Maar wat is nou de beste optie een tuinkamer, een terras, een overkapping of een veranda. In dit artikel vertellen we je er alles over!

Terras, veranda of tuinkamer: welke past bij jouw tuin?

Er zijn verschillende opties hoe jij van je tuin een droomtuin kunt maken. Smaken verschillen en hierdoor hebben we een aantal opties onder elkaar gezet, zodat jij deze kunt gebruiken als inspiratiebron.

Terras kiezen Terras

Een terras is een verharde ruimte in de tuin waar je kunt zitten. Een terras bevindt zich op de begane grond of op een dak. Vaak is dit een plek met een tafel en stoelen waar je gezellig met meerdere personen kunt zitten en kunt genieten van het weer. Denk hierbij aan een zomerse dag waar je gezellig met je vrienden een drankje drinkt, een hapje eet en geniet van het mooie weer.

In de meeste gevallen bestaat de ondergrond van een terras uit (stoep)tegels, keien, sierstenen, houten planken, een composiet vlonder, grind en nog veel meer. Je kunt je terras dus inrichten hoe je wilt en er zijn vele interieur- en tuinstijlen mogelijk.

Veranda kiezen Veranda

Een veranda is een overdekte plek in je tuin die vastzit aan je woning. Vaak staat het afdak op 2 of meerdere dragende palen. De ondergrond is verhard net als bij een terras en hier worden ook materialen zoals houten planken, tegels, sierstenen en nog veel meer voor gebruikt. Vaak wordt het dak gemaakt van materialen zoals glas, hout, aluminium of polycarbonaat.

Een veranda aan huis zorgt voor meer leefruimte in je huis. Je kunt door een veranda niet alleen binnen, maar ook buiten op een luxe manier genieten. Een veranda zorgt ervoor dat je meer geniet van de natuur in je tuin. Op je veranda kun je net als op een terras stoelen, tafels, banken en loungesets plaatsen.

Tuinkamer Tuinkamer

Een tuinkamer is een overkapte ruimte in je tuin. Vaak is een tuinkamer helemaal afsluitbaar en hierdoor heb je echt een aparte kamer. Een tuinkamer heeft in de meeste gevallen schuifwanden en deze kun je open en dicht schuiven. Hierdoor kun je zelf bepalen of je volledig buiten zit of deels. Op deze manier kun je overkapt nog steeds genieten van het mooie weer. Zelf wanneer het minder mooi weer is kun je de kamer afsluiten waardoor je geen last hebt van bijvoorbeeld wind, regen en kou.

Een tuinkamer kun je bevestigen aan je huis, maar kun je ook zelfstandig en los in je tuin plaatsen. Vanwege de schuifwanden is een tuinkamer in de meeste gevallen niet super goed geïsoleerd.

Alles voor je droomtuin

Bekijk meer tuintips via de Categorie Tuin >>

[Visual Droomtuin door:] Skylar Kangen voa Pexels [Gastauteur:] ForaVida.


Kies ook voor de groene nieuwsbrief 

15-02-2023

Tags: Tuin

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl