2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je een moderne schuifdeur die past

Zo kies je een moderne schuifdeur die past

Een moderne schuifdeur kan een unieke toevoeging zijn aan elke woon- en leefruimte. Moderne schuifdeuren kunnen elegant en stijlvol zijn, maar ook een concrete functie hebben. Je deelt er ruimtes mee op, creëert er opbergruimte mee of je maakt er een kamer er visueel interessanter mee. Veel mensen kiezen voor een moderne schuifdeur omdat deze makkelijk te openen en te sluiten zijn, in tegenstelling tot een traditionele deur. Ze zijn ook heel geschikt voor kleinere ruimtes, zoals een walk-in closet, waardoor je meer ruimte hebt om te bewegen. ZoKiesJe.nl vertelt je hier meer over de keuzes die je kunt maken om een moderne schuifdeur voor jouw woonwens te vinden.

Soorten moderne schuifdeuren Soorten moderne schuifdeuren

Er zijn verschillende soorten moderne schuifdeuren die je kunt kiezen, afhankelijk van je budget en stijl. De meest voorkomende zijn:

Glazen schuifdeuren zijn het meest populair omdat ze een moderne en elegante uitstraling hebben. Ze worden vaak gebruikt om ruimtes van elkaar te scheiden, maar ze kunnen ook worden gebruikt om een ruimte visueel interessanter te maken. Je installeert ze relatief eenvoudig. Aluminium schuifdeuren zijn sterk en duurzaam. Ze zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een lange levensduur. Daarmee zijn ze wel vaak duurder dan glazen schuifdeuren. Houten schuifdeuren zijn stijlvol en kunnen worden gebruikt als een wat decoratief element in de ruimte. Logischerwijze kan dit heel mooi passen in een klassiekere setting. Ze zijn echter niet zo duurzaam als aluminium schuifdeuren en vragen regelmatig onderhoud, lees schuur- en schilderwerk.

maatvoering schuifdeur Kies de juiste maat

Het zal klinken als een open deur maar de juiste maat schuifdeur is heel belangrijk, vooral als je een schuifdeur koopt die al is gemaakt. Het gaat daarbij niet alleen om de opening die de schuifdeur afsluit maar ook de benodigde ruimte als de schuifdeur open staat. Dit kan een koof zijn zoals bij een traditionele kamer en suite of een industriële rail waarbij de deur stoer en vrij in de ruimte hangt. Meet dus de exacte afmetingen van de opening en de 'parkeerstand' op voordat je de schuifdeur koopt.

schuifdeursysteem Selecteer een passend schuifdeursysteem

Met het juiste schuifdeursysteem schuif je je deur makkelijk open en dicht. Je kunt complete schuifdeursysteem sets kopen zodat de onderdelen goed samenwerken voor een stil en efficiënt schuif systeem. Zo'n set bestaat uit de rails, profiel, eventueel een slowstop en bevestigingen en is naar keuze voor montage in de wand of aan het plafond. Topmerken zijn Intersteel, Argenta, Geze, Arlu en Henderson. Naast sets kan je ook losse onderdelen kiezen zoals rails, rollen en schuifdeurbeslag. Daarmee kan je bijvoorbeeld je DIY-schuifdeur monteren. Dan heb je nog meer (vrije) keuze in materialen en decors!

stijl schuifdeur Kies de juiste stijl

Naast de keuze van de juiste maat, is het ook belangrijk dat je over de juiste stijl nadenkt. Je schuifdeur moet uiteraard mooi bij en in je interieur passen. Als je een modern interieur hebt, kan een glazen schuifdeur een goede optie zijn. Als je een meer klassiek interieur hebt, kan een houten schuifdeur de beste keuze zijn. Er zijn veel verschillende stijlen en kleuren schuifdeuren om uit te kiezen;

kwaliteit schuifdeuren Kwaliteit is een keuze

Een kwaliteitsschuifdeur is belangrijk als je een deur wilt die duurzaam is en blijvend goed sluit. Kies een schuifdeur van hoge kwaliteit die bestand is tegen slijtage en waar je op kunt vertrouwen. Kijk naar de reviews van anderen om er zeker van te zijn dat je een kwaliteitsschuifdeur kiest. Kijk ook naar de garantie die wordt aangeboden, zodat je weet dat je de deur kunt ruilen als er iets mis is.

Een moderne schuifdeur van deze tijd

Een moderne schuifdeur kan een veelzijdige toevoeging zijn aan elke ruimte. Je vind ze bij een bouwmarkt of een meubelwinkel in de buurt en als je liever online winkelt, zijn er ook veel verschillende opties beschikbaar. Zo kun je eenvoudig het perfecte schuifdeur model vinden dat bij jouw behoeften en stijl past. Als je deze kooptips volgt, zul je vast de perfecte moderne schuifdeur vinden voor je eigentijdse ruimte.

Meer sluitende keuzes voor thuis >>

[Foto van een moderne schuifdeur door:] Max Vakhtbovych via Pexels.


Kies ook voor de woonnieuwsbrief 

15-02-2023

Tags: Huis Deuren

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl