2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Tips voor elke dag voldoende groente en fruit

Tips voor elke dag voldoende groente en fruit

Eet jij elke dag genoeg groente en fruit? De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente bedraagt momenteel 250 gram. In combinatie met twee stuks fruit voldoe je aan de adviezen van voedingsdeskundigen. Een groot gedeelte van de inwoners van Nederland heeft moeite om de richtlijnen op te volgen. Daar zijn verschillende redenen voor. Sommigen mensen vinden groente en fruit niet zo lekker. Anderen hebben weinig tijd om elke dag te koken en kiezen daarom regelmatig voor een makkelijke maaltijd. Daar zit eigenlijk nooit de aanbevolen hoeveelheid groente in.

Tips voor voldoende groente en fruit

Wat je reden ook is om te weinig groente en fruit te eten, je lost het op met onderstaande tips!

gezond flesje sap Drink een gezond flesje sap op basis van groente en fruit

Voor een groep mensen is de bereidingstijd van groente en fruit eenvoudigweg te lang. Ze hebben geen zin om elke dag bezig te zijn met pellen, schoonmaken, snijden en schillen. Een mooie oplossing is een fles sap. Let er wel goed op dat dit geen vruchtensap is. Want in fruit zit te veel suiker. Slechts een klein gedeelte van de drank mag uit fruit bestaan. Groente is wat dat betreft veel gezonder. Kies daarom voor speciale sappen met de optimale samenstelling. Die gebruik je ook voor een detox kuur. Dat is een uiterst gezonde periode waarin je niks anders drinkt dan speciale sappen op basis van groente, fruit en superfoods.

groente en fruit Verspreid de consumptie van groente en fruit over de hele dag

In Noord-Europa is het gebruikelijk om twee keer per dag brood te eten. Op zich is brood gezond, maar een beetje meer variatie kan geen kwaad. Bovendien eten de meeste mensen geen groente of fruit bij hun broodmaaltijden. Terwijl dit eigenlijk best makkelijk te combineren is. Het eten van een appel, banaan of sinaasappel na het ontbijt of tijdens de lunch komt nog wel regelmatig voor.

Maar de 250 gram groente worden bewaard voor de avondmaaltijd. Dan is het opeens een behoorlijke hoeveelheid. Probeer het daarom te spreiden. Beleg je brood bijvoorbeeld met schijfjes komkommer of tomaat. De meeste rauwkost leent zich uitstekend voor broodbedekking, zeker in combinatie met kaas, vleeswaren of hummus.

voldoende groente en fruit snackenSnackgroente om gedurende de dag van te genieten

Een bakje of schaaltje snackgroente is ideaal om je dieet aan te vullen. Je werkt aan je dagelijkse inname van vitamine C. Bovendien is het een gezonde snack om je hongergevoel te onderdrukken waardoor je minder snel honger krijgt en je niet zo snel verleid wordt door iets ongezonds. Zet een portie naast je neer terwijl je aan het werk bent of juist wanneer je ontspannen je favoriete serie kijkt. Voordat je het weet eet je elke dag moeiteloos 250 gram groente.

Eet je zo voldoende groente en fruit?

Met deze tips kom je een eind, varieer en combineer naar eigen inzicht. Als je maar aan de dagelijkse hoeveelheid komt. Lees door voor je gezondheid via de categorie Gezondheid en Eten & Drinken.

[ Foto Voldoende groente en fruit :] via Pexels door Any Lane


Schrijf je in voor de sappige nieuwsbrief

 06-09-2022

Tags: Voldoende groente en fruit Gezondheid Eten & Drinken

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl