2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Caravanaccessoires die je niet kunt missen

Caravanaccessoires die je niet kunt missen

Er zijn een paar dingen die kamperen met een caravan maar ook een busje net nog even wat plezieriger maken. Met deze 'must-have' caravanaccessoires helpt ZoKiesje.nl je aan de perfecte (cadeau)checklist. Zo ga en verblijf je vast en zeker comfortabeler op vakantie; zonder pech of ongelukken, opgeruimd, verkoelend en in balans voor elk natje en droogje...

draagbare ventilator 1. Een draagbare ventilator

Een volledige airco-eenheid is natuurlijk fantastisch, ook al werkt deze alleen op net- of generatorstroom. Een draagbare ventilator is een populair alternatief. De 12V-ventilator is meestal erg stil en kan ergens worden gemonteerd voor een maximale luchtstroom in je bus of caravan. Of je verplaatst deze in een oogwenk als draagbare unit. Hij biedt meer flexibiliteit bij het koelen, verbruikt minder stroom en is veel goedkoper dan de installatie van een airco-eenheid. Je kunt zo'n ventilator natuurlijk ook makkelijk overzetten naar een andere bus of caravan. Als je een oplaadbare ventilator koopt, hebt je zelfs nog meer mogelijkheden.

Wielkeggen 2. Wielkeggen en oprijplaten

Je vakantiehuis op wielen waterpas stellen is essentieel om rustig te kunnen slapen, gootstenen leeg te laten lopen en dergelijke en om ervoor te zorgen dat een koelkast op gas goed werkt. Deze handige compacte voorwerpen kunnen verschillende vormen aannemen. Ze zijn verkrijgbaar bij je plaatselijke caravanwinkel of mogelijk zelfs een ALDI-uitverkoop. Maar je kunt ook gewoon hout gebruiken voor bijna hetzelfde effect. Het verschil is dat de plastic voorwerpen de juiste vorm hebben, minder wegen, netter verpakt zijn en niet uit elkaar vallen zoals onbehandeld hout. Je moet ze bij vertrek alleen niet laten liggen...

beste watertanks 3. De beste watertanks  

Voldoende water onderweg en op je standplaats is uiteraard een must. Zorg altijd voor een flinke voorraad drinkwater in je caravan of camperbus. Wat dacht je van deze watertank 2000 liter? Niets is vervelender en goed lastig als je tijdens een langere reis of op een afgelegen plek zonder water geraakt of je vuilwatertank vol zit. Vergeet daarom ook een royale opslagmogelijkheid van vuilwater niet, zoals bijvoorbeeld met deze vuilwatertank caravan. Ga voor de perfecte maat watertanks in je voertuig die ruim voorzien in je vraag op elk moment en elke situatie. Er bestaan daarvoor verschillende groottes en uitvoeringen schoonwater- en vuilwatertanks voor camper en caravan:

caravan watertanks

Deze werk je bijvoorbeeld mooi weg onder een zitting of de vloer of in een lade onder het bed met de keuze voor een platte, smalle of hoge type tank. 

achteruitrijcamera 4. Een achteruitrijcamera

Manoeuvreren met je caravan, camper of busje kan nog wel eens leiden tot meningsverschillen. Hoewel het een goed idee is om een paar walkietalkies mee te nemen om tijdens het parkeerproces met elkaar te praten, geeft een achteruitrijcamera real-time zicht aan de chauffeur. Je kunt een camera laten installeren als je voertuig bestelt maar achteraf aanschaffen en installeren kan ook prima. De beeldweergave kan via een (zelfstandig) display, in de achteruitkijkspiegel, de dashboardconsole en zelfs simpel op je smartphone. 

Caravanaccessoires KEUKEN 5. Stapelbare of inklapbare keukenspullen

'Travel light' is niet voor niets een bekende term onder ervaren reizigers. Dat geldt ook voor de inhoud van je mobiele keuken om het maximale laadvermogen niet aan te tikken. Als kampeerfanaat heb je de keuze uit allerlei lichtgewicht gadgets; van een wasmand of gootsteen tot voorraadbussen om ruimte en gewicht te besparen. Handig zijn de keukenaccessoires van onbreekbaar kunststof of rubber en stevige vierkante, stapelbare pannen met een afneembaar handvat. Denk ook aan een een goede bordenset met houder.

Caravanspiegels 6. Caravanspiegels

Gebruik speciale buitenspiegels als je niet langs de zijkanten en achter je caravan kunt kijken. Je moet toch echt aan de wet voldoen. Dat scheelt een boete en kost je echt niet de kop want er bestaan voordelige sets opklikspiegels. Mooier zijn permanente en speciaal ontworpen spiegels. Anders kan je ook een draagbare set kiezen, maar zorg er wel voor dat de methode om ze aan je autospiegels te bevestigen stevig genoeg is.

kogeldrukmeter 7. Kogeldrukmeter

Deze is eenvoudig en betaalbaar (circa € 50 tot € 100). Voor je trekauto en je caravan zijn door beide fabrikanten maximum- of advieswaarden vastgesteld voor het gewicht van de trekhaak. Controleer zo wanneer je de wagen koopt, welke belasting er op de auto rust wanneer de 'aanhanger' leeg is en wanneer geladen met alle spullen, of alleen met volle watertanks. Met een kogeldrukmeter bij de hand kan je de combinatie met een zekere nauwkeurigheid instellen, zodat je je aan de wettelijke voorschriften houdt en de beste rijeigenschappen krijgt. Een te zware lading leidt tot stuur- en remproblemen; een te lichte lading kan echt een nachtmerrie zijn om te trekken.

gereedschapset 8. Een gereedschapset voor campers

Gereedschap is vergelijkbaar met de bergingsuitrusting die nodig is voor terreinrijden. Het is het beste om het absoluut noodzakelijke mee te nemen, zelfs als je niet zeker weet hoe je het moet gebruiken zodat een hulpverlener uit de voeten kan bij pech. Of je probeert zo toch met een kleine ingreep bij een garage of thuis te komen.

EHBO-kit 9. EHBO-kit

Voor de EHBO-kit gelden dezelfde redenen als voor de gereedschapskist. Het is het beste als iemand in je reisgezelschap er me om kan gaan, zeker bij een verre reis; hoe verder weg hulp is, hoe zelfstandiger je moet zijn. Op zijn minst moet je altijd een basisreiskit in het handschoenenkastje hebben, maar breid die gerust uit voor meer situaties. 

Kampeermeubels 10. Kampeermeubels voor buiten

Als je ooit een buitentafel of -stoel bent vergeten, is dat vervelend. Ja, je caravan is hier weliswaar mee uitgerust en je kunt er in koken, maar zeg nou zelf, we gaan kamperen om te genieten van het buitenleven. Een tafel helpt bij het bereiden van de maaltijd en vormt een centraal punt om aan te eten, spelletjes te spelen en samen plannen te maken. Een comfortabele campingstoel spreekt voor zich: je zit hoog en droog, je zet je drankje in de houder en misschien zit er zelfs wel een usb-aansluiting op.

Caravanaccessoires voor extra plezier

Na een gedwongen reisloze periode zijn we allemaal toe aan een fijne vakantie. Hopelijk laten deze campingaccessoires je nog sneller los te komen van de waan van de dag, letterlijk en emotioneel. Reis langzaam, en wees lief voor jezelf, vrienden, je hebt het verdiend!

Meer reistips lees je in de Categorie Reizen >>

[ Foto's :] Caravanaccessoires door Matheus Bertelli via Pexels | Screenshot watertanks met dank aan Rotterdam Plastics.


Schrijf je in voor de reislustige nieuwsbrief

17-10-2022

Tags: Caravanaccessoires Reizen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl