2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Kies zo een makkelijke smartphone voor dummies

Kies zo een makkelijke smartphone voor dummies

Wil je makkelijk contact houden met je familie en vrienden? Zo kies je voor de voordelen van een makkelijke smartphone. We beginnen bij de basis: wat is een smartphone, waarom zou je het gebruiken, wat kost het en hoe vind je er één die bij je past? We zetten de mogelijkheden hier voor je op een rij.

Vooraf over de makkelijke smartphone

Een smartphone is inmiddels een bekend apparaat. Zo'n mobiele telefoon is immers heel gebruiksvriendelijk, handig voor ontspanning en praktische zaken. Maar vooral is een smartphone handig om in contact te blijven met familie, kennissen en vrienden.

makkelijke smarthone uitleg Wat is een smartphone?

De letterlijke betekenis van een 'smartphone is 'slimme telefoon'. En slim zijn deze telefoons zeker. De smartphone kenmerkt zich meestal door een groot scherm dat u met uw vingers kunt bedienen. De slimme telefoon kan zaken voor u doen via handige programma's die op deze telefoon geïnstalleerd kunnen worden. Het kan zelfs zó ver gaan dat een slimme telefoon ook de hartslag en bloeddruk meet. De mogelijkheden zijn dus onbegrensd en niet te vergelijken met de eerste mobiele telefoons van tien of twintig jaar terug.

mogelijkheden makkelijke smartphone Ontelbaar veel mogelijkheden

Op de smartphone kan je programma's installeren, waar je oneindig veel dingen mee kunt doen. Bijvoorbeeld om games of spelletjes te spelen, zoals scrabbelen, dammen en bridgen. Zelfs samen spelletjes op afstand spelen is mogelijk. Ook kan je informatie opzoeken, zoals nieuws, het weer en televisieprogramma's. Denk ook aan bankzaken, foto's maken of de weg vinden.

contact leggen bellen Maar vooral: contact

makkelijke smartphone

Met een slimme telefoon gaat de weg ook open voor sneller en vaker contact! Zo zijn er veel gratis programma's om in contact te komen met andere mensen, bijvoorbeeld de programma's Whatsapp en Facebook. Deel elk feestje! Vrijwel elk (klein)kind beschikt tegenwoordig ook over een smartphone en dus ook over die programma's. De smartphone legt de drempel voor contact daarmee een stuk lager: een simpel berichtje via een van deze programma's helpt enorm om je er (weer) bij te laten voelen. Het is toch geweldig als uw kind of zelfs kleinkind snel even een foto maakt van zijn of haar diploma en even doorstuurt?

smartphone kosten Een makkelijke smartphone prijzig?

Een smartphone hoeft niet duur te zijn. Er zijn er al smartphones leverbaar vanaf een prijs van ongeveer € 80. Hiermee is zo'n apparaat dus voor veel mensen een betaalbare aanschaf. Vaak worden ook makkelijke smartphones aangekocht in combinatie met een abonnement, waarvoor je maandelijks een vast bedrag per maand kwijt bent. In veel gevallen kunt u volstaan met een abonnement van € 10 tot € 15 per maand. Toch is het niet noodzakelijk om een abonnement te nemen: je kunt ook een tegoed kopen dat je geleidelijk aan gebruikt (een zogenaamde prepaidkaart). De aanwezigheid van draadloos internet in huis is dan wel makkelijk zodat je optimaal kunt genieten van de mogelijkheden.

online smartphone kopen Kopen via internet

Als je een smartphone wilt kopen, kan je je persoonlijk laten adviseren bij een telefoonwinkel, door een familielid of vriend of 'op de gok' een toestel aanschaffen. Je kunt ook internet gebruiken om een toestel te vinden dat bij je past. Heb je zelf geen internet, dan kan je bijvoorbeeld in de bibliotheek terecht of familie of vrienden vragen je hierbij te helpen.

Gebruik voor het zoeken via internet deze vijf tips:

1. Gebruik filters

Er zijn tegenwoordig heel veel websites waar je telefoons kunt kopen. Vaak hebben die sites 'filtermogelijkheden' die je helpen uit het totale aanbod een selectie te maken. Door bijvoorbeeld alleen toestellen te tonen van maximaal €150.

2. Lees beoordelingen

Een fabrikant vindt zijn eigen producten natuurlijk altijd de beste. De recensies van echte gebruikers zeggen echter veel meer over de kwaliteit van een product dan een reeks marketingtermen op de fabrikantensite. Bekende vergelijkingssites (zoals bijvoorbeeld Telecomvergelijker.nl of Bellen.com) en bronnen zoals Youtube helpen je  eenvoudig om een beoordeling te vinden over een bepaald product. Vergelijk bij je speurtocht vooral producten met veel reviews. Ook mogen er best negatieve reviews tussen zitten. Dan weet je tenminste zeker dat de beoordelingen echt zijn. Een product met 50 perfecte reviews is waarschijnlijk niet te vertrouwen.

3. Vergelijken loont echt

Ook dit is een marketingterm die je op vergelijkingssites ziet, maar het klopt wel. Vergelijkingssites hebben bestaansrecht omdat ze een goede vergelijking maken in prijzen en specificaties. Als je bij een bekende vergelijkingssite iets koopt, kan je u er over het algemeen van uit gaan dat het artikel op dat moment nergens anders goedkoper was. Gemiddeld genomen scheelt het bij een goede vergelijkingssite al snel tientallen, tot soms wel honderden euro’s per jaar. Gebruik maken van een handige prijsvergelijker loont dus echt.

4. Goedkoop is niet altijd duurkoop

Als je wat ouder bent en voor het eerst een smartphone gebruikt, heb je vaak al genoeg aan enkele opties. Vrijwel alle ouderen kopen een smartphone om 'bij te blijven' en om te kunnen Whatsappen. Al die spelletjes en apps die de jeugd vandaag de dag gebruikt zijn voor veel ouderen helemaal niet noodzakelijk. Laat je in dat geval dan ook niet al te zeer verleiden tot het kopen van een dure smartphone met al deze mogelijkheden. Een goede smartphone heb je al voor €100. En vaak zelfs zonder bijbetaling bij een mobiel abonnement.

5. Kies voor een bekend merk en een populair besturingssysteem

Momenteel zijn er een aantal bekende merken op de markt, waaronder Apple, Samsung, HTC, LG, Huawei, Sony en Motorola. Dit zijn dan ook de merken die je het vaakst zal horen en waar over het algemeen de beste kwaliteit van wordt verwacht. Daarnaast doe je er verstandig aan om bij het kiezen van een besturingssysteem te gaan voor Android of iOS (bij Apple). Deze besturingssystemen hebben verreweg de meeste mogelijkheden en zijn op dit moment het vriendelijkst in gebruik.

hulp phone Hulp nodig

Er zijn in Nederland veel organisaties en plekken waar je hulp kunt krijgen bij digitale middelen, zoals een smartphone. Kijk bijvoorbeeld online eens bij:

Niet vergeten

 

sim only abonnement Combineer met een SIM-only abonnement

 

Tot slot

Hopelijk ben je met dit bericht geholpen om na te denken over de aanschaf van een makkelijke smartphone. Waarom zou je dit wel of niet doen? Wat zijn jouw ervaringen? Laat het weten via de contactpagina. We zijn heel benieuwd!

Lees ook meer over app's en games voor je smartphone >>


Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

 

30-10-2021

Tags: Contact Hulpmiddel Smartphone Bellen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl