2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
De beste superfoods voor in je smoothie

De beste superfoods voor in je smoothie

Wil je je smoothie verrijken met superfoods? Dit zijn de beste superfoods voor in je smoothie:

Matcha Matcha

Matcha heeft dezelfde voordelen voor je gezondheid als groene thee, al is deze superfood tien keer zo krachtig. Matcha geeft je een milde energieboost zonder dat je je nerveus of opgejaagd gaat voelen. Matcha stimuleert eveneens je spijsvertering en dat is perfect als je wil afvallen.

Tarwegras de beste superfoods Tarwegras

Tarwegras is ontzettend vitaal, want het bestaat uit de jonge scheuten van tarwe. Het verrijkt je smoothie met een enorme hoeveelheid voedingsstoffen, zoals eiwitten, vitamines en mineralen.

Je vindt bijvoorbeeld alle B-vitamines in dit kleine plantje. Ook chlorofyl is in tarwegras te vinden, wat deze superfood erg geschikt maakt voor een detox smoothie. Dan bevat tarwegras ook nog enzymen, die je spijsvertering ondersteunen.

Tarwegras is niet alleen heel voedzaam, maar ook erg gezond. Bijvoorbeeld voor je cholesterol, waarop tarwegras een gunstige uitwerking heeft. Ook je bloedsuikerspiegel blijft beter in balans onder invloed van tarwegras.

Zelfs je brein en gewrichten profiteren van het gezonde effect van dit groene plantje. Genoeg redenen dus om het aan je smoothie toe te voegen.

Chiazaad Chiazaad

Chiazaad is met recht een superfood te noemen. Het bevat een indrukwekkende hoeveelheid gezonde omega 3-vetzuren en daarnaast voedende eiwitten. Strooi het over je smoothie als gezonde topping.

Spirulina superfood Spirulina

Deze groenblauwe als moet je niet verwarren met blauwalgen. Het is één van de meest voedzame natuurproducten die er op aarde te vinden is. De alg bevat veel eiwit en dat is perfect als je je smoothie een verzadigend karakter wil geven.

Daarnaast staat spirulina bol van de chlorofyl ofwel bladgroen. Dit stofje werkt ontgiftend. Prima dus voor een detox smoothie. Ook vind je in spirulina veel verschillende vitamines en gezonde plantenstoffen. Denk aan magnesium, calcium, ijzer en vitamine A, B en C. Een echte aanwinst voor je smoothie!

Chlorella

Chlorella is bijna net zo voedzaam als spirulina. Deze groene alg is door zijn enorme hoeveelheid chlorofyl vooral uitstekend geschikt voor ontgifting. In een detox smoothie mag chlorella dan ook niet ontbreken.

Ashwagandha Ashwagandha

Ashwagandha is een kruid met een indrukwekkend aantal voordelen voor zowel je lichamelijke als je mentale gezondheid. Zo helpt het om angst en stress de baas te kunnen en je hormonen in balans te brengen.

Daarnaast heeft het een beschermend effect op je cellen ondersteunt het een gezond slaap- en waakritme. Een supergezond kruid om aan je smoothie toe te voegen.

Hennepzaad Hennepzaad

Hennepzaad bevat de perfecte verhouding omega 6 en omega 3. Dit maakt het tot een supergezonde toevoeging aan je smoothie. De kleine zaadjes leveren nog meer eiwitten dan chiazaad, dus hiermee krijg je een grote hoeveelheid verzadigende stoffen binnen. Ideaal als je je smoothie lekker voedzaam wil maken.

Kelp Kelp ook een van de beste superfoods

Kelp is bij uitstek een superfood voor je hormonen door de grote hoeveelheid jodium die het bevat. Vooral je schildklier profiteert hiervan, maar ook je spijsvertering. Daarnaast is kelp een goede bron van ijzer, calcium, magnesium, vitamine A en K.

vitaminebom Camu camu

Camu camu is een echte vitaminebom. De kleine besjes uit het Amazone regenwoud leveren maar liefst zestig zoveel keer vitamine C als een sinaasappel. Wil je je weerstand een boost geven, dan is camu camu het ideale ingrediënt voor je smoothie.

ontstekingsremmend Kurkuma

Kurkuma ofwel geelwortel is de specerij die kerriepoeder een gele kleur geeft. Dit kruid herbergt een bijzonder stofje, dat het heel gezond maakt. Het gaat om curcumine, dat ontstekingsremmend werkt en nog tal van andere gezondheidsvoordelen heeft.

Curcumine zit in hele klein hoeveelheden in geelwortel, dus je moet behoorlijk wat gebruiken om van het effect ervan te profiteren. Als je gebruik wil maken van de werking van curcumine, kun je het beste een kurkuma supplement nemen. Daarin vindt je dit stofje in grote hoeveelheden.

Als je capsules met curcumine kiest, dan kun je deze openmaken en het gele poeder in je smoothie doen. Probeer het eens!

De beste superfoods proberen?

Zoals je ziet, kan je uit heel veel superfoods kiezen en stel je zo steeds weer een gezonde smoothie samen! Lees meer gezond en lekker nieuws via Eten & Drinken >>

[Foto De beste superfoods voor in je smoothie via Pexels:] door Nataliya Vaitkevich

[Auteur:] Annemiek van der Krogt, healthblogger


Ontvang ook de supernieuwsbrief

 

30-08-2022

Tags: De beste superfoods voor in je smoothie

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl