2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je de beste LED strips voor je project

Zo kies je de beste LED strips voor je project

LED strips zijn een populair verlichtingsmiddel dat in veel woningen en zakelijke gebouwen wordt gebruikt. Ze zijn energiezuinig en bieden een veelzijdigheid aan lichtbronnen. Maar welke LED strips heb je nou eigenlijk nodig en wat is het beste voor het project dat je in gedachten hebt? ZoKiesje.nl vertelt je hieronder alles over LED strips kiezen en de aankooptips voor de beste LED strips.

interieur verlichting Breng kleur in elk interieur project

LED strips bieden een schitterende, energie-efficiënte verlichting in elke ruimte. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en stijlen om een ruimte te verfraaien. De moderne LED strips zijn gemakkelijk te installeren en kunnen worden geïntegreerd in je bestaande verlichtingssysteem. Zo monteer je LED strips in een oogwenk in verschillende ruimtes zoals in een woonkamer, badkamer, keuken, slaapkamer of kantoor, maar zeker ook in je tuin of tuinoverkapping. Bijzondere toepassingen zijn in het aquarium of als neon logo of sign of zelfs in de vorm van je eigen lijfspreuk voor aan de wand. Met strips van LED accentueer je ook bepaalde delen van een ruimte zoals kasten, plafonds of dressoirs.

voltage led strip 12 of 24 Volt kiezen?

Bij je aanschaf van LED strips zoals online op LEDStripXL heb je eenvoudigweg twee opties voor de stroomspanning: 12V of 24V. 12V is de standaard en wordt aanbevolen voor binnen- en sfeerverlichting. Het voltage bepaalt namelijk de intensiteit van het licht dat een LED strip produceert. Hoe hoger het voltage, hoe sterker het licht. 24V is beter geschikt voor langere afstanden, grote (werk)ruimtes en buitenverlichting want deze strip geeft een krachtiger licht.

aantal LED strips per m Hoeveel LED chips per meter?

Bij het kiezen van een LED strip is het belangrijk om het aantal LED chips per meter in acht te nemen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder 150, 300 of 600 lampjes per meter. Afhankelijk van het doel van de LED strips, is het verstandig om te kiezen voor een hoog aantal lampjes per meter. Hoe meer lampjes er zijn, hoe meer lichtomvang en vermogen zal worden geproduceerd.

LED Transformator De juiste LED Transformator

Elke LED strip heeft een LED transformator nodig om de spanning te regelen. De LED transformator houdt de juiste spanning en stroom constant, waardoor de LED strips betrouwbaar en veilig blijven werken. Controleer of de LED transformator compatibel is met de LED strip die je koopt. Om het vermogen waarover de transformator moet beschikken te berekenen, moet het vermogen per meter van de LED strip worden vermenigvuldigd met het totale aantal meters dat je wilt aansluiten. Om ervoor te zorgen dat de transformator niet meer dan 80% van het totale vermogen belast, tel je bij deze berekening 20% extra vermogen op.

Afstandsbedieningen LED strips Afstandsbedieningen voor LED strips

Dit is een handige manier om de kleur en helderheid van LED strips te bedienen. Ze zijn eenvoudig te bedienen met een druk op de knop en bieden de mogelijkheid om de kleur van de LED strips in verschillende kleuren te veranderen, variërend van wit tot RGB. De meeste afstandsbedieningen voor LED strips hebben een aantal basisinstellingen en bieden ook de mogelijkheid om kleurverloopprogramma's te kiezen. Er zijn ook afstandsbedieningen, zoals de ledstrip
controller op LEDStripXL.nl, met meer geavanceerde functies. Denk daarbij aan het upgraden van de kleurintensiteit en het instellen van tijdsintervallen. Met de juiste afstandsbediening en de beste LED strips maak je zo ​​unieke verlichtingseffecten.

LED plakstrip De ene plakstrip is de andere niet

LED strips zijn standaard voorzien van plakstrips om op elk gewenst project de strips makkelijk aan te kunnen brengen. Dankzij het zelfklevend materiaal krijg je doorgaans een stevige en duurzame verbinding. Als je LED strips gaat kopen, zorg er dan wel voor dat deze een kwalitatief hoogwaardige plakstrip heeft, bijvoorbeeld van 3M. Veel goedkopere LED strips hebben namelijk vaak een slecht werkende plakrand. Daarom is het belangrijk om te investeren in LED strips van betrouwbare merken, zodat de LED strips langer meegaan en de kwaliteit blijft behouden.

innovatie LED Innovatieve kunststof behuizing

LED neon flex is een nieuwe ontwikkeling waarbij een speciale LED strip in een kunststof behuizing is gemonteerd. Hierdoor is het niet nodig om een aparte behuizing te gebruiken. Deze LED strips zijn erg flexibel en kunnen gebruikt worden om letters te maken. LED neon flex is ook verkrijgbaar in een 230V uitvoering, waardoor het een goede alternatief is voor de traditionele LED strip.

Kies zo de beste LED strips

Als je LED strips gaat kopen, zijn er dus best veel dingen waar je rekening mee moet houden. Denk zeker aan de spanning, de LED transformator, de plakstrip en de behuizing. Als je deze punten goed afweegt, weet je zeker dat je de beste LED strips krijgt voor je interieurproject. Hiermee kun je genieten van een veelzijdige en  energiezuinige LED verlichting in je huis of bedrijf.

Meer over interieurinrichting lees je via de Categorie Huis >>

[ Visual De beste LED strips :] Met speciale dank aan LEDStripXL 


Kies ook voor de sfeervolle nieuwsbrief



 

10-02-2023

Tags: Huis Verlichting

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl