2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Voordelen van het verzekeren van je fiets

Voordelen van het verzekeren van je fiets

Het afsluiten van een fietsverzekering voor jouw fiets, kan een verstandige keuze zijn. Het neemt financiële zorgen uit handen als er onverhoopt iets met je fiets gebeurt, maar biedt daarnaast nog meer voordelen. In dit artikel lees je welke voordelen een fietsverzekering allemaal te bieden heeft.

Gespreide kosten Voordeel 1: Gespreide kosten

Schade aan je fiets of zelfs een gestolen fiets kan je behoorlijk veel geld kosten. Het betekent vaak dat je in één keer een groot geldbedrag neer moet leggen – een financiële last die niet iedereen kan en wil dragen. Je fiets verzekeren zorgt ervoor dat je deze kosten kunt spreiden. Je betaalt jaarlijks, jaarlijks of maandelijks een vast premiebedrag, afhankelijk van de gekozen dekkingsgraad en de waarde van jouw fiets. Als er iets misgaat met jouw fiets, dekt de fietsverzekering de kosten.

Verzekeren van je fiets bij diefstal Voordeel 2: Dekking bij diefstal

Bij diefstal van jouw fiets, keert de fietsverzekering het totaalbedrag uit waarvoor deze verzekerd is. Dit bedrag is afhankelijk van de (nieuw)waarde van de fiets en ligt vaak hoger dan het totale premiebedrag dat je betaalt. Na de diefstal moet je de aangifte, de aankoopbon en de originele fietssleutels opsturen naar de verzekeraar.

Dekking bij schade Voordeel 3: Dekking bij schade

Afhankelijk van de door jou gekozen dekkingsgraad, wordt ook schade aan je fiets gedekt. De verzekeraar dekt in dat geval reparatiekosten en vervangende onderdelen, tot aan het totaalbedrag waarvoor de fiets verzekerd is. De fietsverzekeraar heeft hiervoor de factuur of bon van de reparatie nodig.

juridische hulp Voordeel 4: Juridische hulp

Fietsverzekeraars bieden in veel gevallen juridische hulp bij fietsongevallen. Als je onverhoopt valt of een andere partij schade aan jouw fiets aanricht, ondersteunt de fietsverzekeraar bij het verhalen van deze kosten.

Pechhulp Voordeel 5: Pechhulp dankzij het verzekeren van je fiets

Daarnaast wordt ook regelmatig pechhulp geboden door fietsverzekeraars. Als je wegens een gebrek aan de fiets plots niet meer kunt fietsen, kun je dankzij het Verzekeren van je fiets de fietsverzekering inschakelen om de fiets ter plekke te repareren of je te helpen aan een alternatieve vervoersmogelijkheid.

Voordeel 6: Wereldwijde dekking

Een fietsverzekering dekt diefstal en schade doorgaans wereldwijd, juridische hulp geldt binnen Europa en pechhulp in Nederland en het grensgebied van België en Duitsland – binnen een straal van 30 kilometer.  

Verzekeren van je fiets geslaagd?

Je ziet het, er zijn eigenlijk heel voordelen aan het verzekeren van je fiets. Met deze informatie maak je nu vast een verstandige keuze. Lees meer over verzekeren via de Categorie Financiën.

[Foto Verzekeren van je fiets door Justus Hayes via Pexels]


Schrijf je in voor de veilige nieuwsbrief

 

 

25-08-2022

Tags: Verzekeren van je fiets financiën

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl