2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Kies voor duurzame vervanging van onderdelen

Kies voor duurzame vervanging van onderdelen

[Gastbijdrage] Last van een lekkende kraan in de keuken of badkamer? Voor veel huishoudens voldoende reden om de kraan als geheel te vervangen. Zonde, want in de huidige consumptiemaatschappij is het juist verstandig te zoeken naar duurzame alternatieven. In het bijzonder, omdat een lekkende kraan meer dan eens het gevolg is van een gescheurd rubberen ringetje. Door het ringetje te vervangen, is de lekkage vaak al verholpen. Niet alleen een kraan is vaak nog relatief makkelijk te repareren; hetzelfde geldt onder meer voor een lekkend toilet, een defect keukenkastje en bijvoorbeeld een kapotte stofzuiger. Kijk eens naar de kraanonderdelen bij Vervangingsmarkt; voor een paar euro schaf je de onderdelen aan die benodigd zijn voor het herstel van jouw producten. In dit artikel lees je er meer over. 

Bestel losse onderdelen Bestel losse onderdelen voor een kraan of stofzuiger eenvoudig online 

Er zijn verschillende webshops te vinden, waar je de diverse losse onderdelen voor een kraan of stofzuiger kunt bestellen. Vervangingsmarkt is er een voorbeeld van. Selecteer het merk kraan wat je hebt, kies vervolgens het juiste model uit het getoonde overzicht en voeg tot slot de benodigde onderdelen toe aan je winkelwagen. Je hebt de onderdelen vaak al binnen enkele werkdagen in huis. Het vervangen van de onderdelen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Lees de handleiding nog eens na, of zoek online naar een video waarin dit stapsgewijs wordt uitgelegd. In de handleiding vind je vaak ook terug hoe je bijvoorbeeld een kraan kunt demonteren om te achterhalen welk onderdeel er defect is. 

duurzamere wereld Samen werken aan een duurzamere wereld

Door bewust te kiezen voor het vervangen van defecte onderdelen in sanitaire voorzieningen, keukenapparatuur en bijvoorbeeld witgoed, draag je bij aan een duurzamere wereld. Apparaten gaan vaak nog jaren mee, nadat je het kapotte onderdeel vervangen hebt. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Immers, een los onderdeel kost veel minder dan een geheel nieuw apparaat.  

inzamelpunt Lever kapotte apparaten in bij een inzamelpunt in de buurt 

Zijn er voor jouw defecte apparaat geen losse onderdelen verkrijgbaar? Lever deze in dat geval in bij een inzamelpunt. Men zorgt er hierbij voor dat een groot deel van het defecte apparaat gerecycled wordt. Het is daarmee een duurzamere optie, dan het afvoeren van het defecte product naar de vuilstort in de buurt. Op de website van Wecycle vind je meer informatie over deze inleverpunten. Je vindt ze onder meer in supermarkten. 

[Foto Oplossing bij defecte apparaten door:] PhotoMIX Company via Pexels.
[Gastauteur:] Vervangingsmarkt.nl

Meer keuzes voor Thuisklussen >>


Ontvang de nieuwsbrief voor meer over duurzame vervanging

 

 

26-01-2023

Tags: Hobby Huis

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl