2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Web hosting kiezen? Zo doe je dat goed!

Web hosting kiezen? Zo doe je dat goed!

[Gastbijdrage] Ben jij onlangs met je bedrijf digitaal gegaan? Dan ben je vast en zeker al aan de slag geweest met je website. Hierbij is het kiezen van de juiste web hosting echter een cruciale keuze die je zeker niet mag onderschatten. Maar hoe maak je hierbij de juiste keuze? In deze blog vind je een aantal tips die je de juiste kant op stuwen. Op deze manier wordt dit aspect van digitalisering ineens een stuk soepeler uitgevoerd.

back-up procedures Vergelijk de back-up procedures

In de eerste plaats is het van belang dat je een webhosting aanbieder kiest die regelmatig back-ups maakt. Dit is namelijk cruciaal in het geval dat er onverhoopt iets fout gaat met de servers. Als je site dan offline is, kan je tenminste altijd terugvallen op die back-up. Bovendien moet je ook kritisch kijken naar de frequentie waarmee de back-ups gemaakt worden. Des te vaker dit gedaan wordt, hoe beter het is.

snelheid vergelijken Vergelijk de snelheid en prestaties

Ten tweede is het zaak om de snelheid en prestaties van de servers te vergelijken. Hierbij moet je er rekening mee houden dat een website steeds vaker bezoek krijgt vanuit mobiele apparaten. Dit is mede door de toenemende populariteit van het gebruik van 4G en 5G. Dit betekent dat je site dus optimaal moet draaien op die snelheden, anders ben je al snel klanten kwijt.

Vergelijk prijs Vergelijk prijs en prijsbeleid

Tot slot is het natuurlijk ook verstandig om de prijzen van de web hosting aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit is echter niet alleen maar op basis van het tarief dat ze rekenen, maar ook op basis van het prijsbeleid. Zo kun je soms aanbiedingen tegenkomen waarbij je maar een bepaald percentage betaalt bij een jaarabonnement, maar het tarief wel weer stijgt na het eerste jaar. Let hier dus goed op bij het maken van je keuze.

Web hosting kiezen gelukt?

Al met al is webhosting een belangrijke factor bij het bouwen van een goede website. Door van de tips die je in deze blog bent tegengekomen te benutten, zal je zeker een mooie website hebben. Het is onze hoop dat dit dan ook voorspoedig verloopt.

Meer ondernemerstips vind je hier >>

 

[Gastauteur web hosting en beeld:] TransIP. 


Ontvang de nieuwsbrief voor meer over web hosting

 

 

16-11-2022

Tags: Web hosting ondernemen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl