2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je het beste workstation op maat

Zo kies je het beste workstation op maat

Als je wil werken met ai of machine learning, heb je een krachtige computerconfiguratie nodig. Wat je eigenlijk zoekt, is een workstation welke speciaal is ontworpen voor ai- en machine learning-applicaties. Of ben je meer in de markt voor een robuuste, industriële pc? Je hebt hoe dan ook een aantal opties als het gaat om het kiezen van het juiste workstation. In dit artikel laten we je zien hoe je het beste workstation voor jouw computerbehoeften kunt kiezen.

voor elke applicatie Werkpaard voor elke applicatie

Als je aan het werk bent met ai of machine learning, heb je een computerconfiguratie nodig die krachtig genoeg is om al je taken uit te voeren. Een workstation is een computer welke is ontworpen voor dit soort zware werklasten. Van beeldbewerking met bijvoorbeeld Photoshop tot aan CAD/CAM en DTP. Ook voor gebruik van meerdere monitoren op hetzelfde moment is voor het beste workstation een fluitje van een cent.

maatwerk pc Kant-en-klaar of maatwerk

Als je op zoek bent naar een workstation, heb je de keuze uit verschillende opties. Je kunt kiezen voor een off-the-shelf model (lees kant-en-klaar), maar je kunt ook kiezen voor een workstation op maat met daarmee een speciale configuratie. Maatwerk dus! 

Prestaties

Het voordeel van een workstation op maat, is dat je precies krijgt wat je nodig hebt. Er wordt rekening gehouden met alle factoren die van invloed zijn op de prestaties van je workstation in jouw toepassingsgebied. Dit zorgt ervoor dat je workstation niet alleen veilig en duurzaam is maar ook optimaal is afgestemd op jouw behoeften.

machine learning Eisen ai of machine learning

Als je aan het werk bent met ai of machine learning, is het zeker belangrijk dat je workstation voldoet aan een aantal eisen. Je workstation moet krachtig genoeg zijn om alle taken die je wenst uit te voeren. Het moet ook een goede grafische kaart hebben en kunnen werken met complexe algoritmen en datastructuren. Daarnaast moet je workstation over voldoende geheugen beschikken, zodat je werk niet vertraagd wordt door het gebrek aan geheugen.

Industrial pc's Industrial pc's

Een industrial pc (IPC) is een speciaal computersysteem, ontworpen en gebouwd voor het zware industriële werk, ook wel automatiseringstechniek genoemd. Zo is deze pc inzetbaar voor systeembewaking bijvoorbeeld in de offshore en bij allerlei schepen, maar ook 'gewoon' voor de voertuigen van brandweer en politie.

Robuust en flexibel

Industrial pc's, voor een Windows of een Linux omgeving, zijn robuust voor gebruik in een industriële omgeving waar extremere temperaturen, trillingen en/of schokken kunnen gelden. Ze worden daarom ook ingezet voor een breder scala aan industriële toepassingen in productieomgevingen zoals fabrieken voor bijvoorbeeld machinebesturing, productieautomatisering en verpakkingssystemen. Maar mogelijk ook bij chemische- en farmaceutische processen en bredere energieomgevingen.

Aandachtspunten beste workstation op maat

Let bij je keuze voor een pc voor industrieel gebruik extra op de hardware, de voeding en een tegen vuil beschermende kast. Extra opties kunnen zijn: touchscreenfunctie, een waterbestendige kast en 'extended life cycle' hardware. Logisch tot slot is een passende keuze voor Linux of een Microsoft OS.

Beset workstation terugverdienen Workstation terugverdienen

Een workstation op maat is een investering, maar het is een investering die zichzelf terugverdient. Je krijgt een workstation die precies is afgestemd op jouw behoeften en die je helpt om het beste uit je werk te halen.

Wat is jouw beste workstation op maat?

Staat je favo-pc erbij? Kijk goed rond en vergelijk. Meer over pc's lees je via onze Categorie PC & Mobiel maar kijk ook onder Ondernemen want je bent waarschijnlijk een zakelijke gebruiker.

[Sfeerfoto Beste workstation op maat via Pexels door XXSS IS BACK | Illustratie Industrieel proces met dank aan Ikbenstil Computers.]


Ontvang de robuuste nieuwsbrief

 

 

29-08-2022

Tags: Beste workstation op maat PC Ondernemen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl