2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
De beste kunststof raamkozijnen kies je hier

De beste kunststof raamkozijnen kies je hier

Hoe kies je eigenlijk de beste kunststof raamkozijnen voor je huis uit? Kunststof ramen zijn er in verschillende kleuren en stijlen om altijd bij de architectuur van je woning te passen. Kunststof ramen werden vroeger bij het vervangen van de ramen wat minder esthetisch beschouwd dan hout. Maar door de vooruitgang zijn deze kunststof raamframes niet alleen mooier om te zien maar, heel actueel, ook energiezuiniger dan hout of aluminium. Lees hier meer over de criteria om tot een goede keuze te komen.

Verschillende factoren voor de beste kunststof raamkozijnen

Met toch nog (te) goedkope en daarmee helaas ook inferieure kozijnen op de markt, moet je op verschillende factoren letten om er zeker van te zijn dat je het beste vervangende raamkozijn voor je geld krijgt.

eigenschappen van Kunststof Goede eigenschappen van kunststof

Kunsstof raamkozijnen zijn gemaakt van polyvinylchloride, beter bekend als PVC. Dat is hetzelfde plastic dat wordt gebruikt voor leidingen en elektrische bedrading. PVC is samengesteld uit verschillende chemicaliën, vulstoffen, weekmakers en pigmenten, allemaal in verschillende kwaliteiten. Je leest er meer over in deze kunststof kozijn gids.

Beter kunststof Beter kunststof kost meer

Een kwaliteitskenmerk voor de beste kunststof raamkozijnen is de kleur. Als het kunststof een blauwachtige tint heeft, bevat het mogelijk niet genoeg titaandioxide en organisch tin. Sommige fabrikanten voegen een blauwachtige tint toe aan hun producten, dus wees voorzichtig. De beste indicator voor kwaliteit is de certificering zoals het VKG Keurmerk. vkg keurmerk

De kwaliteit van het product zie je uiteraard terug in de kunststof kozijnen prijzen. De prijzen zijn opgebouwd uit arbeidskosten, de aankoop van het materiaal en dan nog de sloop- en montagekosten.

De frameconstructie De frameconstructie

Als je een raam met een kunststof frame koopt, let dan op de doorsnede van het frame. Het raamkozijn heeft verschillende kamers van verschillende afmetingen. Meer kamers betekent een hogere kwaliteit. Deze kozijnen van hogere kwaliteit hebben meer kamers om te voorkomen dat het kan smelten in de hitte van de zon. Schroeven, kit en beugels, of lassen zijn methoden om het raamkozijn te monteren. Kit naden kunnen breken tijdens het transport. Lassen daarentegen reageert chemisch met PVC om een ​​gladde vinylafdichting te vormen. Let ook op extra functies, zoals versterkte montagerails en een uitgebalanceerd systeem met kwaliteitsramen.

ontwerp raam Het ontwerp

Het design van je huis bepaalt welk type kunststofraam geschikt is. De leeftijd en de algemene esthetiek van je huis tellen mee bij je keuze om radicale kleur- en stijlveranderingen te voorkomen. Als je de verkeerde stijl kiest, zal je huis er slechter uitzien in plaats van beter, en het zal uiteindelijk slecht uitpakken bij de verkoop. Er zijn verschillende afwerkingen beschikbaar en sommige lijken zelfs net op hout.

isolatiewaarde De isolatiewaarde

De raamconstructie en het uiterlijk zijn niet de enige belangrijke factoren bij het kiezen van een nieuw raamkozijn. Er moet rekening worden gehouden met de kwaliteit van het glas en de isolerende eigenschappen (beter bekend als de HR-waarde en U-waarde ). Deze geeft aan hoe energiezuinig het glas is in de mate waarin het bestand is tegen warmteoverdracht in en uit je woning. Glas werkt samen met afdichtingen en dichte kozijnen om een energie-efficiënt raam te maken.

Ga je voor de beste kunststof raamkozijnen?

Met kennis van bovenstaande factoren heb je dan een beter beeld waar je zoal op kunt letten om er warmpjes en weer mooi bij te zitten.

[ Beeld De beste kunststof raamkozijnen :] Kunststof kozijnen van Offerte Adviseur


Blijf bij met op de nieuwsbrief

 

 

26-09-2022

Tags: De beste kunststof raamkozijnen Huis

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl