2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Het beste verhuisbedrijf kiezen met 10 tips

Het beste verhuisbedrijf kiezen met 10 tips

Als de grote verhuisdag dichterbij komt, geldt dat ook voor de vraag hoe je dit aan moet pakken. Kies je voor zelf verhuizen of ga je voor professionele hulp in de vorm van verhuizers? Alles veilig inpakken en zware spullen tillen is niet voor iedereen weggelegd. Het inhuren van verhuizers kan je tijd, geld en rugpijn besparen. Maar hoe vind je nu eigenlijk het beste verhuisbedrijf. ZoKiesje.nl geeft je hier graag tien professionele tips voor.

recensies 1. Lees recensies

Als je verhuizers inhuurt, is het eerste wat je het beste kunt doen hun reviews online bekijken. Let op de inhoud en verhouding van negatieve versus positieve beoordelingen. Als het een lokale verhuizer is zonder reviews kan je ook vragen of je wat eerdere kunt spreken. Als dat wordt geweigerd, weet je genoeg...

verhuisoffertes 2. Vraag meerdere offertes aan

Met meerdere offertes krijg je een beter beeld van de reële kosten van de verhuisklus en kies je ook makkelijker het beste verhuisbedrijf. Zorg wel dat de aanbieder een huisbezoek brengt voor de offerte en vraag naar verborgen kosten zoals:

Sommige verhuizers zullen proberen hier en daar een extra toeslag te rekenen, dus zorg ervoor dat je de kleine lettertjes op het contract leest voordat je iets ondertekent. Je kunt zelfs foto's afdrukken of nemen van meubels die je wilt laten verhuizen en het geschatte gewicht om een nauwkeurige offerte te krijgen. Laat ook weten wanneer je de diensten nodig hebt en op welk adres, zodat ze genoeg tijd hebben om de verhuisklus in te plannen. Gebruik dit handige overzicht alle verhuizers.

verhuiservaringen 3. Vraag naar verhuiservaringen

Je kent vast wel iemand die al eens een professionele verhuizer heeft ingeschakeld. Vraag dus om referenties van mensen die je vertrouwt. Door je vrienden en familie hiernaar te vragen, krijg je meer inzicht in hoe specifieke verhuisbedrijven hun klanten behandelen tijdens het verhuisproces.

specialisme 4. Let op het specialisme

Verhuizers worden beoordeeld op het soort verhuizingen dat ze aankunnen. Besef dat niet alle bedrijven alles doen! Sommige doen alleen lokale verhuizingen, terwijl andere zich alleen richten op langeafstandsklussen; sommige zijn gespecialiseerd in particuliere verhuizingen, terwijl andere uitsluitend commerciële of bedrijfsverhuizers zijn. De gemakkelijkste manier om erachter te komen wat voor soort expertise ze hebben, is door hen uit te nodigen bij je thuis om de verhuisklus in te schatten.

verzekeringsdekking 5. Controleer de verzekeringsdekking

Tijdens je verhuizing is jouw inboedel, zowel op je oude als je nieuwe adres, verzekerd volgens de standaardvoorwaarden van je inboedelverzekering. Dat geldt ook voor schade die ontstaat tijdens het vervoer tenzij de schade te verhalen is op het verhuisbedrijf. Een goede verhuizer is verzekerd tegen deze eventuele schade tijdens de verhuizing. Er zijn echter verschillende soorten dekking dus vraag daar naar voordat je iets ondertekent.

vergunning NIWO 6. Check de vergunning

NIWO

Het eerste wat je moet weten is of je verhuizers een zogenaamde Eurovergunning hebben of niet. Deze is in Nederland verplicht voor iedere verhuizer die voertuigen gebruikt met een laadvermogen van meer dan 500 kg. Bij de NIWO kan je controleren of de verhuizer de vergunning heeft.

rechten als consument 7. Ken je rechten als consument

Er zijn veel wetten om consumenten te beschermen tegen onethische bedrijven. Voordat je het beste verhuisbedrijf voor jouw klus inhuurt, informeer je daar beter naar. Zo ben je als consument verplicht de afgesproken prijs te betalen en de verhuizer in dit geval moet jou een deugdelijke dienst leveren.

verhuiswagen 8. Bekijk type en kwaliteit van de verhuiswagen

Je wilt natuurlijk een verhuizer die een goed onderhouden vrachtwagen gebruikt voor je verhuizing. Kijk, voor zover dit binnen je mogelijkheden ligt, dus naar het materieel en zo mogelijk naar andere hulpapparatuur als bijv. de verhuisliften. Afhankelijk van hoeveel spullen je hebt, kunnen verschillende maten vrachtwagens en bestelwagens worden gebruikt voor je verhuizing. Verzeker je ervan dat het bedrijf het juiste formaat voertuig heeft voor uw verhuizing, zodat alles perfect past en je niet teveel betaald.

schriftelijke prijsopgave 9. Laat alles schriftelijk vastleggen

Vraag voordat je een verhuizer inhuurt een schriftelijke prijsopgave of bindende, definitieve offerte van het bedrijf. Dit document moet bevatten:

De schatting moet gebaseerd zijn op het uiteindelijke gewicht van je zending en niet alleen op het volume (kubieke meter) of het gewicht van je bezittingen zoals ze op de vrachtwagen staan voor het laden. Een bindende schatting garandeert dat de opgegeven prijs een bepaald bedrag met niet meer dan tien procent zal overschrijden. 

behoeften en budget 10. Stel je behoeften en budget voorop

Een belangrijke vraag die je zult hebben is: "Hoeveel kost het inhuren van verhuizers?". Het inhuren van verhuizers kan bijvoorbeeld voordeliger zijn dan het huren van een vrachtwagen en zelf rijden, zeker bij een grotere afstand. Dus verhuis je bijvoorbeeld van Maastricht naar Den Helder check dan ook eens de verhuisbedrijven in Limburg. Maar als je veel waardevol antiek en kwetsbaar meubilair hebt dat moeilijk te vervangen is, kan een full-service verhuizing de kosten weer meer dan waard zijn. Als je je spullen gaat inpakken maar gewoon hulp nodig hebt bij het zware tillen en laden/lossen, zijn verhuizers die alleen arbeid verrichten misschien de beste keuze.

Ga je voor het beste verhuisbedrijf?

Wat je verhuisreden ook is - een nieuwe baan, gezinsuitbreiding of gewoon een verandering van omgeving - het inhuren van professionele verhuizers kan het proces zeker makkelijker maken. Misschien wil je eerst nog spullen opslaan? Lees dan ook het artikel over opslagruimte huren. Hopelijk heb je aan de hand van bovenstaande punten een passende beslissing kunnen nemen.

Meer beste keuzes op het gebied van wonen >>

[ Foto Het beste verhuisbedrijf :] door Karolina Grabowska via Pexels. 

Vraag hier de gratis nieuwsbrief aan:

 

 

27-09-2022

Tags: Het beste verhuisbedrijf huis

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl